HAI puiutza, dari!!!!(69)
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_woman.png)
georgia_c spune:
felicitari proaspetelor mamici..sa fie sanatosi bebicii sa creasca mari si sa nu aiba colici
fetele cate mese au bebeii vostri pe zi..caci a mea a ajuns la 5-6
ileana,io am luat si galactogil si galafor si nutrinatal.. de galactogil am citit pe undeva ca in franta nu se recomanda , si la mine nu a facu vreo minune , galafor la fel nu m-a impresionat prea tare (adevarat ca am luat o cutie) dar nutrinatal da... mie mi=a mers bine , dar trebuie testat ca difera de la organism la organism
acum nu vreau sa mi-o iei in nume de rau dar..chiar daca nu esti de acord cu asta , odihna ta e cea mai importanta , iar daca asta presupune sa iei baiatul langa tine in pat, ia-l ,productia de lapte depinde mult si de odihna;apoi , incearca sa mananci acum la inceput de alaptare , alimente cu plus valoare , lapte/branza/oua/carne (lapte si branza mie mi-au fost indicate de 2 edici nu de vaca ci de capra/oaie,si usurel cu carnea de purcelus,cica e alergena),iar nu in ultimul rand fa-i proba cantarului de mai multe ori chiar (stiu ca nu e f indicat si nici neaparat relevant dar este o metoda de a "contoriza" cresterea/descresterea/stagnarea)...a si sa nu uit , pune pompa pe san dupa ce papa bb..ok scoti 2 picaturi dupa ce mananca bb..asta e ..o sa scoti apoi 3 , apoi 4 si tot asa pana la ml buni ..
pe mine m-a mai ajutat enorm intrarea aici pe DC pe un topic dedicat alaptarii..io sunt in prima luna in care incerc din rasputeri sa-i dau numai san , sper sa-mi iasa ..
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
Vladut vrea sa traiasca!Sa-l ajutam si noi!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=168191&nm=Vladut-vrea-sa-traiasca
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
CristinaGoji spune:
Ah, vroiam si eu sa comentez asta Ileana, ai grija ca s-ar putea sa-ti placa chiar tie sa dormi cu bebe in pat si atunci sigur nu-l mai pui in patut.
Glumesc, evident. Dar daca asta te ajuta sa dormi mai bine, cum zice si Georgia, ia-l cu tine. Trebuie sa fii odihnita, il inveti mai tarziu in patutul lui, cand n-o sa se mai trezeasca asa des.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina_anto/alina_anto.jpg)
alina_anto spune:
Ileana, maine implineste Tudor 1 luna. Si exact asa am patit eu can a implinit Filip o luna: mi-a scazut productia de lapte.. Si mi s-au inmuiat si sanii. Dar asta pt ca incepuse el saa suga mai mult. Dar uite ca au trecut 2 sapt si nu i-am dat completare, cred ca m-am reglat si cu productia, desi sanii sunt la fel de moi, dar iese laptic si dupa ce se satura.
Eu iau galactogyl, ca asa am luat si la sara cand si cand. dar uite o sa incerc si eu nutrinatal.
Oricum, nu dispera, nu e o tragedie daca ii dai putin lp, pana te reglezi. asta daca iti accepta biberonul, ca Filip nu il vrea deloc
Anda, l-am cantarit aseara pe Filip si avea 100 g luate in 2 zile. Deci, asa cum spunea beatrix, sunt zile in care ei dorm si asimilieaza fff mult. Asa a fost ieri la noi, a dormit domnul Filip de ziceam ca are ceva.. Si azi-noapte a dormit bine, ca de obicei, s-a trezit la 3, a papat, apoi putin la 5 si apoi la 8.
Apropo de trezitul noaptea pt papa, mie dr mi-a spus ca incepand cu 6 sapt trebuie sa incercam sa ii scoatem masa de la ora 3 dimineata. adik sa ii dau pe la 23-24, apoi la 5-6 dimineata. dar uite ca el se reglase cu treaba asta, dar dupa ce am vazut ca a scazut putin in greutate am zis sa ii dau sa pape si peste noapte...
Iar treaba cu cantaritul zilnic/ la 2-3 zile este pt cine are nervii tari.. Dr m-a vazut stresata si mi-a recomandat sa nu il mai cantaresc decat la luna, sau la max 2 sapt.. sa vad daca reusesc, ca ma tenteaza sa il cantaresc de 3 ori/zi
si ma stresez sau ma bucur tot de atatea ori..
Noi azi am iesit in parc, avem un parculet aproape de casa si pt ca inca e multa zapada pe strada noastra, am mers cu Filip in brate. Sara cu bona. Am stat pe banca la soare, apoi l-am lasat pe Filip (dormea dus) cu bona pe banca si m-am jucat in parc cu printesa mea. ahhh ce dor imi era sa o duc in parc problema a fost ca nu ma mai incapea nici o haina la sani
.. nu mai am cu ce sa ma imbraaaaaac
Multumesc pt urari! I le-am transmis bunicii.
Maine dimineata pleaca Doru, dar e pt PRIMA OARA cand nu am inima stransa ca imi va fi fff dor de el.
Aaa, si incep sa ma indragostesc de Filip..imi rade de cateva ori pe zi, gangureste destul de mult, mai mult pe zi ce trece si ma topesc..isi recunoaste masa de infasat, cand il asez pe ea intoarce capul spre perete , unde stie ca are atarnate niste jucarii. Si cum le vede incepe si rade si gangureste, vorbeste cu ele. E asa scump.
Aly_k Sper sa nu faca micuta febra! Si sper ca nu ii vei da nimic altceva decat lapte, pana la 6 luni.
O sa te trec corect in listutza si voi trece si bebelusul Alexei.
Va pup!
Alina mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008) si Filip-Andrei(14.01.2012)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aly_k/aly_k.jpg)
aly_k spune:
Alina mersi ca ma treci .Vreau sa ii doar lapticul meu.Inca nu are febra,dar la unul dintre picioruse i s-a invinetit la intepatura,ce sa fac?
CristinaGoji spune:
Aly-k - pune niste felii de lamaie la congelator si cand sunt reci, pune-i pe piciorus, pe locul intepaturii. Reduce durerea si inflamatia.
Ane-marie - de la 2 saptamani l-am scos, de atunci il tot scot, cam cate 2 ore sta acu pe-afara.
Georgia - Mihai are cam 8 mes/24 h, dar mananca tot cate putin, cam 100 ml la o masa.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina_anto/alina_anto.jpg)
alina_anto spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CristinaGoji Georgia - Mihai are cam 8 mes/24 h, dar mananca tot cate putin, cam 100 ml la o masa. Mami de Mihai (08.01.2012)Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006) Vladic Daria Mihai Blog "We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing." Author unknown |
PUTIN?????? pai asta inseamna ca al meu chiar face foamea...
Mie mi se pare super bine sa iti pape 800 ml/zi!!!
Alina mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008) si Filip-Andrei(14.01.2012)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/catiushor/catiushor.jpg)
catiushor spune:
Alina - la multi ani bunicii!! maine il sarbatorim si noi pe tati meu si iar se lasa cu chef...astazi iar s-a lasat cu bucatareala la greu...offf. Vreau o vacanta !!!
Felicitari pentru dragosteala cu Filip. Si bebicu meu isi recunoaste masa de infasat, se calmeaza acolo de orice criza. acuma de ce? el stie
felicitari mamicilor de bebei vorbareti si zambareti. Al meu e un ciudat. acum vorbim si rade cu chicote si hohote, in secunda doi se incrunta si urla de imi tiuie urechile....
ma duc sa-mi scot foietajele!!!
va pupacesc !!!
CristinaGoji spune:
eu ziceam ca mananca putin la o masa, nu per total. si 100 e orientativ, ca poate fi si 40, si 60 ml la unele mese. 100 ml e maxim cat mananca. Iar noaptea zici ca are ceas, la fix 3 ore cere sa manance.
Edit: face si de multe ori kk pe zi, cam 4-5.
aerlilian spune:
Fetelor, scumpelor...pai sunt topita! L-as tine numai langa mine in pat, sa-i simt respiratia si mirosul de bebe scup.Mi-am impus sa nu-l tin, nu ca n-as fi vrut. Mie mi se face dor de el si cand doarme si are patutul la jumatate de metru de patul nostru. O sa incerc sa ma odihnesc mai mult. Am inceput sa iau galafor si continui cu ceaiul de lactatie. Cum o vrea Dumnezeu!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ane-maria/ane-maria.jpg)
ane-maria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CristinaGoji Aly-k - pune niste felii de lamaie la congelator si cand sunt reci, pune-i pe piciorus, pe locul intepaturii. Reduce durerea si inflamatia. [b]Ane-marie - de la 2 saptamani l-am scos, de atunci il tot scot, cam cate 2 ore sta acu pe-afara. Georgia - Mihai are cam 8 mes/24 h, dar mananca tot cate putin, cam 100 ml la o masa. Mami de Mihai (08.01.2012)Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006) Vladic Daria Mihai Blog "We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."[/b] Author unknown |
Suuuper!! mersi de raspuns.
ANE-MARIA mamica fericita de Bianca Maria ( 08.02.2012)