Clubul "babelor" FIV-oase 9
Raspunsuri - Pagina 13
anaasta spune:
Adina, am un storcator no name care stoarce mai bine decat Philipsul prietenei mele, in sensul ca nu trebuie sa il mai strecor din cauza de pulpa pastoasa ramasa in el... Evident ca nu e alegerea potrivita, dar de asta ma folosesc pana iau ce imi doresc si pe care voi da o caruta de bani. Evident ca e mult mai sanatos un storcator cu ax melcat. De asemenea, am inteles ca la Ikea sunt si cosulete de bambus pentru gatit la abur. Nu am slow cooker, dar vreau sa iau ca sa ii gatesc in special sotului in el.
Quinoa este sanatoasa si germeni si fiarta. Regula de fierbere, ca si la mei, este de 15 minute in clocot, pe urma luata de pe foc si lasata acoperita inca 5 minute. Strecurata si amestecata cu ce vrei tu. Sau, ca si la hrisca poti incerca 5 minute clocot si pe urma infasurata in prosop gros 15 minute. Tine cont - quinoa, ca si orezul, isi mareste de vreo 3-4 ori volumul, deci 1 masura de quinoa la 1 1/2 masura apa. Amarantul il poti folosi in loc de gris pentru puiutii tai. E ok sa bagi meiul in cuptor, poti face budinci gustoase pentru cei mici si nu numai. Carobul are gust bun, mie imi pare ca are un iz acrisor, dar e ok. Si e sanatos deoarece, spre deosebire de cacao, nu e neuroexcitant. Laptele de migadale e pacat daca l-ai baga la cuptor sau pune la fiert pentru ca isi pierde toate calitatile pe care le are in stare cruda. Pulpa de migdale o poti baga la cuptor, dar isi va pierde din proprietati, insa e ok amestecata cu faina de mei si quinoa si cu niste curmale hidratate si un pic de suc de morcovi pentru indulcire si le faci discuri pe hartia de copt, lasate vreo 15 minute in cuptor ies niste biscuitei buni.
Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, absurda nu sunt, eu sunt undeva la 70-80% raw, in functie de cat imi sta sotul pe acasa. Dar nu mai mananc carne, lapte, oua, prajituri, dulciuri din comert decat cu foarte putine exceptii etc. Si am vazut beneficiile pe pielea mea, la propriu si la figurat. Nu sunt, de asemenea, suta la suta convinsa de beneficiile unei diete 100% raw, exclusiv raw, sunt inca in studiu, informatiile sunt foarte multe si trebuie filtrate, facute corelatii, lasate la aprecierea fiecaruia si experimentat mereu. Insa pot spune cu certitudine ca beneficiile sunt foarte mari si ca datorita lor cred in asta.
anaasta spune:
Aristica, nu stiu daca va avea efectul scontat daca tii asa. Ideea este ca un tesut endometrial crescut aiurea nu va fi consumat de corp daca tu ii oferi hrana consistenta in continuare. Cat despre slabit, da, vei slabi cu siguranta, dar e normal sa se petreaca asa lucrurile. Breuss spune ca si in cazul in care slabesti de la 5 la 15 kg. in cursul tratamentului, te vei simti bine; ca a tinut si el cura asta si a muncit mai mult ca niciodata. Si am uitat sa scriu ca pentru cura respectiva trebuie sa renunti la fumat.
Eu pot spune ca am slabit cam 5 kg. de anul trecut din primavara de cand am trecut pe hrana crudivora, dar am mai multa energie decat inainte de perioada asta si ma simt foarte bine. De asemenea, nu mi-e foame deloc (de multe ori mananc pentru ca stiu ca trebuie sa mananc) deoarece ca imi planific mesele ca sa am multi nutrienti si mi le impart asa cum trebuie. Plus ca imi fac o tona de salata, deci slabe sanse s aimi fie foame... Eu vreau sa tin cura asta atunci cand se va hotari sotul meu sa o tine, o voi tine impreuna cu el din solidaritate. Chestia este ca nutrientii dintr-o hrana neprocesata sunt mai bine absorbiti de corp si in proprotie mai mare decat cei din hrana gatita care este mai saraca oricum in vitamine, minerale si enzime.
Daca nu crezi ca poti, nu o face, dar macar incearca sa mananci cat mai crud in postul asta si bea ceaiuri specifice si neaparat renunta la tigari. Eventual incearca si comprese cu ulei de ricin pe abdomen in perioada postului, e un foarte bun antiinflamator si are o gramada de proprietati.
tannoo25 spune:
ce imi place cearta intre fete
ari, stii vorba aia "intarata-i drace, ca si mie-mi place"
anaasta spune:
Samira si Aristica, banuiesc ca e vorba de diabet de tip 2. Stau sa ma gandesc insa ca foarte mare importanta nu are, desi diabetul de tip 2 este mai "usor de tratat" deoarece pancreasul nu este atat de grav afectat. Diabetul este considerat una dintre "bolile civilizatiei" care este reversibila. Toate studiile citite de mine arata ca schimbarea stilului de viata duce la stoparea bolii. O dieta bogata in fibre, in alimente integrale, cu un aport foarte redus de grasimi animale, miscarea fizica practicata cu regularitate, duce la reversibilitate in cazul diabetului. DAR, nu vorbim de o dieta, ci de un stil de viata. Revenirea la vechile obiceiuri inseamna intoarcerea bolii. De exemplu, intr-un studiu facut de dr. James Anderson, studiu in care dieta era pe baza de alimente integrale de origine vegetala si doar o felie sau doua de carne rece pe zi, 24 din 25 de persoane cu diabet de tip 2 au putut sa intrerupa medicatia cu insulina in decurs de doar cateva saptamani. In acelasi studiu, pacientii cu diabet de tip 1 (tot 25) au putut, in 3 saptamani, sa isi reduca medicatia de insulina in medie cu 40%.
Se mai considera, de asemenea, ca diabetul se instaleaza in special in randul persoanelor cu tulburari ale ficatului.
De asemenea, daca la inceput se depaseste zaharul din sange din cauza fructelor si legumelor, se recomanda mancarea unor cantitati mai putine, dar nu stoparea lor, deoarece ulterior lucrurile se normalizeaza, depasirea fiind trecatoare. Ceaiuri recomandate: teci de fasole, frunze de afine, coada soricelului si macese.
adrianaady spune:
Anaasta este o placere sa citesc postarile tale, desi recunosc ca inca nu ma vad in stare sa renunt la oua, lactate si uneori chiar putina carnita Si eu am tendinta spre diabet tip 2, mama il are si eu am inclinatia clara spre el, in consecinta iau deja metmorfin
nu stiu daca e vreun obicei prost sau vreo problema specifica bolii, dar pur si simplu nu pot renunta complet la dulciuri nu simt ca ma satur daca nu maninc 2 biscuiti
anaasta spune:
Adriana, am o curiozitate si ma explic ulterior. Spune-mi, mananci fructe multe sau mai rarut, asa... ?!
samira33 spune:
ma rog...partea asta cu diabetul e mult mai complexa.
diabetul de tip 2 nu e insulinodependent.
ana,poate ne spui niste retete de sucuri minune adijuvante in problema noastra...ceva gen:pregatirea organismului pentru FIV.
ma teneteaza o astfel de cura pana in toamna.
aristico,parca nu mi se pare tocmai OK sa slabesti inainte de FIV...stiu ca nici nu e recomandat.
fete...intrebare de blonda:e bine sa fac acum o cura de detoxifiere sau in luna dinaintea procedurii???
adica ma gandesc asa:daca ma detoxifiez acum...pan' la toamna ma toxific la loc....dar daca ma apuc eu de naturistele mele,sucuri si ce mai am in plan....si cu o luna inainte de procedura fac o cura d edetoxi...curat ficatul,colonul,sangele,limfa,rinichii etc....nu-i mai bine asa???
adriana,crom picolinat ajuta mult la inlaturarea poftei de dulce.
ma bag la o comedie cu soata.
va pupizez maxim
anaasta spune:
Eu, din cate stiu, si in diabetul de tip 2 se poate ajunge la administrare de insulina injectabila, sigur in functie de stadiul bolii. Stiu gresit oare?!
De ce nu e indicat sa slabesti inainte de FIV? Eu nu am fost grasa sau ceva de genul inainte de schimbarea dietei, pe urma am slabit cateva kg. si cu toate astea am ramas insarcinata. Clar, nu de la kg. pierdute, ci din alte multe cauze, dar nu a impiedicat, asta vreau sa spun. Sau poate sa nu slabesti din cauza ca te infometezi, dar daca slabesti pentru ca mananci altfel, banuiesc ca este ok. Nu ma "speria", te rog...