Tibia curbata in "o"

Tibia curbata in "o" | Autor: merymagda1

Link direct la acest mesaj

Buna ziua mamici,am o rugaminte la voi cu un sfat cu o recomandare daca v-ati intalnit cu aceasta problema de tibie curbata in "o".Am un baietel de aproape 2 ani cu probleme la picioruse,in deosebi stangul. La 1 an si 4 luni am fost cu el la medicul pediatru pentru ca am observat ca i se curbeaza picioarele de la genuchi in jos.Imi pare rau ca nu mi-am dat seama mai devreme si am lasat sa treaca timpul,mi-am zis in sinea mea ca poate e din cauza pemparsului sau din cauza nesigurantei(inca nu mergea perfect singur in picioare).Mi sa recomandat sa-i dau gluconat de calciu 3 ml 10 zile pe luna si sa fac rost de vitamina D3 injectabil de 200.000 unitati si sa-i facem din 2 in 2 luni.Intre timp am consultat si un medic Ortoped de la Ploiesti care mi-a zis ca are sechele de rahitism si ca se rezolva cu acest tratament,fara masaj sau ghetute speciale,tot acest doctor mi-a spus ca micutul meu are Platfus si ca este normal la copii pana in 3 ani,ca nu am nevoie de vre-un tratament special pentru aceasta afectiune.Fiindca nu m-am convins am consultat si un al 2 lea medic ortoped si mi s-a spus acelasi lucru.Poate traiam cu aceasta impresie si azi daca micutului meu nu i se agrava starea.In luna decembria a anului trecut lui i s-a exfoliat o unghiuta desi eu i-am facut a treia doza de vitamina D3 si asta nu e tot "paranteza" a devenit tot mai vizibila.Ieri am consultat un alt medic ortoped care mi-a spus in urma vizualizari radiografiei si analizelor de sange,prin comparatie cu cele de la inceputul descoperiri facute ca osul tibiei s-a curbat destul de mult si ca nu mai se poate corecta decat cu o interventie chirurgicala pentru a nu se deplasa si gleznele.Ce parere aveti se poate indrepta osul tibiei cu orteze sau cu ghetute ortopedice,sau cu ajutorul masajelor...Va rog sa ma ajutati cu o parere,un sfat sau o recomandare ca nu stiu ce sa mai fac sau sa mai cred.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna, nu stiu daca cazurile noastre , sa zic asa, sunt la fel, dar eu iti spun cum a fost la noi.Cel mic a avut picioarele curbate de la genunghi in jos destul de tare.Toti care il vedeau imi ziceau ca are rahitism, cu toate ca analizele au fost bune.Am schimbat ortopezii care imi spuneau sa il las in pace ca pana la 3 ani isi revine de la sine, ca e din cauza ca nu sta locului o clipa ... (avea un an jumate cand am inceput cautarile )si am dat de un ortoped specializat in copii care din prima dupa radiografie mi-a zic ca ce am asteptat atat, de parca eu am asteptat, nu altii mi-au spus ca nu are nimic...si ne-a trimis la o firma ce confectioneaza ghetute ortopedice , dar la noi ne-a dat niste cizme, nu stiu cum se numesc exact, sunt ca niste cizme cu catarame, pana sus la sold, pe care sa le poarte noapte de noapte.Atat, doar noaptea, nu tu pastile, injectii, masaje sau altele.Si mergeam regulat la 3 luni la veroficat.Am stat tot asa cu securea operatiei deasupra capului pana acum (are 4 ani ).Din cauza ca am lasat atata timp sa treaca i-au fost necesari 3 ani sa se indrepte picioarele , noapte de noapte cu aceste cizme.A fost cumplit la inceput ca nu le vroia , dar s-a invatat cu ele si inca le mai punem din cand in cand cand ne aducem aminte.Au fost alungite intre timp, pe masura ce el a crescut.Ideea pe care se merge si a avut rezultat in cazul nostru e ca pe masura ce creste osul se indreapta.Trebuie sa-i dam doar directia corecta.Nu am inteles de ce nu si ziua, dar nu am vrut sa-l chinui pe copil mai mult decat era cazul.Acum mai avem, putin la stangul, e visibil doar de mine, ca stiu, altii nu-si dau seama, dar de um a fost acum e super, are picioarele drepte si frumoase.Nu sta sa pierzi timpul, vezi si alti ortopezi, prezinta-le ideea asta si vezi ce zic ei, poate e buna si la voi si nu chinui copilul pe afara sau mai bine scapi de operatie.Asta a fost groaza mea cea mai mare, pentru ca niste suruburi in os nu sunt de colo...

Operatia este ultima solutie, nu te repezi acolo, ca e totusi operatie, chiar daca mie mi se spunea ca e simpla.Aceste cizme chiar sunt de folos si rezolva problema, chiar daca deranjul e mai mare, si nu se rezolva peste noapte ca in cazul operatiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns merymagda1 spune:

Multumesc mult,doamna Roxana,nici eu nu vreau sa concep ca el sa faca operatie.Se aseamana foarte mult cazul nostru din ceea ce mi-ati spus numai ca mie mi s-a recomandat sa-i fac acest tratament:3 ml de gluconat de calciu oral timp de 10 zile in fiecare luna si vitamina D3 injectabil de 200.000 unitati.Noi(eu si sotul)ne-am hotarat sa cerem si o alta parere dar ne-am si intresat de orteze si credem ca aceasta este solutia salvatoare pentru noi.O sa va anuntam cum a decurs cazul nostru pentru ca e posibil ca o mamica care nu stie sa de-a de aceasta discutie si sa o lamureasca sau sai schimbe parerea,asa cum am facut si eu.MULTUMIM MULT PENTRU RASPUNS.

Mergi la inceput

ma bucur ca experienta noastra va este de ajutor si sper ca timpul de recuperare la voi sa fie mai scurt decat la noi, macar sa scapati de operatie.Sa stii ca probabil va plange la inceput daca va hotarati sa-i faceti cizmulitele acelea de noapte (dupa cum am spus anterior noi nu am folosit ghete speciale pe timp de zi, ci doar astea la culcare) dar se obisnuieste cu ele si ajunge sa nu le mai bage de seama.Important este sa credeti in rezultat si pe langa ca scapa de operatie, va avea picioare drepte si frumoase de care o sa fiti bucurosi si voi dar si el.Cum ii spuneam eu, o sa poata juca fotbal fara sa se impiedice :)
Noi i-am facut inainte analiza de sange si nu a reesit ca ar fi probleme de rahitism, de aceea nu ni s-a dat nici calciu , nici D . E bine sa faceti aceasta analiza pentru ca votamina D in exces nu e buna , cum nici calciul luat asa dupa ureche.
Bafta multa si sa mai scrii la subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corsge spune:

din experienta, mers cu copilul la mare de doua ori in acelasi an si cel putin o saptamana de fiecare data. Se va reface complet. daca prietena mea se lua dupa unii medici, facea operatie copilului. A avut noroc de un medic batran care i-a spus:"mergeti cu copilul la mare si nu va mai avea nimic". Alegeti lunile iunie (pe la jumatate) si sfarsitul lui august.

Mergi la inceput

corsge e adevarat ce spui, dar doar daca vorbim de rahitism.Si asta se vede la analiza de sange.In alt caz se merge degeaba...nu se rezolva fara orteze ....iar daca se asteapta prea mult...se ajunge din pacate la operatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns merymagda1 spune:

Acum sunt mai convinsa ca oricand ca ortezele sunt solutia cea buna momentan.Ieri am fost la Spitalul Grigore Alexandrescu la recomandarea unui medic ortoped care a venit la Campina si care l-a vazut pe cel mic. Lucreaza la spitalul acesta dar nu cu copii ci cu adulti se numeste Purghel Florin si ne-a recomandat sa mergem cu el la Bucuresti la domnul doctor Oraseanu si sa-i spunem dansului de problema noastra fiindca baietelul meu pe langa aceasta problema la picioruse mai are si alergii diverse si dansul ar fi mai in tema.Ieri dupa cum va spuneam am ajuns la domnul doctor Oraseanu dar ne-a trimis la un doctor ortoped numit Marius Bucur Constantinescu care ma oripilat.Am intrat in cabinet i-am dat biletul cu recomandarea doctorului Oraseanu si mi-a spus sa-l dezbrac pe cel mic s-a uitat la el de la 1 metru jumatate fara sa puna mana pe el a constatat ca are tibia var acentuat pe partea stanga si mi-a zis sa vin cu copilul dupa ce ii tratez bubitele de pe corp(a facut recent o reactie alergica la iaurt)sa-i fac un examen cardiologic si sa fie sanatos tun si sa ma prezint pregatita cu haine ca se rezolva problema,intre timp eu incercam sa-i explic problema sa-i prezint analizele la sange si radiografile pe care i le facusem in februarie.Nu la intresat nimic a zis ca ce sa faca el cu ele ca el la vazut personal.Nu va zic ca a facut "misto' de mine cand i-am spus ca i s-a exfoliat o ungiuta si ca i se rup daca nu i le tai des (desi eu i-am facut a 4 doza de vitamina D3).REPET NU S-A UITAT LA NICI O ANALIZA,RADIOGRAFIE SI NU A PUS MANA PE EL DELOC S-A UITAT CA LA O PAPUSA CARE MERGE SI STA IN PICIOARE.Asa ca ne-am convins ca deocamdata sa-i facem ortezele si sa continuam cu inca 2 doze de vitamina D3 iar prin luna August sa mergem cu el la mare macar o saptamana si abia apoi dupa inca o radiografie si consult ca la carte la doamna doctor Contanu daca nu avem incotro si crede dansa ca nu se indreapta sa-i facem operatie. NOTA 20 PENTRU DOAMNA DOCTOR CONTANU mi l-a consultat dezbracat din cap pana in picioare nu s-a uitat decat la tibii ci si la coloana,piept,scalp si la analize si radiografii si abia dupa aceea ne-a dat diagnosticul si tratamentul.

Mergi la inceput