FIV in Ungaria 154
Raspunsuri - Pagina 21
samira33 spune:
imi,nu numai nr.gigeilor conteaza la o spermograma.
sotii nostri e ideal sa aibe NORMOSPERMIE...insa pot exista si variantele:
* Oligo- spermia: Concentra#539;ia spermatozoizilor prea sc#259;zut#259;
* Astheno- spermia: % procentul spermatozoizilor motili prea sc#259;zut
* Terato- spermia: % procentul spermatozoizilor cu morfologie normal#259; prea sc#259;zut
* Oligo- astheno- terato- spermia: Perturbarea celor trei variabile de mai sus (sindromul OAT)
* Cripto- zoo- spermia: Se identific#259; un num#259;r mic de spermatozoizi în ejaculat ( < 1mil/ml)
* A- zoo- spermia: Nu se identific#259; spermatozoizi în lichidul ejaculat
* A- spermia: Lipsa lichidului seminal
pentru alte variante decat Normospermia se poate folosi ICSI,PICSI,IMSI,punctia testiculara.
ImiMS spune:
Samira...wooooow...mersi ptr lamuriri! Astea nu le stiam
Noi avem oligo...dar am avut si normo...cand cum iasa...si numai la nr iasa din interval uneori...Deci cand se incadra in interval la nr, ii scria normo ,restul parametrilor fiind buni,normali.Cand nr iesea mai mic, scria oligo...
In fine, ce o vrea Dumnezeu pana la urma!
Mersi inca o data!
Admir faptul ca stii asa de multe in ale infertilitatii!
---------------------------------------------
"Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit"- Franz Kafka
olimp spune:
Fetelor vreau sa va intreb pentru cele care au trecut prin procedura de stimulare care sunt simptomele pe care le-ati avut la ce trebuie sa fim atente ? si ce anume ar trebui sa ne alarmeze in timpul tratamentului ?
samira33 spune:
eu nu am simtit ceva special in timpul stimularilor.
incercati sa respectati cat de cat orele de injectare.
administrarea Ovitrelului trebuie facuta exact la ora indicata de medic...nu mai tarziu,nu mai devreme.
apoi,dupa punctie sa fiti atente la balonare,crampe abdominale,daca luati brusc in greutate...ii spuneti imediat medicului pentru ca astea sunt simptome de hiperstimulare si o sa va indrume el daca e cazu de asa ceva.
dragoste777 spune:
Pe perioada stimularii eu mam confruntat cu constipatia, sa aveti grija la asta din cauza hormonilor. Eu am baut multe sucuri, am mancat fructe, dar au fost cazuri ca trebuia sa iau supozitoare.
In afara de asta nu sunt alte simptome sa stiti, cine zice ca are eu zic cai psihosomatic dupa atatea griji. Imp. sa faci ce zice medicul si sa ai incredere in tine si medic si sa nu te stresezi degeaba.
olimp spune:
samira , dragoste777 , mersi , daca sunt totusi probleme atunci anunti doctorul din Ungaria sau doctorul curent ?