Buna ziua

Buna ziua | Autor: georgetalup

Link direct la acest mesaj

am o fetita ce sufera de boala Keilognatopalatoskizis si are gradul de handicap mediu care a implinit varsta de 7 ani si mi-a fost taiata indemnizatia de insotitor as dori sa va intreb daca copilul meu poate beneficia de alte drepturi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Buna!

Pe scurt, din cate stiu eu, nu mai beneficiaza de alte drepturi iar maximul de ani in care ar putea beneficia este 6 sau 7. Asta in ideea ca aceasta malformatie este corectabila in prima copilarie si nu s-ar mai justifica "ajutorul" din partea statului.

Nu este genul de handicap care sa necesite insotitor, din cate cunosc eu. Cred ca de-aia se opresc cu plata dupa cativa ani.

Fetita mea e nascuta cu palatochizis posterior, a trecut prin doua interventii; acum are aproape 3 ani. Eu am refuzat acest "drept" (prelungirea CIC ), din motive personale; si evident, e alegerea mea. Dar ti-am dat oarece detalii in ideea ca nu-s necunoscatoare la acest capitol. Ma interesasem si eu si am lasat-o balta. Cunosc insa mamici de copilasi nascuti cu aceasta malformatie care au ales prelungirea CIC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Revin: tot din cate stiu eu, beneficiaza de recuperare la logoped, gratis; adica cu trimitere de la medicul ce a facut interventiile.

Noi am gasit aici la spital de stat logoped, facem sedinte gratuite.

Si editez ca sa spun ca cele mai sigure informatii le gasesti in doua locuri: la medicul care s-a ocupat de copilas si la cei de la Protectia Copilului, unde ai depus dosarul de CIC.

Mergi la inceput