Nasterea la Arcadia - Iasi - Bv Simonik! (33)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gravidacori spune:

DIANA,bine ai venit printre noi .
IN primul rand iti inteleg temerile,dar sa incerci sa fii calma si increzatoare ca VA FI BINE.stii ca te simte si bebe si nu e tocmai ok pt el.
si mie mi-a recomandat dr tutuianu rahi, majoritatea o fac pt k e mai indicata decat generala.oricum,eu rahi vroiam.noi nu am avut absolut nici o prb.cat de mica, si,in cazul meu, dr.tutuianu ne-a placut ff mult din multe motive.
tu linisteste-te ,aduna-te si asculta-ti inima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

diamaria2 bine ai venit si sa ai parte de o nastere asa cum iti doresti!
Eu sunt mamica care a avut anestezie generala desi optasem la consultul preanestezic in cazul in care o sa fie nevoie, pentru rahi.Eu mi-am dorit sa nasc natural.Am stat cu bebelusul la termen, m-am chinuit pana aproape de expulzie insa nu s-a putut.Bebelusul a avut tripla circulara de cordon si era mult prea mare pentru conformatia mea.Am nascut-o de 4kg 300.Eu m-am chinuit sa imping la dilatatie maxima insa nu am reusit.Pot sa zic asa ca am incercat ambele tipuri de nastere si daca s-ar putea la urmatoarele as opta pentru natural.
Dupa ce am intrat in sala de operatii dr. Tutuianu se pregatea pentru rahi insa in momentul cand mi-a desfacut camasuta aia cu snururi la spate a spus ca nu poate sa faca rahi deoarece eu pe tot spatele aveam iesite din sarcina o multime de bubite ca niste cosuri.Erau iesite pe fondul unor dereglari hormonale in sarcina.Dupa nastere mi-au trecut.Doctorul a zis ca nu risca sa nu bage cumva in coloana microbi de la bubitele alea ca riscam sa fac meningita si era fatal.Asa ca singura optiune a fost anestezia generala.
Eu nu am avut de ales.Cred ca m-au intubat ca trebuia sa respir cumva desi partea asta sincer nu mi-o aduc aminte:)).Stiu ca mi-au facut o injectie in vena de la mana, mi-au pus o masca pe fata, am inhalat de 2 ori si mi s-a rupt filmul.Nu mai stiu ce s-a intamplat. Dupa ce m-am trezit din anestezie imi era sete insa nu am avut greturi si nici gatul nu m-a deranjat din cauza tubului.
Am avut un episod de frisoane in noaptea a doua operatiei cu clantanit din dinti ca nu stiam ce sa mai pun pe mine in maternitate.Nu am chemat atunci pe nimeni.Se intampla parca pe la 3 dimineata dupa ce m-am dus la baie, insa a fost un episod scurt de vreo 10 minute.Daca persista sunam sa vina cineva.Nu imi era rau ci doar foarte, foarte frig.Imi pusesem atunci pe mine si halatul de baie si patura si cu durerea care o aveam de la operatie ca abia ma puteam misca, m-am asezat pe o parte cu genunchii oarecum stransi cat puteam eu in starea in care eram sa ma incalzesc cat de cat.
Acum 1 luna jumate a mai nascut o amica de a mea la Arcadia tot cu anestezie generala pentru ca asa si-a dorit.
La ea au fost probleme dupa, in sensul ca a avut greturi mari si a jenat-o acel tub.Imi povestea ca o jena atat de tare de parca ar fi avut o rana pe gat.
Nu vreau sa te sperii insa dupa cum vezi, depinde de la caz la caz.
Eu am mai avut o anestezie generala acum vreo 5 ani insa la fel nu am avut nici o problema dupa ea.
Pupicei si fa totul asa cum simti tu si cum iti doresti!Tu stii cel mai bine cum reactioneaza organismul tau si cel mai important e sa ai un bebelus sanatos!Durerile si discomfortul de dupa nastere trec si se uita atat de repede cand ai puiutul alaturi de tine!
Confirm ce a spus Ionela cu alaptatul dupa anestezie.Eu am avut laptic(colostru) imediat ce m-am trezit din anestezie chiar daca am avut cezariana.Cred ca din cauza ca am trecut printr-un travaliu al unei nasteri normale insa nu am reusit expulzia.Gazuta mea cam greu prindea sanul. Am alaptat cu greu 1 luna insa am cedat in fata durerii si am trecut la pompa. Primii 20 de mililitri storsi inaintea fiecarui muls erau cu sange din cauza ragadelor insa se poate si asa si nu mi-am privat fetita de a fi hranita cu ce e mai bun pentru ea pe lumea asta.
Sper sa reusesc macar un an sa primeasca laptele meu.

Mergi la inceput

DIANA-REVIN ca ma solicitase cea mica mai devreme.
SI eu am operatie de apendicita facuta tot in liceu, tot rahi.nu a fost chiar ca in cazul tau cu lesinuri dar tot am avut ceva prb.(acum ,la cezariana cu rahi, nu am avut nimic).
presupun ca medicina a avnasat f mult de acum mai bine de 10 ani ,plus ca ..alti medici..mai mult sau mai putin experimentati,poate ca si diferenta de spital privat /stat..zic poate,dar atunci a fost groaznic- nu cred ca isi facuse anestezia efectul ,cel putin eu asa am ramas cu ideea, pt ca strigam in sala ca mor.nu intru in detalii ca nu e necesar.
ideea e ca acum la nastere m-am dus k si tine cu mari temeri, amintindu-mi de operatia din liceu .am zis din start ca ii voi povesti anestezistului tot, voi asculta si parerea lui, ma voi asculta si pe mine si voi lua o decizie.pe langa toate astea, sunt si o mare fricoasa ,recunosc.
totusi, am luat decizia de a face rahi. la noi a fost f ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_iulia spune:

Diana ,dupa cum vezi sunt pareri si pareri ,si eu am facut cezariana si am numai cuvinte de lauda la adresa dr TUTUIANU ,am optat pt rahianestezie si te-as sfatui si pe tine la fel ,incearca sa-ti invingi temerile ,medicina a avansat ,medicii mai fac specializari prin strainatate,e alta treaba .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

diana scrie cateva mesaje scurte sa nu mai fii moderata, sa apara mesajele in timp real.
Daca ar fi sa optez din nou si daca ar fi posibil as alege rahi pentru ca are mai putine riscuri.Oricum daca la Arcadia iti face anestezie Tutuianu mergi pe mana lui.
Cel putin, in cazul meu a facut din punct de vedere medical ceea ce trebuia, nu ceea ce am vrut eu sau el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Welcome Diana.

Pt lectura de w/k http://otilia-mantelers.blogspot.com/2012/02/frica-la-baieti.html

http://www.thealphaparent.com/2012/02/possibly-most-anti-breastfeeding.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Buna dimineatatuturor! Saptamana asta iar am schimbat programul. Nu m-am mai trezit noapte, ci dimineata pe la 7, dar am niste dureri de spate ingrozitoare si ma intorc greu de pe o parte pe alta. M-am saturat de asteptare, stiu ca mai e doar o saptamana, dar deja nu mai am rabdare. Am incercat sa ies, am fost zilele trecute afara, dar dupa 10 minute de mers am senzatia ca imi plesnesc muschii abdominali. In casa ma foiesc de ici colo, nu mai am stare. Abia astept sa vina mai repede bebe!!!

MElise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamaria2 spune:

Multumesc pentru raspunsuri,intr-adevar mi-au facut bine povestile din experientele voastre,m-am mai linisitit nu m-am hotarit definitiv dar ma gindesc sa ramin cu la rahi plus sedare imediat dupa ce il scot pe bebe si sa imi faca o sedare mai de lunga durata,2,3 ore ca sa fiu sigura ca nu o sa ma apuce agitatia si miscatul si ca varianta b sa ma decid la generala in caz ca ma apuca panica cind intru in sala.
Nu mi-a povestit nimeni de dureri de cap ,nu a avut nimeni dupa rahi?Va astept in continuare parerile asi experientele dar mai calma.
In alta ordine de idei ,mai practica, bebe iese dim pe la 11,12, voi ati putut sa il puneti sa stimuleze lactatia in aceasi zi macar putin sau a doua zi?peste tot scrie sa il pui in cele 6,7 ore dupa nastere?

Mergi la inceput

NEATA fetele
MELISE, vine de dragobete bebe? capu' sus..mai e putin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KATY_28 spune:

Diana si eu am nascut prin cazariana, numai ca la Botosani cu rahianestezie si am avut durere de cap de a doua zi dupa cezariana.
Singurul lucru cu care-mi mai trecea cat de cat a fost cafeaua, o cafea tare dimineata, sau daca stateam intinsa era durerea mai redusa, daca stateam in picioare sau tineam capul drept era groaznic.Durerea a tinut 10 zile dar la ce minune de baiat am nu mai conteaza.Daca ar fi sa mai fac o data cezariana tot cu rahi as face, macar mi-am auzit si vazut bebele, durerea de cap nu mai conteaza.

Unde este toata lumea azi?

Melise incepem sa scoatem majoretele si pt tine, poate te ajuta.

Mergi la inceput