Clasa pregatitoare sau clasa 1?Dilema...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

la 6 luni si 3 luni m-as mai gandi,inseamna ca e nascut in iunie, nu e asa de mare.desi am avit o colega nascuta la sf de iunie(avea 6 ani si 2 luni clasa 1) si a fost f ok
la 6 ani si 7 luni clasa 1 sigur.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

la 6 luni si 3 luni m-as mai gandi,inseamna ca e nascut in iunie, nu e asa de mare.desi am avit o colega nascuta la sf de iunie(avea 6 ani si 2 luni clasa 1) si a fost f ok
la 6 ani si 7 luni clasa 1 sigur.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mi-ai luat vorba din gura Exact asta vroiam sa spun si eu. Peste 6 ani si jumatate clar ar merge in clasa I, sub - nu.

http://chicboutique2011.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Si noi suntem in aceeasi dilema (va avea 6 ani si 3 luni la inceperea scolii), de aceea l-am inscris la evaluare. Suntem programati pe joi, dar nu stiu daca il mai evalueaza, dat fiind ca nu mai e nevoie in cazul lui. As fi vrut totusi o parere obiectiva (de la comisia de evaluare adica)... Mai nou, copilul imi spune ca nu vrea in clasa I, ca acolo e mai greu decat in clasa 0 - iar astea sigur nu le-a auzit de la noi din casa, nu i-a descris nimeni din familie scoala ca pe ceva greu... ma gandesc ca ori au vorbit copiii intre ei la gradi, ori poate educatoarele sa le povestit cate ceva in termeni care l-au speriat pe el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ILONA_21 spune:

Noi suntem intr-o dilema mai mare baietelul meu face 6 ani pe 2 septembrie am facut evaluarea psihosomatica si desi a facut corect tot ce a zis doamna directoare ne-a zis ca nu e capabil pt clasa I ne-a recomandat clasa pregatitioare la dansa la scoala.Tin sa precizez ca noi am optat pt clasa I step by step.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu sunt de "mai" si m-am dus la 6 ani si 4 luni la scoala. Fratele meu are fetita tot de "mai" si tot la 6 ani 4 luni a mers la scoala. Totul a fost ok.
Ilona, nu stiu foarte exact sistemul step by step. La nivel de "auzite" mi se pare mai usor decat scoala clasica. Pentru scoala clasica mi se pare devreme 6 ani "fix" pentru baietelul tau.
Veti zice care e diferenta intre "si 4 luni" si "fix". Depinde f mult de copil si mai ales de sexul lui. Baietii sunt mai neastamparati, au rabdare mai putina, stau mai prost cu motricitatea fina, cu puterea de concentrare pe perioade lungi. In clasele mici cu fetele e mai usor decat cu baietii. Evident ca pot exista exceptii de baieti f ok si fete zapacite . Eu am baieti.

Mergi la inceput

Anya noi ca parinti considerem ca baietelul e de scoala de acceea am optat pt step by step care e mai lenjer am avut noroc de un baiat ca o fetita e foarte cuminte si istet si doamna de la evaluare sa mirat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deea772 spune:

Va multumesc mult pentru opinii.
Sunt tare in cumpana inca pentru singurul motiv ca imi este teama sa nu se descumpaneasca atunci cind va fi pus la teme peste teme...concursuri extrascolare...si tot ce presupune ideea de competitie.
Asta nu stiu daca va accepta bine si vis-a-vis de curriculum ma intreb oare astia chiar se vor tine de promisiune si vor schimba modul de a-i invata pe copii lucrurile?

Deea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ilona, in acest caz nu cred ca vei avea vre-o problema in clasa 1. Singura pe care o vad ar fi in momentul in care intra in invatatmantul clasic (a 5-a probabil).

Mergi la inceput

Aceasta este optiunea noastra desi comisia de evaluare a zis ca este de pregatitoare.Pe la voi in ce consta evaluarea psihosomatica la noi la pus sa deseneze,si sa deosebeasca 4 litere si 4 cuvinte.De la tv am inteles ca este vb de 25 de intrebari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monip spune:

perfect de acord cu cine a zis ca in scoala e o jungla din care scapa cine poate sau..are noroc....nu conteaza doar IQ-ul...ceea ce nu se spune e ca trebuie sa rezisti la bataie si la rautatile copiilor mai mari...daca jumate de clasa are peste 7 ani si unii aproape 8 e greu de tot...

Mergi la inceput