Pufi de ian-feb 2010 (67)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Sorina, Mirela felicitari pt bilant

Haircut

Simply,mami de fetita frumusica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Citat:
citat din mesajul lui ana_g

- i=am facut si o coprocultura/coproparazitologie si, spre mirarea mea, a iesit curat.....de ce mirare? ca avem pisici si-s neduse la vet si asta mic e cam prieten cu ele.....oricum, o repet peste un timp.
cu pofta de mancare m-am mai linistit, mi-am dat seama ca-s doar mofturi, totul tine de prezentare, moment bine ales si cum ma maimutzaresc eu

_
mama lui Stefan, pui scump si 17+

Ana, parca atlanitq spunea ceva ca analiza trebuie recoltata 3 zile la rand ca e posibil sa nu iasa din prima; oualele de viermisori nu sunt depuse in fiecare zi; mai e si o amprenta anala ca analiza pentru oxiuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Citat:
citat din mesajul lui ana_g

atlantique, da, inca il adorm in brate.....si nu vrea altfel decat ca eu sa stau in picioare, iar el sa-si lase capu pe umarul meu.....si-s disperata, cand simte ca ma abat si doar un grad de la verticala, incepe sa protesteze.....am avut si momente cand imi venea sa-l dau cu capu de pereti, numai sa se linisteasca....serios...v-am spus ca-s mama denaturata

_
mama lui Stefan, pui scump si 17+

Asa l-am adormit si eu o buna perioasa de vreme, tipa incontinuu "sus-sus", sa stau in picioare si sa il tin in brate.
Am inceput sa ii explic ca ma doare spatele si daca incepea sa planga/smiorcaie ii ziceam pe un ton mai dur: stau jos si te tin in brate sau te pun in pat. Si se calma.
Dar eu ma asezam in scaunul ala de se leagana, nu pe pat.
Acum am scapat, nu mai vrea in brate.
Acum facem asa: bem bibe cu LP+LV, citim N carti de povesti in pat, cu lumina stinsa, doar veioza aprinsa. Veioza e verde (de la ikea) si are un efect adormitor imediat, cel putin la mine, eu incep sa casc de cum aprind veioza aia....citim ce citim...apoi eu nu mai pot de somn si ii zic ca mami se culca, tu daca mai vrei stai si citeste....nu mai sta, se pune pe burta, eu mut veioza de la cap pe noptiera si o camuflez cu o jucarie ceva....si adoarme, eu de cele mai multe ori inaintea lui.
Asta e in serile linistite, cand nu boceste ca mai vrea jos, mai vrea mopul, galeata, sa vada stelele, masinile, zapada si toate cele....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui atlantique

Si v-am auzit ca inca le dati vigantol. Noua ne-a spus dupa un an sa ii dam calciu cu D3 siropel si ii dau osteocare (care are in plus magneziu si zinc) 10 zile/luna in lunile cu R. Indicatia am obtinut-o de la 2 medici diferiti.

O dupa amiaza placuta tuturor ca "buna dimineata" am uitat sa spun

pai da, osteocare 10 zile pe luna, restul zilelor 1 pastila de Vigantoletten.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Neata!

Ma servesc si eu cu o cafeluta, pt ca a fost o noapte cam scurta. Ms Sorina!

Pup si eu sarbatoritii pe care i-am ratat (mea culpa)David al lui Lali, zambaret mic si dulce si Iris a Sorinei, micuta dulce si cocheta!
Si felicitari pentru bilant!

Larisel, vorbele sunt de prisos! Multa sanatate, putere si sa citim numai de bine, de acum incolo.

Alex ma ramas masca de faza cu angajatorul lu' peste. Imi pare tare rau pentru faza urata, dar poate ca e mai bine si se termina din start. Sper sa iti gasesti cat de curand, altceva.

Dece nu cred ca trebuie sa te superi prea tare. Si eu cred ca este o faza, prin care trec multi copii. E o manifestare de moment, cred. Alex, cred ca zis mai bine, e mai aproape de informatiile din domeniu.

Simply multa bafta!
.
.
.
Ma da la o parte Fat-Frumos!
Sper mai incolo sa mai intru.

Sa nu uit, am intrebat ceva pe mail.

Mami lu' Kiti

www.lucrumanual.tk/27-martisoare" target="_blank">Martisoare-brose, crosetate manual

Magazinul meu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui decenuela

intreb si eu...acu...pt ca...ta-su continua ideea ca fiul asau este un exemplar "deosebit" in sensul negativ....si sustine ca o vizita la psiholog ne-ar scapa de multe probleme.

jiji de cateva luni loveste copiii( desi dupa fata lui angelican-ai zice) ...si cam de vreo 2-3 sapt s-a accentualt. dar nu stiu cum sa va explic ...ca o face fara motiv...fara sa-l supere cineva....pur si simplu...si pe strada daca trece pe langa un copil si la lift...

cum sa procedez? ce fel de pedeapsa sa aplic?

eu zic ca e doar o perioada, o etapa ( musca..mai ales pe ta-su...si la fel era un dezastru....azi am sesizat ca ed ceva timp nu mai musca decat ocazional)
in casa e o atmosfera placuta...eu sunt calma...degajata...nu ne certam...nu stiu cum sa va explic..n-ar avea motive, suparari sau repercursiuni la o stare de tensiune ...INSA..poate undeva gresesc...poate sunt prea optimista....si intr-adevar trebuie luate niste masuri...

dar mie mi se pare aberant...pt eu n-am aplicat nicun fel de pedeapasa pena acu...ca n-a fost cazul, e e un copil cuminte, docil, in general...
mi se pare ca nici nu ar intelege ( eram la o vecina i-am zis ca daca-l mai loveste o data pe baietel plecam....l-a lovit si am plecat...el era f degajat nu arata niciun regret)de aici deduc eu ca n-are legatura....

deci...nu ma supar .. puteti sa va dati cu parerea

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

JUCARII PENTRU PITICI...

N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

E o faza, stai linistita, nu e nevoie de psiholog.
Daca insista si insista tati de jj mic....o prietena de a mea, cu copil de varsta pufilor, a mers la Asociatia Salvatii Copii, au psiholog gratuit, dar au mers pentru ei ca si parinti, sa ii invete cum sa se comporte cu un copil careia nu ii mai faceau fatza, ceva de genul asta.....si i-a invatat f bine.

Si Dani loveste si musca. A avut o perioada cand musca mai des, acum e f rar. Trece.
Eu cred ca e manifestare de frustrare si nu stiu cum sa o exprime in alt fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atlantique spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorina_bz

Citat:

Sorina imi poti da si mie retata de cheesecake? Eu am facut doar diferite variante de placinta si as fi vrut sa incerc o reteta testata. Poti sa imi trimiti Pm sau sa postezi aici, daca nu le deranjeaza pe fete.

Multumesc mult!

Si scuze pentru

Si eu cu scuze pentru off-topic...
Atlantique...am gasit reteta www.adihadean.ro/2010/07/re%C8%9Beta-de-cheesecake-cu-quark-%C8%99i-mascarpone/" target="_blank"> aici ... Iese ff bine..Eu am respectat exact ce a indicat el in reteta, mai putin branza quark de la exquisa, pe care el a a gasit-o cu vanilie, iar eu cu straciatella....

Eu il admir tare mult pe nenea asta...
Are la cluj o initiativa minunata cu meniurile din gradinite, ...initiaza bucatarii si bucataresele gradinitelor, despre felul cum pot intocmi un meniu copilasilor, cu mese sanatoase, in cadrul bugetul permis de stat, pentru masa zilnica, la gradinitele de stat. Acu, daca tot am zis... pun si www.viatalagradi.ro/" target="_blank">link-ul ...mie mi-a folosit....ma inspir de acolo, la ceva feluri de mancare cu care mai incerc sa-mi ademenesc mall-ista.

Asaaa...Sosul l-am facut aparte...Am avut o punga de capsuni congelate...Probabil ar fi fost mai ok, daca as fi avut fructe de padure, in amestec...mi-ar fi placut sa pastrez cateva intregi, pentru decor, si restul sa le macelaresc in sos. Am topit unt intr-o craticioara, am pus capsunile asa, congelate....cand s-au dezghetat si au inceput sa lase zeama...am pus 4 linguri de zahar brun, niste zeama de lamaie(aici sigur ca depinde de gust....si la lamaie, si la zahar...pui cat iti place), si vanilie (eu fol. vanilie bourbon tip sirop gros, la pliculete, de la dr oetker). Le-am amestecat o vreme, pe foc mic.....sa se mai ingroase nitzel sosul, sa nu fie zeama chioara...si gata! (sigur ca se lasa la racit sosul, inainte de a-l adauga pe feliile de cheesecake.).

Sorina, mami de Diana si Iris

Merci mult!
Nici nu ma gandeam ca e vorba de el...
Si mie imi place nenea acesta....il citesc in fiecare dimi. Eu ma gandeam sa incerc pt Alex reteta postata azi de el. Si eu ma gandeam ca ar fi fost frumos sa existe o asemenea initiativa si in gradi de la noi....
Iti trimit pm cu reteta pe care o fol eu la sos.

Mergi la inceput

Citat:

Si eu tot cu problema mea....vigantol.

Avand in vedere ca dupa 1 an alimentatia copilului nu mai este formata preponderent din lapte nu este ok calciu cu D3 in loc de vigantol, ca vigantolul fixeaza calciul, nu? Si ce sa fixeze daca nu are suficient din alimentatie?
Este o abordare gresita?

Scuze ca insist atat dar am auzit si de varianta calciu de la nastere in conditiile in care atunci bebe mananca doar lapte....

Din ce stiu eu, laptele (de mama si de vaca) nu contine atat de mult calciu incat sa nu ii dai si supliment - in primul an, mai ales in primele luni, copilul creste f repede, eu asa am motivat administrarea de calciu.
Formulele de Ca+D3 sunt mai slabe decat Vigantoletten. Asta zic doctorii. Osteocare contine si D3 si cica e mai bun.
In zilele cand se administreaza Osteocare nu se mai da Vigantoletten.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atlantique spune:

Multumesc de raspunsuri fetelor!

Revin dupa amiaza cu raspunsuri detaliate ca acum am terminat treaba si plecam la joaca afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

multam fetelor...ce sa zic...ca nu stiu ce sa zic...

tomaca..cand ma refeream la pedepse...nu ma gandam la bataie de exemplu...ci cum ati zis si voi in exemple...

in mine nu da..decat f rar...daca e cu capsa pusa..dar in astfel de momente mai degraba se plezneste singur( acum imi dau seama ca aproape a trecut si faza asta...ca se plesnea singur peste cap la nerv o perioada)
park nici in taica-su nu mai da...cum dadea si nu-l mai musca...
e vb de straini...copii...nu stiu exact...
si eu ca si voi zic ca e doar o etapa...(in general se bucura enorm cand isi vede copiii lui...si din nefericire ei, nestiind sa socializeze prea mult la varsta asta, sa se joace impreuna cred ca il ener pe jiji meu si apare frustrarea....care el a generalizat-o)

e posibil cand da caldura si va merge in parc sa se calmeze...sau la gradi cand toti vor fi tratati la fel...

bf interentata sugestia cu psihologul respectiv...desi la noi nu cred ca e cazul.....cum zicea alex..mai degraba ta-su trebuie dus

sorina f interesant link-ul l-am salvat si eu pt sugestii

rux ink nu mi s-a sters de pe retina..jurnalul de la gradi

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

JUCARII PENTRU PITICI...

N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

Mergi la inceput