Acid folic - cu cat timp inainte de sarcina?

Acid folic - cu cat timp inainte de sarcina? | Autor: anamm

Link direct la acest mesaj

Intrebarea este, desigur, pentru cele care si-au "programat" sarcina

Am vazut ca medicii au pareri impartite legat de perioada de inaintea sarcinii in care ar trebui sa luam acid folic. Pana acum am primit urmatoarele indicatii: "cel putin 6 luni", "cel putin 3 luni", "o luna e suficient"...

Voi cu cat timp inainte de sarcina ati luat?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Eu stiam ca 3 luni, din mai multe surse. Acum, ca or fi 3 ca or fi 4... rau nu o sa iti faca. Nu poti controla 100% implantarea embrionului, poate te apuci sa iei acid folic de luna asta si planifici sa ramai insarcinata peste 3 luni si nu se intampla atunci ci peste 5 luni...Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucaneagu spune:

si mie mi-a recomandat dr sa iau acid folic cu 6 luni inainte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamm spune:

Multumesc frumos, Emilia.

Ai dreptate. Eram curioasa sa aflu ce v-au recomandat voua medicii. Oricum, din cate am citit despre subiectul asta, daca e mai mult nu are cum sa faca rau. Pe de alta parte, atunci cand sarcina e o surpriza... mamica nu a luat deloc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hesstia spune:

Mie mi-au zis sa ma apuc sa iau atunci cand avem unda verde sa incercam pentru bebe, nu mai devreme. Oricum, cati medici, atatea pareri, asta-i clar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Pe prospectul de la acidul folic scrie asa:
Contraindicatii: Utilizarea inadecvata poate intarzia stabilirea diagnosticului si instituirea tratamentului corect in anemiile megaloblastice. Nu se administreaza persoanelor peste 60 de ani la care ar putea stimula evolutia unui eventual proces neoplazic lent. Nu se asociaza cu sulfamidele.

Deci, inainte sa luati acid folic e bine sa va faceti teste pentru depistarea anemiei si sa renuntati la sulfamide daca e cazul.Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Si alte informatii:
Acidul folic este vitamina B9 ce se gaseste in mod natural mai ales in vegetale cu frunze verzi dar si in sucul natural de portocale, in graul incoltit, linte, fasole si mazare uscata, broccoli, spanac, sparanghel, stevie sau salata. Acidul folic poate fi pierdut prin pastrarea alimentelor pentru prea mult timp sau prin gatirea lor. Este sensibil la caldura in medii acide si poate fi afectat de oxidare.


Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Mie mi-a recomandat medicul ginecolog sa iau acid folic inainte cu 3 luni sa ne apucam de treaba.Eu am luat decat o luna si deja ne-am apucat ca nu mai aveam rabdare

bobocel_07


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamm spune:

Va multumesc pentru raspunsuri si informatii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Swanheart spune:

Si eu am inteles ca trebuie luat cu minim 3 luni inainte de sarcina. Oricum, nu face rau daca este administrat pe perioade mai lungi, pentru ca surplusul se elimina din organism.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina2012 spune:

Eu abia am aflat ca sunt insarcinata ( test dupa o intarziere de 2 zile) si pana la vizita medicala mai am de asteptat cateva saptamani :( Am comunicat cu medicul si nu mi-a recomandat acid folic ci vitamine materna care au si acid folic , dar numai 1mg .
AS avea ceva intrebari :
Se recomanda sistematic sa se ia acid folic sau se asteapta analizele ?
1mg/zi e suficient sau ar trebui sa iau mai mult?
Nu am luat inainte de concepere, cat e de grav ?

Mergi la inceput