Nasterea la Arcadia - Iasi - Bv Simonik! (33)
Raspunsuri - Pagina 5
ionelamaria spune:
Simonika, uite ce frumos au raspuns fetele. Aiu perfecta dreptate.
NU strica tu colostrul cu lapte praf, mai mult decat ti l-au stricat deja cei de la spital.
Copilului ii e suficient
Asta cu alaptarea la 2 ore e o prostie cat medicii astia de mare. Nu, nu ma dau mai desteapta decat ei. problema e ca ei stiu de regula cu 2 ore care e valabila pt LP, care , fiind facut din lapte de vaca e greu digerabil. Laptele matern se digera perfect, repede . Din el bebe asimileaza tot ce are nevoie.
Colostrul va disparea in 4-6 saptamani de tot. Intre timp va aparea laptele de tranzitie care contine si lapte matur si colostru. In timpul alaptarii, laptele de tranzitie e transparent si lipicios la inceput si alb si gras la sfarsit
Pune copilul piele pe piele cat mai mult la san. Supotul copilului e cel mai bun stimulent de lactatie. Cu cat sta mai mult la san cu atat vine mai mult lapte. Nu trebuie sa astepti "sa se umple sanii". Regula e sa pui copilul la cerere. "la cerere"= si din ora in ora, si din 5 in 5 minute.
Ma intreb de ce nu au gasit medicii astoia un dispozitiv de dozat hrana prin cordonul ombilical. Pai cum sa primeasca bebe continuu mancare +apa+oxigen prin cordon... asa... fara program?! La 3 ore ar trebui.
Nu ma intelege gresit, nu te critic pe tine... am o problema cu sfaturile astea ale medicilor total ilogice: bebe primeste prin cordon continuu hrana si, brusc, dupa expulzie , are nevoie de hrana la 3 ore... nu mai des
Orice intrebare, oricand... astept.
Daca ai nevoie si in pravat ( mail/telefon/eventual fata in fata), evident, GRATUIT si cu MULTA PLACERE
iulia_iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Simonik21 Multumesc frumos pt felicitari! Stefan Darius il cheama, 54 cm, nota 10. Am o problema :(( si aceea in legatura cu lapticul. Ii dau de la san si nu se satura si cei de la spital mi au spus sa i dau completare cu lapte praf...nush cum sa fac. Am mai auzit k nu tre sa i dai prea des papa k nu are timp sa se digere mancarea si poate sa faca colici. Se intampla sai dau la 2 ore papa dar si la 1 ora. E bine? I as da numai de la mn laptit dar il tin si cate juma de ora si tot nu se satura. Ouff!!!!!! Helpp!! Mami fericita de |
SUBSCRIU ce au zis fetele pana aici ,eu cel mai mult am stat cu bebe la san 2 ore jumate ,nu mai puteam ,mi l-a luat sotul din brate si m-a trimis sa mananc ,cand m-am intors de la masa bebe dormea,avea sotul asa o modalitate de al adormi...nu stiu cum facea .
Copii cand sunt mici umbla mereu dupa titi ,cred ca e un reflex al lor ,da-i copilului cand vrea si cat vrea ,intre timp stai cu titi la aer ,stiu ca e cam dificil pe vremea asta ,oricat de tare am da centrala totusi la mine nu se ridica temp mai mult de 24 C ,daca faci ragade poti sa dai cu GARMASTAN daca simti o durere sau o sensibilitate foloseste LANOLINA .
Simonik21 spune:
Multumesc din suflet tuturor...asa am sa fac, sa i dau cat doreste si cand doreste si sper k apoi sa si faca singur program sa nu vrea sa stea toata ziua cu tzitzi in gurita k sa mai faca si mami cv prin ksa. Nah prin spital auzi tot felul de variante si nush care sa o iei de buna k sa fie bn pt aman2. Sper k bebitza sa pape numai laptic de la mn.
Aaa...app azi inainte sa ies din spital mi a zis o asistenta sa numai beau multa apa k fac prea mult lapte si apoi trebuie sa ma mulg...
Noapte buna!
Mami fericita de
LenaC spune:
Da, asa imi spunea si mie sa nu beau multa apa (oricum dak sunt prea plini sanii ii detensionezi putin si ai sa vezi ca in cateva zile se ajusteaza oferta la cerere ). si nici nu mi-au dat voie sa beau mai mult de 1l de ceai pt lactatie pe zi, s-or fi temand ca fac lapte si nu mai baga LP la copil.
Oricum, noi cred k pana la 1,5 luni am mancat cam non stop.
KATY_28 spune:
http://www.tikki.ro/
Continua reducerile la botosei!!!!
Reducerea se aplica de la 4 perechi in sus si nu se cupleaza cu cea de 20%
claumarcoci spune:
Neatza
Lena imi place atitudinea ta fata de diversificare , sa stii ca ma gandeam si eu sa-i dau un morcov fiert bine sau o rad de pastarnac...
In fine, m-am uitat la totuldespremame la ep diversificare si in sfarsit m-ammlamurit cum o sa fac , o sa incepem cu legume, apoi cu fructe, apoi cereale...asta in mare, in concluzie nu incep cu suc de mere....sper sa fie si bb pe aceiasi lungime de unda cu mine.
Simo, au zis fete tot, si noi tot la titi am stat aproape non stop, in prima luna cel putin ajungeam la baie noaptea tarziu, ma pieptanam la pranz... dar a fost fain, in prima luna a luat 1,6 kg
Stefana in acesta dupa masa fac, ca pe la 14 imi vine pachetul
Iulia cum a fost plimbarea??
madline82 spune:
Simonik felicitari pentru reusita de a naste natural!bravo, se pare ca se inmulteste lista si in acest sens! Legat de diversificare nu este o regula precisa,fiecare mama incepe cu ce crede ca este mai bine pt bb si pt ea, noi de ex am inceput cu cerealele(orez),tocmai pt ca fetita mea nu era f durdulie. Si inca un lucru important, nu va faceti un plan fix pt ca lucrurile pot decurge f diferit de cum v-ati asteptat. Trebuie sa aveti foarte multa rabdare si perseverenta.
claumarcoci spune:
Citat: |
citat din mesajul lui KATY_28 http://www.tikki.ro/ Continua reducerile la botosei!!!! Reducerea se aplica de la 4 perechi in sus si nu se cupleaza cu cea de 20% Mami fericita de bebe Andrei Edward 23.11.2011 |
Deci ne bagam la 4 bc?? Cine mai vrea??Lena, Iulia?? voi doreati nu?
iulia_iulia spune:
CLAUDIA ,a fost fain la plimbare ,m-a durut putin asptele dar oricum a fost mai bine decat cu carutu sau in brate .MULTUMIM si ramanem datori !
Bineinteles ca vreau si eu o pereche de papucei !
iulia_iulia spune:
Asa ,pai am masurat talpa lui ANDREI ,are 9 cm acum ,cred ca pot lua din aia de 12,5 cm ,as crea un model care se cheama BROWN &BLUE SPORTY .Dar nu inteleg un lucru de ce acelasi model apare la 2 preturi ,unu 59 altu 64 ,ma lamureste si pe mine cineva?