Calendarul gradinarului vesel (23)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tala

Madalina multumesc pt urari (dar presimt ca se va juca cu monstrisori si robotei :))

Inbox unde ai pus semintele? direct in pamant? in cazul asta e prea devreme, dar daca le-ai pus in casa rasad nu e nici o problema, ci cumva la tzanc. Sa vedem cum facem sa-ti dau goji si ce am mai zis? (scuze, nu mai am dram de tinere de minte)

tablouri pentru copii

Le-am pus in ladita pe balcon ( balconul este inchis :) este cam ca o sera asa ).

De goji mi-ai zis. Am plantat si seminte de goji din fruncul de goji, insa nu am mai stat sa le tin in apa sa incolteasca, le-am pus direct in pamant ( de fapt am tinut unele in apa si au mucegait , nu stiu ce am facut).

Cand nasti ? :)

Lumea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonsai spune:

salutari!

si pe mine m-a lovit pasiunea aceasta cam de 1 an,si sunt cam incepatoare in ale gradinaritului.....voiam sa va intreb de bulbii de gladiole,dar am aflat ca se scot toamna.........in toamna am pus 60 bulbi de lalele de diverse culori....sa vedem cu cate flori ma aleg de aici.......am pus lacramioare,trandafiri de vreo 10 feluri,mai nou am si pasiunea pomilor......de cateva zile am cumparat un nectarin si un prun,ca sa nu mai spun ca atunci cand s-a nascut fata,pt ea am pus un cires,iar cand s-a nascut baietelul,pt el un cais si un par.......

am uitat in toamna de ghiocei,deci anul acesta nici o sansa....

intrebare:care bulbi ,in afara de gladiole,mai trebuie scosi toamna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Am si eu o intrebare. am reusit sa scot de sub zapada un mini solar in care pusesem niste spanac. am fost surprinsa sa vad ca nu era turtit de tot sub greutatea zapezii ci era plin de verdeata. eu n-am mai pus niciodata spanac si nu stiu cum arata cand e mic. la mine era plin de niste plantute cu frunze lungi si subtiri, nu seamana deloc a spanac. asa o fi spanacul cand e mic, sau putea sa fi fost altceva in plic(desi e de cumparat, cred ca agrosel era)? am pus rasaduri din semintele de la banca de gene, au rasarit frumos, dar mi-e teama ca le-am pus prea inghesuite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Carmi, e tare frumos la voi acolo si e asa ordineeee! Uau! Neaparat rebuie sa ne scrii cum faci de reusiti sa tineti plantele asa bine ordonate. Cat lucrati in gradina, ce schimbati an de an, cum faceti cu buruienile ca n-am zarit fir, frate, nici la flori nici la legume nu mai zic de gazon!
Tala, la sfarsitul saptamanii e marea intalnire? Abia asteptam!
Bonsai, bulbii de dalii se scot si ei, de exemplu, nu stiu daca ai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Carmi si Diana, bine ati venit printre noi!! Carmi, vad ca esti veterana - absolut superba gradina ta , chiar mi-a placut ca e asa de colorata si ordonata, foarte frumoasa!

Peste mine a dat harnicia in weekend - asa ca duminica am pus citeva brazde de ridichi, am pus si mazarea si in casa am pus citeva rasaduri de rosii. Am hotarit anul asta sa pun doar un singur plic de seminte de rosii - am luat soiul San Marzano - un soi de rosii lunguietze - atit, mai multe nu pun, am zis!

La mine ghioceii sunt in plina floare, iar bulboasele de primavara cresc cite putin in fiecare zi - abia astept sa le vad inflorite si sa vad curtea plina de culoare! Trebuie sa ma duc sa mai cumpar si scoarta ca sa completez pe unde mai trebuie, dar mai astept sa se mai duca din zapada si sa se mai incalzeasca, cred ca mai pe la sfarsitul lunii... Sunt putin suparata ca unii trandafiri au fost rupti sub greutatea zapezii, altii par afectati de ger... A si am uitat sa va spun ca weekendul trecut am apucat si am stropit si pomii fructiferi.

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Mie mi-a ros catelul un trandafir care daduse dintr-o radacina batrana ramasa adanc in sol... zice fosta proprietara ca e trandafir de dulceata... a ramas un ciot deasupra solului si l-am acoperit si eu peste iarna cu un bidon... Banui ca va da din nou, din ciot, asa cum a dat si din radacina, nu?

Leeloo, asa devreme se stropesc pomii fructiferi? Zi si la mine ca am un visin si 3 pruni, plus piersicul abia plantat... Si cu ce trebuie sa-i stropim?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Si rizomii de Canna indica se scot toamna... nu? (aviz lu Bonsai )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Dar voi puteti sa lucrati deja in gradina? La noi (stam in Ilfov, in partea de nord) in curte in partea de langa casa s-a topit zapada, dar in restul de 1000mp care ar fi gradina efectiva inca avem strat de cel putin 20 de cm de zapada tare... pot cel mult sa fac ceva in zona de langa casa, unde vreau sa pun flori...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

la noi,tot in ilfov, dar in sud, s-a cam topit. au mai ramas doar zonele unde am adunat zapada data din alei, unde au fost gramezi mari. dar acum e o mare mocirla, nu se poate lucra decat, tot asa, intr-o zona langa casa unde si eu vreau sa pun flori. azi m-am apucat sa sap pe acolo, am scos o gramada de radacini de buruieni, dar precis au mai ramas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:

Multumesc pentru primire
Hm, nu prea folosesc marar si leustean, dar sincer m-am gandit la patrunjel si busuioc

Hai ca nu te cred! Adica nu-i faci primavara si nu numai frumuselului din avatar mancare de mazare care nu se concepe fara marar?
Superba abundenta de flori dar... am si eu o intrebare ca stiu de ce, cum sau mai bine zis cat iti ia sa le uzi pe toate?

Mergi la inceput