FIV in Ungaria 154

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns floryma spune:

toata lumea
Mona: Eu am facut atat FIV1+2 la Zadori anul trecut, anul asta inclin balanta spre PK, daca reusesc sa ne mobilizam ptr FIV3 (analize ok+banutzi+concediu/zile libere )

Acum nu sunt f decisa si nici nu ma grabesc cu luarea unei decizii...inca suntem la faza de strangere banutzi si usor usor pregatit analize.
Privesc un pic cu "invidie" fetele care stiu asa de multe despre protocoale, analize, etc si mi se pare ca nu am sa reusesc niciodata sa inteleg f bine sa stiu ce anume nu functioneaza si cum sa pun problema.
Dar om vedea noi cum vor evolua lucrurile....

FIV1 - Iulie 2011 fara ET
FIV2 - Septemb-Oct 2011 cu ET, negativ
FIV3 - va urma in 2012

Mergi la inceput

PS....Mercic IMI pentru link...f util

FIV3 - va urma in 2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

cris,nu stiu sa-ti spun pe ce criterii alege fiecare medic protocoalele.
as putea sa fac doar presupuneri care pot fi departe de adevar insa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soroc80 spune:

ImiMS,in legatura cu bromocriptinul si constipatia nu stiu ce sa-ti zic. Eu n-am avut probleme de genul asta desi am predispozitie spre constipatie.Eu probleme cu constipatia am avut dupa transfer cateva zile dar am invatat sa-mi rezolv problema din alimentatie: multe fructe, legume, ciorbe, supe, etc. Daca te vei baza pe alimentele astea cu siguranta problema ta se va rezolva indiferent care e cauza ei.
Legat de Pensiunea Ana depinde de banii pe care esti dispusa sa-i dai pe cazare, dar noi sincer n-am fost foarte multumiti. Noi micul dejun nu l-am avut inclus (nu exista posibilitatea aceasta in octombrie 2011). Baia este foarte mica. Si cand zic foarte mica ma refer la faptul ca daca nu esti atent iti poti face vanatai serioase cand te duci la baie sau faci dus. Aerisirea de la baie da in camera, ceea ce mie mi s-a parut inacceptabil (adica toate mirosurile din baie treceau prin camera inainte sa fie aerisite pe geamul din camera). Ca si distanta fata de clinica noua ni s-a parut OK in sensul ca faceam vreo 7-10 min. cu masina. Daca mergeti pe jos e destul de departe.
Pranzul noi mereu l-am luat la un fel de autoservire care este exact vis-a-vis de clinica, unde se mananca foarte bine. Acolo mananca chiar si doctorii si asitentele de la clinicile din zona. Ai meniu variat, cu ciorbe si desert daca vrei si cu portii frumusele.
Televizor am avut in camera dar nu aveau programe romanesti, asa ca a fost cam inutil. Noi programe romanesti am vazut pe laptop, prin internet, insa conexiunea internet este cam slabut si pica mereu(ori aveam noi pozitie rea in camera fata de modem, nu-mi dau seama).
Legat de plata, noi am platit cand am ajuns in avans doar pe 10 zile pentru ca am zis ca poate nu merge totul ok si plecam mai devreme daca nu ajungem la transfer de embrioni si atunci n-avea rost sa platesc pe perioada mai lunga. Dupa cele 10 zile cand stiam exact ce si cum am platit pe diferenta de zile cat am mai stat acolo, adica inca vreo 7 zile.
Acum nu pot sa te sfatuiesc ce si cum, eu doar ti-am zis cam cum stau lucrurile. Tu stii de ce bani dispui si de ce confort ai nevoie pentru a fi ok. Adevarul e ca preturile la cazare sunt cam piperate in Szeged. Si noi am testat serios piata pana am ales. Variante nu sunt multe si preturile sunt cam piperate, dar am intalnit ,,colegi de suferinta,, care erau cazati in conditii mult mai bune ca noi, insa si plateau pe masura. Asa ca, in final, totul se rezuma la bani.
Eu, acum ca totul a avut un final fericit, imi aduc aminte cu placere si nostalgie de camera de la Pensiunea Ana, insa cat am stat acolo mi se parea o inchisoare, abia asteptam sa plec. Poate si faptul ca am stat foarte mult a contribuit la aceste sentimente. Poate ca daca stateam 2-3 zile nu mi se parea chiar atat de grava situatia.
Vezi ce hotarasti ca tu mai ai timp, noi am fost si din pripa atunci, pentru ca eu in septembrie am fost la prima consultatie si m-a si programat pentru FIV in octombrie, asa ca la noi a fost totul pe fuga. Poate iti mai dau fetele idei care au mai fost cazate in Szeged.
Eu zica ca am punctat toate intrebarile tale. Daca mi-a scapat ceva insista.
Multa bafta.

Mergi la inceput

ImiMS, am uitat. Am platit cash in forinti. Probabil ca se poate si-n euro. Poti sa intrebi in mail.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mona19 spune:

Floryma: Ti-am vazut semnatura si m-am gandit ca poate te-am vazut anul trecut la Budapesta. Am vazut vreo doua perechi de romani, in perioada aceea, cand am fost la clinica. Nici eu nu stiu exact cand voi face FIVul urmator. Luna asta am rezolvat cu consultatia de la endocrinolog. O sa incep de luna urmatoare din nou cu analize si alte investigatii pe care le voi face aici in tara. Pe urma, voi lua legatura si cu PK, poate pentru a face alte investigatii acolo la Budapesta. Oricum acum nu-l stresez cu intrebari ca n-are rost. Daca totul va fi OK, eu estimez FIV-ul meu undeva prin mai-iunie. Poate ne nimerim pe acolo, ce zici?

FIV1 - oct.2011 - sfarsit cu avort prematur la 5 saptamani si 4 zile; FET 1 - nereusit - ian. 2012.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ImiMS spune:

Soroc80...multumesc mult ptr raspunsul detaliat.
Referitor la alimentatie, eu asa mananc de cand ma stiu:cu supe sau ciorbe zilnice,legume,fructe,lichide...Niciodata nu am avut probleme cu constipatia,din contra,eram ca ceasul...ziua,ora si "treaba"...De asta ma duce gandul la faptul ca medicamentul imi provoaca aceasta reactie! Oricum,nu e de speriat,ptr ca tot fac zilnic...sau la doua zile...numai iasa putin mai greu...
Referitor la pensiune...OK...m-am hotarat! La sotul meu nu i-a placut din prima, de asta vroiam sa aflam si ceva impresii.Oricum e departe,eu nu voi fi cu masina,deci am nevoie de ceva mai aproape.
Mi-au raspuns si de la o alta pensiune, care e mult mai aproape de clinica, pe strada cu farmacia de unde iti da sa-ti cumperi medicamentele.Pozele arata mai bine, mi-au facut oferta sub 7000 FT / noapte de persoana sau de 8500 FT/ noapte la 2 persoane...ceea ce mi se pare OK. Si aici poti avea sau nu mic dejun, si iti asigura si acces la bucatarie utilata, ceea ce din nou imi convine.Vis a vis are si restaurant unde poti manca bine si nu fff scump, are si meniul zilei la pranz!!! Si ei asigura camere cu 2 paturi, baie, tv color si internet wireless in pret.La fel zice ca are fff aproape si un mare centru comercial, si pot ajunge si in centrul orasului usor si pe jos. Mi-au zis ei ca plata se face cash,dar la final,nu in avans!
In martie merg sa vad pensiunea si ma decid!
Te pup!

---------------------------------------------

"Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit"- Franz Kafka

Mergi la inceput

ImiMS,pare mai ok pensiunea de care zici tu, plus ca e mai aproape, ceea ce reprezinta un mare avantaj daca n-o sa ai masina cu tine. Iar faptul ca are bucatarioara unde sa poti sa-ti prepari ceva la minut e iar foarte bine. Cu cat testezi mai mult piata cu atat gasesti oferte mai bune si ai cu ce sa compari. Te hotarasti in martie cand poti sa si vezi.

Mergi la inceput

toate fetele,

Mona: As vrea prin mai-iunie, dar cred ca o sa fie putin mai greu...eu am si sesiunea de vara atunci+ca nu stiu daca reusim sa ne mobilizam cu banutzi asa repede. Mai intai ar trebuii sa ii scriu lui PK (trebuie sa imi iau inima in dinti si sa compun email, apropo e cel vabil de pe prima pag sau are unul mai personal?) sa vedem ce zice (ptr prima data la el) eventual un control si apoi daca ar iesi asa cum ne dorim eventual undeva in septemb-oct, asa ca urmaresc ,citesc si ma straduiesc sa inteleg cum functionaeza tot mecanismul asta.
Poate ne vedem in cazul in care m-ar chema in perioada aia la un control , om vedea.
Tuturor

FIV3 - va urma in 2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Goofytza spune:

Floryma, lui PK i-am scris de la bun inceput pe mailul de pe prima pagina.La inceput am crezut ca poate nu este el care scrie inapoi dat fiind faptul ca intr-un timp foarte scurt de ordinul zecilor de minute primeam raspuns.Dar m-am convins ca el este
Mie asta imi place mult ca iti trimite cat de repede un raspuns,fapt din care reiese interesul lui pentru problema ta.

Succes!

Nothing is impossible, some things are just harder than others.

Mergi la inceput