Fiv cu Dr. Dragos Albu 56
Raspunsuri - Pagina 6
elbereth spune:
Vreau_bebel - in legatura cu analizele, dr Albu iti va da o lista lunga cu analize pe care trebuie sa le faceti tu si partenerul. Amandoi veti face analize uzuale, hepatite, boli venerice etc. Apoi tu vei face o serie de analize hormonale (AMH, SHBG, DHEA-S, FSH si LH in z2-3 a CM, TSH, Prolactina), mutatiile genetice ale trombofiliei, anticorpi antispermatozoizi, iar sotul tau - daca a fost diagnosticat cu azoospermie, nu cred ca va scapa de analize genetice (de fapt e chiar f important sa le faca, pt ca daca exista anomalii cromozomiale care se pot transmite fatului de sex masculin, se pune problema PGD-ului si e mai complicat).
Lista e lunga si sigura mi-au mai scapat cateva. Mai bine mergi la dr si iti va recomanda el toate investigatiile necesare.
LE: am uitat de citologie la tine (secretii, pap, chlamydia, mycoplasma, ureplasma)
angelica28 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vreau_bebel Sincer eu ma tem mai mult din cauza inaltimii, mi-e ca nu ar avea suficient spatiu. Ce analize sunt absolut necesare pt fiv sa le am deja la prima consultatie la dr. Albu, ca daca iese pozitiva punctia diagnostica sa si incepem schema de tratament? Si apropo de punctii, cunostii problema numarului de punctii limitat la 7 pe saptamana? Stii ce inseamna? ------------------------------------------- Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue (Carl Sandburg) Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat în libertate deplina (Rudolf Steiner) DOAMNE AJUTA-NE! |
Eu cred ca cel mai bine ar fi sa mergi la dr Albu sa iti dea analizele necesare ,pt ca nu toate avem neaparat aceleasi analize de recoltat,de ex la mine nu a fost nevoie de cariotip......!
In leg cu cele 7 punctii pe saptamina ,nu stiu motivul dar tot asa am auzit si eu ,ca nu fac mai mult de 7 punctii!
Mutatia677-in stare homozigota
Mutatia844g -in stare heterozigota
4 INSEMINARI ,O SARCINA OBTINUTA NATURAL IN IUNIE 2010,OPRITA DIN EVOLUTIE LA 13 SAPTAMINI,O INSEMINARE REUSITA IN IUNIE 2011,OPRITA SI ACEASTA SARCINA DIN EVOLUTIE LA 9 SAPTAMINI
Tratament actual inainte de sarcina:femibion1 1/zi,acid folic1/zi ;magmeB61/zi;vit E3/zi;cetebe1/zi,
Va urma FIV in februarie.
"In momentul in care un copil s-a nascut, s-a nascut si mama.Ea nu a existat inainte.Femeia existase , dar nu si mama. O mama este ceva absolut nou.”
Rajneesh
miruna1980 spune:
vreau-bebel,la mine nu au fost fff multe complicatii,cum ,din nefericire,se confrunta multe forum-iste de aici.Eu am suferit de hidrosalpinx,pe la 29 de ani l-am descoperit.Dr meu actual de la Polizu,mi-a recomandat pe-atunci o laparoscopie si eventual scoaterea trompei drepte intrucat ii parea cam afectat si in combinatie cu ciclul haotic,riscam o extrauterina.....nu am ascultat si mi-am cautat alt medic care mi-a infirmat toate acestea.Si,uite asa am ramas gravi cu sarcina extrauterina dreapta si am ajuns la Giulesti cu hemoragie interna si direct la operatie....dr Ion Ionut,om super,mi-a zis ca nici trompa stanga nu e de incredere si asa am ajuns sa fac FIV.Sotul meu e perfect sanatos,doar eu eram cea cu defectiuni.La stimulare am rasp super,am avut 14 embrioni,mi s-au transferat 3,iar 8 i-am congelat,restul nu au evoluat ff bine.Si,din 3,s-au prins 2 si pt asta ii multumesc zilnic lui Dumnezeu.Mie,oricum,dr mi-a dat incredere ca vom reusi si asa a fost,singura chestie care mi-a iesit la analize e nelipsita trombofilie pt care fac clexane.Hai ca te-am plictisit cu atatea relatari.Succes si ai incredere in dr Albu.Pupici
17+
vreau_bebel spune:
Va multumesc fetelor pt. raspunsuri, Miruna nu mi-ai facut capul calendar, chiar va multumesc ca-mi impartasiti din experienta voastra. Stiti cum e la inceput, e pretioasa orice informatie.
Imi voi face analizele generale la sange si restul il las pe dr. sa ma indrume, as fi vrut doar sa incep cat mai repede procedura, daca ne ajuta Doamne Doamne sa gasim gigei la punctie.
La dr. Albu se obtin greu programari?
-------------------------------------------
Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue (Carl Sandburg)
Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat în libertate deplina (Rudolf Steiner)
DOAMNE AJUTA-NE!
vreau_bebel spune:
Fetelor ce stiti despre punctiile testiculare facute de dr. Radu Mihalca sau ma rog, punctiile testiculare in general?
Analizele hormonale ale sotului sunt super ok, dr. spune ca e vb de obstructie, parca mi-e totusi teama ca nu vom gasi nici prin punctie gigei, iar de BIOPSIE , ne e rau doar cand ne gandim
Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue (Carl Sandburg)
Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat în libertate deplina (Rudolf Steiner)
DOAMNE AJUTA-NE!
elbereth spune:
vreau_bebel, stiu ca esti nerabdatoare sa te "apuci de treaba", insa un FIV nu-i lucru de joaca. Stii tu vorba aia: "graba strica treaba". Sunt nenumarati factori care intra in calcul cand vine vorba de asemenea proceduri si daca nu faci lucrurile cu rabdare si toate investigatiile necesare, Doamne-fereste sa ajungi mai tarziu sa regreti si sa-ti dai seama ca lucrurile ar fi stat altfel daca ai fi descoperit la timp anumite probleme peste care ai sarit din graba.
Mergi la medic si fa ce zice el. Programarile nu se obtin greu.
QiaoBing spune:
vreau_bebel hai ca am aparut si eu. nr 7 tine de capacitatea laboratorului.
analize sunt de sange si de secretii. in mare parte dureaza 3-4 zile, doar Papa-Nicolau, Chlamidiile, Listeria stiu ca sunt mai de durata.
Daca ai deja analize de sange mai noi de 6 luni nu e cazul sa le repeti (din cele generale). e bine sa ai un profil hormonal de ziua 3 si ziua 21 (mai bine zis din a 7-a zi dupa ovulatie) Si o sa-ti faca si o eco prin z12.
d-nul dr stiu ca este destul de ocupat, programarile se fac cam la 2 saptamani. dar daca ca esti in schema ai "locul" asigurat. plus ca multa lume sa duce fara programare si Albu nu lasa pe nimeni nerezolvat. Omul asta e la 7.30 la clinica si de multe ori pleaca pe la 21 ! in prima parte a zilei are monitorizarile, pe urma se duce in spital (mai o punctie, mai o cezariana etc), se intoarce iar in clinica la consultatii si eco.
Nu iti face acum probleme daca or sa aiba loc sau nu gemeni la tine in burtica. Anastasia a nascut saptamana trecuta la 36 saptamani 2 baietei de 2,3 kg si 2,6 kg si e micuta si slabuta. Mai e o fata care a avut "7 kg de copii" la nastere - 2 baietei nascuti la termen de peste 3 kg fiecare !!!
Mult succes !
---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote, TSH sub limita
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA dubla mai 2011 MedLife - nereusita
FIV ianuarie 2012 MedLife - sarcina biochimica
Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Si, desi sunt cu voi, ei nu sunt ai vostri. Puteti sa le dati dragostea, nu insa si gandurile voastre, Fiindca ei au gandurile lor, Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul, Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste. Putei nazui sa fiti ca ei, dar nu cautati sa ii faceti asemenea voua, Pentru ca viata nu merge inapoi, nici nu zaboveste in ziua de ieri" (Kahlil Gibran)
claris spune:
Buna fetelor !
Va rog sa imi dati o parere ! Credeti ca tratamentul cu duphaston inainte de o procedura fiv ar afecta calitatea si numarul ovocitelor?
Daca exista o intarziere menstruala e mai bine de asteptat pana cand isi va face aparitia cm natural,nu e recomandat sa fie fortat,poate avea impact negativ ? Mentionez ca schema de tratament nu e inceputa,intarziere a cm aproximativ o saptamana si dupa simtome cred ca inca o saptamana ,daca nu mai mult...
Am mai citit cazuri cand si dupa inhibare au fost intarzieri,atunci e bine de luat duphaston ?
Stiu ca duphastonul este un progesteron sintetic si influenta are asupra endometrului;dar nu sunt sigura ca in acest caz e recomandat sau mai bine e de lasat organismul sa functioneze in ritmul lui?
vreau_bebel spune:
Asa e din prea mult entuziasm risc sa grabesc lucrurile, doar ca noi nu ne asteptam sa avem aceasta sansa, credeam ca n-o sa aflam niciodata cauza azoo.
Referitor la nr. 7, scuze Qiao, dar nu inteleg la care din proceduri te referi, lumineaza-ma, te rog!
Sa aveti ce va doriti!
DOAMNE AJUTA-NE!
vreau_bebel spune:
Claris, eu cred ca in primul rand ar trebui ceruta parerea medicului la care urmeaza sa faci fiv. Si apoi, parerea mea ca e mai bine astepti sa vine singur, daca stii ca se mai intampla sa ai astfel de intarzieri.
Ai exclus posibilitatea unei sarcini?
DOAMNE AJUTA-NE!