Clubul "babelor" FIV-oase 9
Raspunsuri - Pagina 15
5ab1na spune:
am o matusa draga care i-a propus lui taica-meu, la un moment dat, o cursa de detoxifiere: in prima zi o lamaie, in a doua zi doua lamai si tot asa pana in a saptea zi-sapte lamai. apoi descrestea "doza". 6-5-4 etc.
constiincios taica-meu s-a apucat de detoxifiere. bietului om i-a fost f rau la ziua 6...
avea bile la fiere si spera ca daca inghite ulei de masline si mananca de-alde suc de ridiche scapa de pietre.
no chance. tot la cutit a ajuns. nu s-a putut laparoscopie de cat de mari erau pietrele alea. si erau si pe ductul biliar.
dupa operatie, ne-a dat doctorul pietrele suvenir. erau extraordinar de tari. puteai sa mananci si un lamai intreg ca nu se dizolvau neam.
samira33 spune:
io mi-am stabilit cateva idei generale pe care merg in 80% din timp...dar scap fetelor si la ce nu "e voie" din cand in cand.
daca nu-mi satisfac mici placeri culinare din cand in cand...devin o frustrata nefericita si...de ce sa devin asa???
asa mi-a spus si diabetologul:daca din 30 de zile mananc 28 low carb...2 zile nu-i un capat de tara sa mananc ce vreau eu.
bine,acum vorbesc strict din punct de vedere al diabetului.
asadar...consum cerale brute fara adaos de zahar,carne slaba,peste,lactate,legume multe,fructe numai ca gustare sau inainte cu 30 de minute de masa si sunt atenta la combinatia dintre alimente-asta-i de la nenea Montignac,recunsoc:mese glucidice sau mese protido-lipidice.
mananc cat pot de mult mancare faccuta de mine...imi fac dulceturi cu fructoza,fara alte adaosuri etc etc...si incerc sa am 3 mese si 2 gustari pe zi-in general nu-mi reuseste treaba asta...reusesc doar 3 mese si o gustare.
cand mai am zile din alea imposibile si ma trece ziua nemancata...as baga numai carbohidrati-adica ce nu am voie...dar,in general incerc sa am in geanta gustari low carb-nuci,seminte crude,fructe uscate...ca nu le gasesti cu usurinta cand te apuca foamnea.
samira33 spune:
sabinutzo,cura cu lamai stiu ca-i pentru imunizare.
eu am tinut-o de cateva ori si mi-a facut bine.
am tinut-o in varianta cu de la 1 lamaie pe zi si am crescut pana la 9 lamai pe z si indarat.
5ab1na spune:
samira
f posibil ca doar are vitamina C.
anaasta women acum am citit cu atentie cursa ta. 42 de zile numai ceaiuri si sucuri? vai vai.
te pup.
anaasta spune:
Samira, n-am zis raw, am zis sanatos... Adica, carnita mai rar si bio, de la tara daca se poate, lactate ar fi bine fara, multe fructe si salate, multe legume verzi si frunze verzi in fiecare zi, sucul de mar, morcov si sfecla rosie este foarte alcalinizant ceea ce reduce din aciditatea din corp care e responsabila de procesele inflamatorii. Poti sa-ti faci smoothie-uri din jumatate de mar, banana daca poti, o lingurita de sirop de agave daca nu poti miere, o lingurita de seminte de canepa (care au proportia perfecta de omega 3 si 6), una de susan, frunze verzi (patrunjel sau marar sau spanac sau telina sau chiar pudra de orz), bors pentru diluare, le dai la blender si gata. Poti pune si catina daca ai sau sa folosesti alte fructe. De asemenea, suc de iarba de grau in fiecare zi sau la 2 zile proaspat facut, gasesti pe la restaurantele raw food din Bucuresti sigur.
Sabina, o cura mai usoara de detoxifiere ar fi urmatoarea:
- 3 zile tine - suc de mere proaspat facut de fiecare data cand ti-e foame si ceaiuri de plante. Asta inseamna ca trei zile sa nu mananci nimic, sa bei doar sucuri de mere, o cana de ceai de coada soricelului dimineata, una de pelin la prinz si una de crusin seara, inainte cu o ora de culcare. Coada soricelului ajuta si procesul de digestie, cind ceaiul e baut pe stomacul gol dimineata, plus ca incurajeaza organele genitale sa isi faca treaba; pelinul detoxifica ficatul, ajuta bila, imbunatateste digestia; iar crusinul imbunatateste peristaltismul intestinal si curata intestinul gros cu precadere. Dupa cele trei zile de sucuri si ceaiuri, introduci pe rand alimente sanatoase (orez integral, fucte si legume crude, multe verdeturi, o cana de bors, inainte de mese) si continui tratamentul cu ceaiuri vreme de alte 7 zile.
Later edit - o cana cu apa calduta si sucul de la o jumatate de lamaie baut in fiecare dimineata cu inghitituri mici pe stomacul gol ajuta la detoxifiere deoarece dizolva toxinele din profunzime. De asemenea, e un bun tratament in caz de acid la stomac, chiar daca e greu de crezut.
Lara27 spune:
Jeeeeez fete, sunt speechless..
Deci, avem 'vedete' si acum avem si nutritionistul vedetelor..Anaasta..recunosc, inca n-am procesat toate informatiile, dar folder-asul denumit "healthy stuff", ia proportii..deci, maine ma duc cu listuta la hypermarket sa-mi completez ingredientele pentru cura detox 'usurica'..Sabina, te bagi? 3 zile si apoi continuam..cu indulgenta..hai ca merge
Sami, si eu am ales cam acelasi stil de alimentatie, ca si cel descris de tine, de multi ani ani (>10); sunt convinsa ca m-a ajutat sa-mi 'fentez' organismul, facand-ul sa creada ca e muuult mai tanar decat in realitate..
le: eu am castigat, in decembrie, o sedinta completa de consiliere in alimentatie, la un nutritionist, dar mi-a fost lene sa merg, desi m-a sunat (e o d-na) de 2 ori deja pentru programare..azi mi-am reamintit si cred ca o sa-mi reconsider prioritatile..
Ralu, pai hai, mai stai cu noi, mai ales ca esti "between jobs" (n.r. fiv-uri) .. schimbam pareri, idei, lecturi (Asherman's, as in Asherman's syndrome?)..e super frustrant 'inexplicabila', mana-n mana cu 'problema de implantare', eu personal tind sa cred ca pentru orice problema exista si o explicatie, doar ca n-a fost descoperita inca..
big hugs fete si tannoo
p.s.: tannoo, de multe ori imi imaginam forum-ul asta ca un fel de "big brother", extrem de entertaining pentru spectatori..
mai, tot uit: Ady, sora mea intr-ale vampirismului..devorez tot, da' tot: Twilight (cartile devorate in original, team Edward), filmele, Vampire Diaries, Buffy, Angel, True Blood, etc., etc..
to be continued..
adrianaady spune:
Lara
Twilight - a fost inceputul dupa ceva vreme de la aparitie insa, intr-o vineri seara din plictiseala recunosc ; tot team Edward
Apoi cineva mi-a recomandat Vampire Diaries - cucerita; tot asteptand episoade VD am zis hai sa incerc True Blood- eee aici dupa socul primelor episoade, ma declar no 1 fan; acum astept luna iunie pt urm sezon.....
anaasta spune:
Si voua va plac vampirasii?! Si eu sunt fanul lor... True Blood rocks, iar Stephen Moyer e sexi rau... Iar VD e fain facut...
Lara27 spune:
pai, q.e.d. girls..ia uitati-va cum bantuim forumul in miez de noapte..pacat ca n-am gasit un emoticon mai..dintos
to be continued..
adrianaady spune:
Anaasta si eu tot team Bill sunt, desi Eric arata bine, Bill has something else...nu?
Lara asta e mai dintos nu?