Calendarul gradinarului vesel (23)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Sigur ca te primim, ramiris! Welcome!

In ghivece nu poti sa pui decat ceva cumparat, ori petunii ori muscate curgatoare. Ambele sunt rezistente la vant si soare. Eu mai astept insa, nu le scot acum, ci in aprilie.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

Sigur ca te primim, ramiris! Welcome!

In ghivece nu poti sa pui decat ceva cumparat, ori petunii ori muscate curgatoare. Ambele sunt rezistente la vant si soare. Eu mai astept insa, nu le scot acum, ci in aprilie.

Multumesc Liviana, o sa prospectez putin piata atunci pana in aprilie sa vad care e oferta pentru petunii si muscate curgatoare.

Incep cu Dedeman, Hornbach si Obi, ma mut dupa la Metro si Selgros.

Am inteles ca piata de flori de la Cosbuc nu chiar la nivelul renumelui si nu prea merita efortul vizitei si negocierilor, e adevarat?

In vara o sa incep sa incropesc o gradina de flori la casa de la tara. "Tara noastra" e in Arges, pe langa Campulung Muscel, deocamdata avem acolo doar cativa pomisori fructiferi pusi acum doi ani, anul asta vrem sa mai punem cativa insa asteptam pana cand se mai incalzeste. Acolo inca ingheata noaptea asa ca probabil ne incumetam dupa Paste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Piata de flori de la Cosbuc e o optiune buna daca vrei sa cumperi mai multe produse de acelasi soi. Cat priveste partea de negociere, asta tine mai mult de abilitatile tale. Eu personal am fost multumita, dar nici nu am apelat prea des la aceasta situatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Ce-mi place ca-i lume multa pe-aici!
Ramiris, ai putea pune si craite, inclusiv din plic cu seminte. Ies garantat si mirosul lor tine tantarii la distanta
Georgipuia, io zic ca poti sa muti aproape orice planta oricand daca o iei balot de pamant cu tot, deci fara sa ia aer la radacina.
La noi sunt infloriti ghioceii si primulele, au boboci narcisele galbene si au rasarit doar crinii de-o zi si stanjeneii(inalti nu pitici) Leloo, sunt superbi ai tai!
Sotul a greblat curtea cam pe trei sferturi si tot arde la frunze. Eu inca raman prin casa ca m-am saturat cat am tras cu tusea si inca ma tem sa nu revina.
Ma duc sa mai citesc din urma

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Ce-mi place ca-i lume multa pe-aici!
Ramiris, ai putea pune si craite, inclusiv din plic cu seminte. Ies garantat si mirosul lor tine tantarii la distanta

Olympia, semintele de craite care se gasesc in supermarket, acelea la pliculet sunt bune? Sa caut de la un producator anume?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

Piata de flori de la Cosbuc e o optiune buna daca vrei sa cumperi mai multe produse de acelasi flori. Cat priveste partea de negociere, asta tine mai mult de abilitatile tale. Eu personal am fost multumita, dar nici nu am apelat prea des la aceasta situatie.

O sa dau o tura si pe-acolo in limita timpului (sper sa fie deschis sambata).
Si apropo de abilitati de negociere, ale mele sunt zero :). Ori platesc cat mi se cere ori ma intorc pe calcaie si plec. De obicei daca-mi place ceva platesc cat mi se cere ...ceea ce nu e tocmai bine pentru bugetul familiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Ramiris, da, sunt foarte bune semintele din plic. N-as stii sa-ti zic un producator, eu am luat ce era mai ieftin mereu si n-am avut surprize. Craitele sunt si pitice si inalte, pot fi galbene, portocalii, bicolore, cu floarea batuta sau nu. Le stii, nu? Arata cam asa: http://3.bp.blogspot.com/_Pao_AYOJTmc/TM1oL9H838I/AAAAAAAABtw/sd-gELfrZto/s1600/fluture la noi 2.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Buna ziua, primiti si gradinarese incepatoare de...balcon?

Problema mea e relativ simpla: am avut jardiniere cu muscate clasice si din acelea care atarna. Iarna asta n-au rezistat, de obicei nu aveam probleme sa le tin peste iarna in interiorul balconului foarte insorit, inchis dar neincalzit insa acum le-am pierdut aproape pe toate.
Nu stiu ce-as putea sa pun in locul lor, e clar nu mai am timp de semanat si asteptat sa rasara (ma gandeam la petunii).
Imi puteti da un sfat?
Sa cumpar pui de muscate atarnatoare (scuze din nou pentru exprimarea de amator) sau petunii? Ce credeti ca e mai potrivit pentru jardiniere exterioare?

Ei, se pare ca punem bazele aici unui club select pt. ca ni se alatura tot mai multi useri care au in comun dorinta de a fi in armonie cu natura si frumusetile ei si gasesc resurse nepretuite in sanul ei!
Ramiris, sunt o serie de plante care s-ar potrivi cu mediul nostru din Bucuresti.Muscatelor nu cred ca la place aici cum le place in Austria,.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Buna ziua, primiti si gradinarese incepatoare de...balcon?

Problema mea e relativ simpla: am avut jardiniere cu muscate clasice si din acelea care atarna. Iarna asta n-au rezistat, de obicei nu aveam probleme sa le tin peste iarna in interiorul balconului foarte insorit, inchis dar neincalzit insa acum le-am pierdut aproape pe toate.
Nu stiu ce-as putea sa pun in locul lor, e clar nu mai am timp de semanat si asteptat sa rasara (ma gandeam la petunii).
Imi puteti da un sfat?
Sa cumpar pui de muscate atarnatoare (scuze din nou pentru exprimarea de amator) sau petunii? Ce credeti ca e mai potrivit pentru jardiniere exterioare?

Ei, se pare ca punem bazele aici unui club select pt. ca ni se alatura tot mai multi useri care au in comun dorinta de a fi in armonie cu natura si frumusetile ei si gasesc resurse nepretuite in sanul ei!
Ramiris, sunt o serie de plante care s-ar potrivi cu mediul nostru din Bucuresti.Muscatelor nu cred ca la place aici cum le place in Austria,.

Asa credeam si eu dar sa stii ca (inainte sa reusesc sa le omor ) muscatelor mele le-a mers foarte bine si erau toata vara pline de flori. Evident "incurajate" cu chimicalele potrivite.
Nu aratau 100% ca cele din Austria sau Italia dar erau tare frumusele.

O sa incerc craite, maine ma duc sa iau. Pot sa le seman direct in jardinera (fara s-o scot afara, evident) sau trebuiesc transplantate si rarite?
Olympia, le stiu dar nu m-as fi gandit la ele pentru balconul meu. Acum mi se pare o idee excelenta, multumesc . Cred ca piticele merg mai bine in jardiniere si as pune culori amestecate ca sa fie mai vesele jardinerele mele atunci cand se umplu de flori.

Cred ca sunt o idee buna si pentru casa de la tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Hello,

am intrat si eu sa ma laud putin: din ce am pus saptamana trecuta mi-au iesit guliile (au chiar cateva zile), craitele, tarhonul, oregano, ciboulette (arpagic?), catusnica (iarba pisicii, pana acum dadeam o gramada de bani pe ea gata crescuta si o faceau pisicile praf in 2 zile, acum am hotarat sa tot pun eu seminte ca sa aiba si ele de lucru ), si un fel de floarea-soarelui pitica, Sanvitalia (nu stiu mai nimic despre ea, dar i-a placut lui Alex cum aratau pe plic asa ca m-a pus sa le cumpar ).

Si par sa se fi prins si zmeurul si cel putin 2 trandafiri (despre al treilea inca nu imi pot da cu parerea...).

Astept sa iasa si celelalte...

Mergi la inceput