Buna tuturor,
Ma numesc Daniela si se pare ca sunt mamica in 7 saptamani. Pana acuma sarcina decurge bine nu am avut pofte si nici greturi. Am si eu 2 curiozitati: la cate saptamani se poate vedea la ecograf sexul copilului si cate luni dupa nastere ar fi bine sa alaptez bebele?
Buna Daniela si bine ai venit pe DC
Sexul copilului se poate vedea si ai cele mai multe probabilitati sa nu se schimbe de la 20-22 saptamani.
Iar in legatura cu alaptatul nu cred ca exista o limita la alaptat, fiecare face cum crede in functie de copil. Fetita mea s-a intarcat singura la 1 an iar baietelul l-am intacat eu la 1,5 ani. Deci e diferit in functie de copil si de tine
Sarcina usoara si bebe sanatos :)
Buna Daniela! La mine doctora a incercat sa vada daca e fetita sau baietzel in saptamana 18 dar nu s-a putut din cauza ca bebe statea aiurea. Abia in saptamana 26 am aflat ca e baietzel. Cat despre alaptat recomandat e sa il alaptezi cat de mult poti. Se pare ca pana la 6 luni ar fi bine sa ii dai numai laptic. Verisoara mea si-a alaptat fetita la san numai o luna apoi a trecut pe formula (NAN) si fetita e perfect sanatoasa si normal dezvoltata (acum are un an si 4 luni). Multa bafta cu sarcina, ascula sfaturile medicului (ia vitaminele si acidul folic, e destul de important) sa ai un bebe sanatos!
Bine ai venit daniela si sarcina usoara!
Depinde de "dexteritatea" ecografistului si de bebe cat de cooperant este :). Eu am aflat la 11 saptamani (!) ca bebe e baietzel si asa a fost. Laur s-a intarcat singur la 11 luni, asa ca...iarasi depinde.
Multa sanatate!