Calendarul gradinarului vesel (23)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Fetelor cu zapada, n-ar strica sa mai faceti provizii de apa buna daca nu aveti put in curte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica
Hai ca nu te cred! Adica nu-i faci primavara si nu numai frumuselului din avatar mancare de mazare care nu se concepe fara marar?

Hihi, lui nu-i fac mazare ca de cand merge la gradi n-o mai mananca (a fost suficient sa spuna un copil ca nu e buna, ca n-a mai mancat nici unul dintre ei ), dar fac mie si sotului. Doar ca mie nu prea imi place mararul, asa ca il pun doar la varza si la ciuperci, unde chiar mi se pare necesar. Mazare cu marar, zici?
Totusi, cred ca am avea niste fire de marar in gradina, doar ca anul trecut am cam intrat cu motocoasa in el, ca a fost grava treaba sper ca anul asta sa reusim sa tinem buriana "in frau", macar in zonele cultivate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiul11 spune:

Buna gradinareselor
Eu azi am pus un strat de ceapa si ceva seminite de ridichi de jur in prejurul stratului. Am mai pus niste seminte de flori si niste salata in casa. Mai am sa mai curat frunzele de capsuni, sa dau cu ingrasamant la tuia, iar la sfarsit de sapt si pe gazon caci sambata si duminica copii nu prea se joaca in gradina. Azi am plantat si niste ghiocei ce i-am gasit pe marginea padurii cand am fost la plimbare.
Carmi ai o gradina fffffff frumoasa se pare caci si anul acesta o sa ai una minunat caci vad caci te-ai pregatit deja cu rasadurile.
La sfarsitul luni vreau sa plantez si gladiolele si sa pun morcovul si patrunjelul, oare sa fie devreme caci se anunta deja 17 grade?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Multumesc pentru primire, fetelor. E munca multa cu florile, dar rezultatul e minunat, am ajuns atat de indragostita de flori, incat imi vine sa nici nu mai plec in vacante, disperata ca cine-mi uda florile nu are grija si mai mor din ele (de fapt, s-a si intamplat anul trecut...).
Intreba cineva de ghivecele bordura, le recomand la toti, dar puse pe pamant (ele nu au fund, sunt goale in partea de jos, deci arata ca un...tub), daca plantati ceva cu radacini mai lungi se infige cat ii trebuie,
Am o dilema cu trandafirii, poate ma ajutati voi. Din cate stiu de pe la vecinii mei (eu stau la tara) si din ce am citit pe net, trandafirii se planteaza in noiembrie, adica noiembrie e luna cea mai buna pt plantat si cu reusita de 90%. Ei se mai pot planta si in primavara, eu am cumparat anul trecut 7 cataratori, i-am pus in ghivece inalte si i-am tinut in sera, apoi i-am plantat afara. Din 7 numai unul s-a prins, si m-am uitat azi la el, nu bag mana in foc ca anul asta mai infrunzeste. Acum mi-am luat iar 4 cataratori si nu stiu ce sa fac. Am citit ca pamantul nu tre´sa fie inghetat si ca luna propice plantarii e martie, asta daca am ratat noiembrie.
Ce ma sfatuiti, din experienta voastra? Sa risc si sa-i plantez deja direct in pamant, sau sa-i tin in ghivece pana dupa 15 mai cand nu mai exista pericol de inghet?

Carmi si Fabiano-om-mare, ca papa:D (20.10.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Carmi, io votez sa mai astepti cu ei.
Uf, cand va aud de planuri de plantat si io inca am gheata pe casa si prin curteee...
Oricum la ce viroza am tras nu ma vad iesind prea curand afara. Si ca o incununare a virozelor din iarna asta, facu si fecioru rubeola(cel mai probabil ca au cazuri in clasa) sau o alta viroza cu eruptie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Se vede ca a venit primavara pt ca se dezgheata si aici atmosfera :)
Olympia sper sa scapati de gheata si boli contagioase cat mai curand.
Carmi eu stiam ca butasirea trandafirilor trebuie facuta in august, acum nu stiu cum e cu plantarea celor cu radacina, dar la mine s-au prins si in toiul verii si primavara devreme.
Piul11 sper sa te auda sfanta prognoza si sa fie cald (si eu am vazut temperaturi mari la sfarsitul lunii). Nu cred sa mai fie vreun pericol atunci.
Eu sunt tare curioasa cum o sa ma descurc cu gradina anul asta pt ca in afara faptului ca nu stiu ce timp voi avea la dispozitie (si stiti si voi ca nu merge cu sfertul de ora, o data ce te-ai apucat nici nu stii cand zboara orele) am impresia ca ceva imi trezeste o alergie asa ca o sa stau deoparte si doar o sa dau indicatii
Georgi da, se face o stropire a pomilor de sfarsit de iarna (vezi ca sigur e prin materialele pe care ti le-am trimis)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Si eu stau tot in Ilfov, in Corbeanca; zapada mai am si eu, cam pe jumatate din gradina, acolo unde am gazon si tufele de linga gard. Dar in gradina de legume s-a topit de ceva vreme si mai mult decit atat, pamintul nu mai musteste si e bun de "lucrat", asa ca am putut pune ridichile si mazarea...

Georgi - eu stiu ca prima stropire la pomii fructiferi se face pina se sparg mugurii (de ex caisii si piersicii nu mai suporta stropiri dupa asta) - in general devreme, in februarie daca vremea permite (adica peste 5 grade, de preferat fara vant si sanse de ploaie) - si cum eu am prins 2 astfel de weekenduri, am facut 2 stropiri (sa fiu sigura...) - eu i-am stropit acum cu MeritOil (sper ca scriu corect)in fine, cu un ulei horticol - si mai trebuie stropiti si cu zeama bordeleza - sper sa am timp weekendul care vine.
De ex la mine piersicul a fost atacat anul trecut de basicare...

Carmi - daca trandafirii sunt in ghiveci poti sa-i plantezi oricind (dupa ce trece pericolul gerurilor) - mie mi s-au prins toti cei luati in ghiveci, nu am avut surprize); in toamna am plantat trandifiri cu radacina libera - dintre toti unul singur nu mi s-a prins...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonsai spune:

multumesc pt raspunsuri si pt primire!

deocamdata nu am bulbi de dalie,dar imi voi achizitiona......bulbii de lalele trebuie scosi sau nu toamna?acestia fac pui ca si gladiolele si trebuie despartiti?

leeloo,ma intereseaza mult experienta voastra cu pomii:numai caisii si piersicii trebuie stropiti asa devreme?

mai am 1 cires,1 visin,1 gutui,caisi 1 sau 2,piersici 1 sau 2,nu radeti trebuie sa le vad frunza in primavara asta ,ca numai anul trecut i-am plantat si erau 2 bete subtiri si nu mai stiu ce am cumparat

daca mut acum cativa ghiocei ,se mai prind?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Multumesc de raspuns fetelor... I-am transmis sotului o atentionare... "sa nu uitam, cat mai curand"

Vad ca va faceti griji de plantat cand pamantul este rece... la noi e rece, dar nu stiu daca mai ingheata noaptea... oare sa fi plantat si eu prea devreme magnolia si garofitele..? Azi de dimineata era senin si deja erau semne de soare... acum e soare de primavara... Sper sa nu fi facut vreo gafa plantandu-le de sambata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

carmi e f. frumos la tine da n-a vazut o floricica sau frunza uscata, toate-s parca din reviste chiar ca stai numai de ele, bravo tie! da pe mine rosiile m-au dat pe spate, neaparat sa stiu e vreun soi special? le tii asa in sera aia tot timpul? chiar am luat o sera din aceea si o probeaza mama anul asta, ea e cu legumele, de fapt tot ea are grija si de flori ca eu ajung f. rar acasa...
trandafirii se prind si primavara, am probat eu si chiar am mai pus 4 acu 2 sapt, dar nu e garantat 100% cred nicicand; cei cataratori la mine nu au inflorit in primul an
rasadurile au iesit, mama le scoate ziua cand e soare afara, o sa mai pun cred azi si aici la vapor ca e cald si lumina si se fac repede
in we ajung si eu acasa sa-mi vad florile
bonsai poti muta ghioceii dupa ce s-au trecut, pomii fructiferi se stropesc toti inainte de intrarea in vegetatie cu ulei mineral, ar fi trebuit sa ai etichete galbene cu specia respectiva, alea atesta ca materialul saditor e verificat, adica pepiniera, nu fiecare pom in parte , daca nu ai pomii dintr-un loc verificat ma tem sa nu ai parte de surprize...lalelele fac si ele pui, cand se inmultesc prea tare le poti rari, am inteles ca in august e cel mai bine, eu o fac primavara cand rasar ca le vad mai bine, doar ca cele mutate nu ma infloresc anul acela, asa stiam, nu am verificat...deci bulbii de lalele nu trebuie scosi pt. iarna. ce am aflat cand am cumparat bulbi ultima oara din olanda: e mai bine ca dupa ce se usuca planta sa se separe bulbul principal de ceilalti pui, carea ar diminua calitatile florii principale, inca n-am probat, imi propun cu acele lalele pt. ca sunt mai speciale, albastre si negre, daca or iesi asa

gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

Mergi la inceput