Clubul "babelor" FIV-oase 9
Raspunsuri - Pagina 10
samira33 spune:
fetelor...ce faceti???
eu am fost la un restaurant din asta unde se gateste fara foc...si am avut o experienta....pe care n-am mai repeta-o.
am mancat o supa verde de spanac macerat cu nu stiu ce...le falul 2 chiar nu-mi mai amintesc ce am mancat dar stiu ca doar desertul mi-a placut-un fel de rulada cu fructe.
lara,daca iti pun ce m-a intrebat dr. de la Reprofit...nu-ti vine sa crezi:m-a intrebat ce inseamna RIF...am folosit eu in mail cuvantul asta si nu stie la ce m-am referit.
eu mi-am terminat treaba....am 50 de pachete facute pentru maine.
ma delcar rupta de oboseala asa ca ma retrag.
somnic usor domnitelor.
Ingerash_Mic spune:
buna seara
aristica nici eu nu inteleg la ce conflict te referi probabil am cerut unele lamuriri si imi cer scuze pe aceasta cale daca am deranjat cu vreo intrebare.. si eu stiu ce inseamna sa stai sa raspunzi pe un forum la nesfarsit acelorasi intrebari puse de fete diferite (care vin, cer informatii si apoi raman imediat gravide iar tu ramai la acelasi stadiu pentru ca probabil ai ceva mai greu de tratat ca sa treci la urmatorul stadiu).. da, stiu toate astea pentru ca am activat (si inca mai activez) pe inca un forim de mai bine de 2 ani.. dar nu asta e esenta.. ceea ce vreau sa spun este ca va inteleg perfect si niciodata nu mi-am permis sa judec pe nimeni..
acum fiecare are stilul ei: mai o gluma neinteleasa (pe care noi astea mai noi incercam s-o inghitim ca deh, suntem noi), mai o mica ironie, mai cateva bocete.. suntem caractere diferite si e normal ca mici neintelegeri sa existe..
imi pare bine ca ai punctat un lucru: intrebarile la care cu siguranta ati mai raspuns.. dar hai sa o luam si pe partea cealalta: nu pot sa iau de la capat ce s-a scris in 7 ani ca sa gasesc raspunsul unei intrebari..
eu voi incerca s-o las mai moale cu intrebarile aici ca nu vreau sa supar pe nimeni. dar voi continua sa va citesc si sa va mai scriu (daca nu va deranjeaza).
sper (din nou) ca nu am deranjat cu mesajul meu
_
QiaoBing spune:
samira felicitari, peste o saptamana o sa fiu si eu la fel de franta, sper si cu treaba terminata.
Fibrio nu e Raw. au mancare gatita, chiar si carne, doar ca nu fac combinatii periculoase si nu folosesc E-uri
---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote, TSH sub limita
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA dubla mai 2011 MedLife - nereusita
FIV ianuarie 2012 MedLife - sarcina biochimica
Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Si, desi sunt cu voi, ei nu sunt ai vostri. Puteti sa le dati dragostea, nu insa si gandurile voastre, Fiindca ei au gandurile lor, Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul, Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste. Putei nazui sa fiti ca ei, dar nu cautati sa ii faceti asemenea voua, Pentru ca viata nu merge inapoi, nici nu zaboveste in ziua de ieri" (Kahlil Gibran)
adrianaady spune:
Ingerasha intreaba draguta ce vrei, cand vrei, ai vazut ca se raspunde
Anaastasuna f interesant ce spui tu acolo cu acele retete. O sa iti mai cer . Sa stii ca si eu ma laud cu un amh micut
Aristico sper sa scapam amindoua de atitea "munci"
Noapte buna dragelor
adipapazi spune:
anaasta, ai si oala slow cooker?
cu ce storcator faci sucurile? de-ala care centrifugheaza, gen philips, sau cu de-ala care preseaza?
referitor la gatitul la aburi, de evitat oalele supraetajate cu vase din plastic, ca plasticul mincins stiti ca e otrava. singurul cu vase de inox sunt unul cat china de la tefal, cu 2 compartimente unul langa altul, si unul din UK, magimix sau ceva de genul.
cea mai ieftina varianta este la ikea, unde gasiti 2 dispozitive de max 20 roni fiecare care se ataseaza la cratitele de acas si iese super mancarea.
stiu cum e cu hidratatul. e turbata soacra-mea de cate borcane si paharele zac la noi pe blat:hidratez migdale, nuci, macin seminte de dovleac, germinez quinoa si seminte de broccoli, blenduiesc vlastari si germeni de grau. o dilema am: laptele de migdale pot sa il bag la cuptor? ca oulpa nu mai este, laptele fiind strecurat.
bai, io pe ai mei copii nu pot sa ii fac sa bea suc. astia stiu doar 2 lichide: apa si lapte. in rest, nik nik. si fac, slava Dlui, freshuri pana crap. freshuri de fructe si legume. lumea zice ca-s delilah la cap cu dovleceii mei bagati cruzi in storcator, alaturi de broccoli, pastai verzi, morcovi, telina si sfecla rosie. daca bagi si ghimbir, e nebunie!
quinoa: zi, anaasta, cum e mai sanatoasa? germinata? sau fiarta nitel? si dupa ce o fierb (ca nu am incercat decat germenii), ce fac cu ea?
si nici meiul nu pot la cuptor?
ce gust are carobul?
exista controverse despre semintele de in la copii: dam sau nu?
god, ma enerveaza ca pediatrii nu stiu raspunsuri la de-astea. tooot marul cu biscuite si cartoful!
vreau prea multe aparate in casa si nu am loc. tre sa fac la casa o camera imensa pt ustensile, unde sa incapa, pe langa centrala si masina de spalat, alte kestii gen germinator, masina de fct paine, slow cooker.
eu ma simt tare bine cand sunt la dieta de slabit si am grija sa nu imi lipseasca semintele/legumele crude/fructele din papa, nu ma scurg pe picioare. insa nu as putea ever sa devin raw. veganismul mi se pare deja imposibil ca stil de viata, poate doar ca dieta, dar nu pt mine. cred in puterea plantelor and Co, dar ca preventie, ca evitare, nu ca vindecari miraculoase.
m-am uitat pe cultural la cititorul pt a nush cata oara, am bocit de m-am omorat, ca e cartea pe care i-am citit-o mamei inainte sa moara. am ascultat dido-the day before the day ca sa fie seara trista pana la desavarsire si acuma ma duc sa ma adun din bucati pt pomana de maine.
Lara27 spune:
buna dimineata,
e devreme, pic de oboseala, dar, tinand cont de modul direct in care mi se solicita sfatul si ajutorul, incerc sa-mi depasesc conditia, deci:
miky82: n-am facut in viata mea o IA, din motive obiective si independente de mine, sunt absolut convinsa ca n-o sa fac nici de acum incolo, deci poti sa ma crezi pe cuvant cand iti spun cat de putin ma intereseaza subiectul..pe de alta parte, iti dau dreptate; ce poate fi atat de greu in a da un sfat si o mana de ajutor, la urma urmei? mi-am facut si mea culpa, pentru ca eu recunosc, sunt pe forumul asta, sa ma distrez.
pe de alta parte, promit ca vorbesc liber, nu se afla niciun DEX in aria mea vizuala, deci relax, o sa ne-ntelegem.
dupa cum am spus, necunoscand problema IA si ce pp ea, am fost nevoita sa ma documentez, dar am facut-o cu placere. dupa 10 ore de munca, intrerupte doar de 2 scurte pauze de cafea (valorificate constructiv sau nu prin postarea a 2 mesaje aici), dupa alte 2 ore de drum cu masina prin nameti, mi-am continuat seara studiind problema ta, cum as putea rezista unei solicitari facute cu atat de multa gentilete, am si eu inima.. deci:
ai facut 6 luni stimulare cu closty, in care 3 IA cu dr. Petcu Aida de la Elias, pe un fond de PCOS, endometrioza si aaspermatici, toate cu rezultat 0. FIV-ul, nu intra in discutie, in principal din motive financiare, analizele recomandate de dr. Petcu le-ai facut, de indrumarea acesteia esti multumita, primesti raspuns la toate intrebarile atat de la d-na dr. cat si de la biolog (sic), saptamana viitoare vrei sa faci AMH.
Pentru ca nu imi dau seama care trebuie sa fie inputul meu aici, si ce a stat la baza deciziei tale de a te adresa fetelor din cadrul acestui topic si mie indeosebi, dar recunosc ca, gradul de oboseala in care ma aflu imi incetoseaza putin logica, presupun ca ai nevoie de parerea mea despre ,cazul' tau. sigur, cu placere: AMH, in conditiile in care premisele financiare sunt limitate, e o analiza scumpa, care in conditii de PCOS, nu te va ajuta mult, deoarece va iesi peste limita. varsta biologica (30 ani) e un plus. ovocitele produse sub stim. cu closty in caz de PCOS sunt de calitate slaba, ovulatia incerta, rezultatul pe masura. toate astea ti le-a spus si medicul, deci nedumerirea mea e pe undeva, fundamentata. si tu si nedicul tau ati ajuns la concluzia ca IA nu-ti aduce rezultatul dorit, mai mult, stim. e in relatie direct proportionala cu endometrioza, solutia fiv. d-na dr. Petcu, s-a oferit chiar sa faca o recomandare, deci summit-ul aici pe forum, este foarte putin justificat, avand in vedere ca nu poate oricum nimeni sa decida in locul tau.
eu, imi permit un sfat, si asta doar pentru ca mi-a fost solicitat in mod direct, si o fac parafrazand un mare poet; e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune..pentru ca acest lucru sa se schimbe, eu iti recomand urmatoarele: aloca-ti putin timp si citeste (!!) topicurile de fiv dedicate clinicilor de specialitate, din Bucuresti sau strainatate, dupa preferinte. citeste postarile fetelor si invata din experientele lor, documenteaza-te, ai toate informatiile postate pe prima pagina a fiecarui capitol, de la fiecare topic, anume: pret, proceduri, analize, posibilitati de cazare, transport, comunicare. sunt sigura, ca dupa ce ai citit cu atentie, intrebari de genul: "br Kovacz (sic) vorbeste engleza sau trebuie eu sa invat ungureshte ca sa vorbesc cu el" se vor dovedi a fi, retorice. eu, in calitate de pacienta a dr. mai sus numit, te-as ruga mult, sa-i acorzi lui si lb. lui materne minimul de respect, acela pe care il presupune si un nivel indoielnic de civilizatie si cultura, cu atat mai mult cu cat, i te adresezi in speranta de a-ti indeplini cea mai mare dorinta a ta. in continuare, cu un bagaj de cunostiinte de baza la bord, cand conditiile unei anumite clinici iti surad, poti sa te adresezi fetelor de la topicul respectiv, sa-ti indrume primii pasi. cam asta e sfatul meu.
in alta ordine de idei, avand in vedere ca am ajuns deja la un consens, anume, ca nu-i mare lucru sa dai o mana de ajutor, am rugamintea sa-mi intorci favoarea, anume: ma intereseaza unde in Bucuresti se poate face o prelevare de celule limfocitare de tip NK, analiza respectiva sa reflecta nr de celule existente la nivel de endometru, atat in numar absolut cat si ponderat, activitatea acestora si raspunsul la interactiunea cu imunoglobulina intravenoasa, la t1, t2, t3, folosind concentratii diferite de substanta activa.
Avand in vedere ca esti in Bucuresti si cu toate ca nu te intereseaza problema mea in mod direct, stiu ca vei face tot ce-ti sta in putinta sa ma ajuti, cu atat mai mult cu cat, tu esti aici sa afli raspunsul la intrebari si, precum am zis, asta e intrebarea mea.
voi urmari cu interes topicul in acest sens.
to be continued..
Lara27 spune:
Sami, daca vrei sa-i scriu dr. aluia de la Reprofit, sa-i explic ce-i ala RIF, zi ca se rezolva..sunt in forma
ari tre' neaparat sa-ti pove de cat de "mica-i lumea", dar sunt epuizata acum. revin.
anasta pe tine tre sa te citesc fresh, ca-i hardcore..am un coleg de birou, adept al curentului vegan-raw, toata ziua imi zice ceva, luni am sa-l umilesc cu atatea cunostinte..
hugs 4 all
to be continued..
Ralu_mv spune:
Esti dementiala, Lara !!!! cum pui tu punctul pe rani !
Inteleg perfect ce spui si e o placere sa te citesc !!! si ma bucur ca pot rade in loc sa plang !
aristica spune:
Neata gagici! Maiiiiii ce sarbatoare e azi? Ca imi da p-afara cosul de rufe murdare. La mine-i musai sa spal vreo 2-3 masini azi!
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
aristica spune:
http://bazar.desprecopii.com/uploaded/2012-2-7/5b5859282D9f672D4f6b2Db30f2D45badd6ed5d8SDC18386.jpg
uitati-va si voi ce vinde unul la bazar
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"