Pufi de ian-feb 2010 (66) - LMA David !
Raspunsuri - Pagina 6
larisel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Loredana71 Multumesc,Larisel,prospan e un medicament?Ia sa ma uit putin sa vad...Sper ca s-a linistit tusea printesei!Serviciu usor! Lara |
Uite cum arata www.sanafarm.ro/prospan-picaturi-p-4671.html" target="_blank">prospan picaturi pt aerosoli si www.sanafarm.ro/prospan-sirop-p-5094.html" target="_blank">prospan sirop pt tuse.
Loredana71 spune:
Multumesc,Larisel,am descoperit acum ca sunt si aici,si sirop,si picaturi...multumesc frumos!
nyny spune:
Ruxita ai dreptate, e greu sa incurajezi pe cineva aflat intr-o astfel de situatie, mai ales daca nu esti trecut prin asa ceva dar sa stii ca desi abia ne gasim cuvintele uneori, macar cu gandul suntem alaturi de tine si as vrea sa simti asta. Asa cum au spus si fetele... ai atitudinea perfecta si e bine ca te ajuta si sotul. Hai, te rog nu te gandi sa devii discreta cu noi.
Loredana eu sunt varza la detalii tehnico-medicale (si nu numai) asa ca m-am bagat la documentat chiar acum. Asadar... nebulizatorul transforma solutiile medicamentoase (ser+ adrenalina,ventolin acc,etc) in vapori ce sunt inhalati cu ajutorul unei masti.
Camera de inhalatie (inhalatorul la care te referi tu, cred/sper) a fost creata special pt pacientii care nu pot utiliza corect dispozitivele tip spray si de fapt este un recipient de plastic care are la un capat un orificiu la care se adapteaza spray-ul, iar la celalalt capat un cilindru de care se lipesc buzele si care permite inhalalea aerului din camera dar te împiedica sa expiri prin ea. Este singura modalitate de a administra medicamentatia sub forma de spray la copiii sub 5 ani.
Administrarea medicatiei sub forma de aerosoli este foarte eficienta pentru ca nu este necesar sa faci eforturi de sincronizare a respiratiei si pentru ca nu trebuie sa ai o anumita forta inspiratorie (spre deosebire de inhalator unde trebuie inspirat prufund puf-ul, tinuta respiratia 10 sec si abia apoi expirat)
sper ca ti-am putut fi de folos
Mamica fericita de Mara si de David
Loredana71 spune:
Deci aparatele despre care vorbiti voi,cand le faceti aerosoli pufilor,sunt astea,nebulizatoarele,nu?
Camera aceea despre care spui,tubul acela,nu e ceea ce am eu,am unul in casa,mi l-au dat de la spital,trebuia sa dau pufuri in continuare,dar eu am unul,il vezi in poza de la link,se pune in priza si tot tacamul...M-am mai dezmeticit intre timp,m-am uitat dupa prospanul Larisei,si am descoperit o gramada de solutii care merg la masinutza asta,si aici la noi...
Multumesc,Nynysor!
nyny spune:
citat din mesajul lui Loredana71 Deci aparatele despre care vorbiti voi,cand le faceti aerosoli pufilor,sunt astea,nebulizatoarele,nu? Camera aceea despre care spui,tubul acela,nu e ceea ce am eu,am unul in casa,mi l-au dat de la spital,trebuia sa dau pufuri in continuare,dar eu am unul,il vezi in poza de la link,se pune in priza si tot tacamul...M-am mai dezmeticit intre timp,m-am uitat dupa prospanul Larisei,si am descoperit o gramada de solutii care merg la masinutza asta,si aici la noi... Multumesc,Nynysor! Lara |
Cu placere.
Da, cu nebulizatorul facem aerosoli. Parca si cel din poza tot cu un nebulizator seamana. Eu credeam ca tu initial de inhalator(tub din acela) aveai nevoie, ai vrut sa-l comanzi dar ai primit altceva.
nyny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui miremia
Trimitem Arianei! Mai aveti putin si scapati. Asta cu desenele e un mare of de-al meu. Si ca tot intreba Alicredo, Mara se uita tot asa...vreo 2 ore/zi. Doar ca ieri si azi m-a solicitat maxim la butoane (mouse), daca nu ma misc rapid, tipa din toate puterile "aia, aia, aia, aiaaaaaaaa", adica sa-i pun alta. Iar cand nu vreau sa-i pun, vine si se vaicareste pe langa mine...gaa (mickey), ci ci (trenul), mau, chisss (tom si jerry). _ Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010) |
si poti sa-i rezisti?
Si ca tot veni vorba de desene... noi ne uitam doar la Bbtv (sau Duck tv vad ca se mai numeste) pt ca nu le solicita atentia mai mult de 30 de min adunate pe zi. Preferatul lui Dav e Mimo, un ursulet panda de acolo... a si botezat un plush cu numele lui.
Zilele trecute am hotarat sa scoatem celelalte desene (dvd, minimax) pt o perioada din program pt ca o tineau prea mult timp captiva pe Mara si pe langa faptul ca aproape devenise dependenta de ele, refuza sa se mai joace... sau sa faca orice altceva.
nyny spune:
citat din mesajul lui larisel Dupa cum vedeti stau de garda pe aici... sunt la biroul de weekend pana pe la 5. Intalneala placuta (in curs de desfasurare la ora asta cred)! _ din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare |
Servici usor sau relaxare placuta?... Nu stiu cum sa-ti urez.
larisel spune:
Servici usor sau relaxare placuta?... Nu stiu cum sa-ti urez. |
Din pacate nu mai sunt in relaxare la birou... asta era pe vremea cand dadaceam fetele si abia asteptam sa ies. Acum stau ca pe ace si astept cu nerabdare sa vina vremea sa fug la ele... petrec foarte putin timp cu ele si nici ala de calitate (ba masa, ba baie, ba somn) ...
miremia spune:
Lore da, asa cum ti-au zis fetele, nebulizatorul il folosim pt aerosoli.
Nyny pai incerc sa-i rezist desi ma apuca rasul cand o aud cum zice chisss din tot sufletul. Noi nu mai avem duck tv-ul pt ca n-am instalat digi-ul inca, oricum ne ajung dsney channel, minimax si youtube-ul pana peste cap. Pup bolnaviorii!
Larisel lucrezi in fiecare duminica?
Ma duc sa ma vad cu fetele.
_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)
larisel spune:
citat din mesajul lui miremia Larisel lucrezi in fiecare duminica? |
In fiecare duminica si sambata cand sunt acasa si nu e sotul de tura. Imi ies pe luna cam 3 weekenduri pline. Si stau si 8 ore (de 2 luni incoace de cand am inceput si jobul full-time)... pt ca asa vreau, de fapt asa am nevoie (salar pe timp efectiv lucrat). As "dormi" pe aici dac-as putea...