repartitoare la calorifer
Raspunsuri - Pagina 2
Androix spune:
Pai si cum mama dracu le da jos de pe calorifer???
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus Cel mai eficient se plaseaza intr-un sertar. Asa a facut colega mea, cand a constatat ca toti in blocul ei platesc (pe noiembrie) 1-2 milioane intretinerea si ea a platit 7. Acum le lasa cateva zile, le ascunde, apoi le pune cu doua zile inainte de citire. Ma tot gandesc ce harababura e acolo... Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
asta e din ciclul " sa dam apometrele inapoi cu aspiratorul" sau "sa lasam apa sa curga in jet subtire, in galeata/cada, pentru ca nu se inregistreaza pe apometru".
pe bune, de nu sunt romanii inventivi cand e vorba de scule si dispozitive de masurat...nu zic mai mult, ca se interpreteaza
ellinia spune:
Ups, cred ca ceva de genul asta am patit eu in ianuarie 2008 cand am avut la caldura - numai la caldura 1.000 lei, plus alte cheltuieli, vreo 1.200. Cu repartitoarele de rigoare montate, apartament la etajul 7. Nici macar caldura nu aveam, tremuram pur si simplu, aveam cate 17,18 grade in casa. Noramal ca m-am dus la administrator si am facut scandal. Scara pe jumatate goala, restul pensionari, fiind bloc vechi. Ei plateau cate 1 milion, doua la cadura, noi eram campioni in fiecare luna. Pana cand factura aceea a umplut paharul si m-am dus la firma de repartitoare - cei care le si citeau (si ii mai si plateam pentru asta) si le-am cerut sa-mi justifice toate citirile acelea. Normal ca s-a lasat cu scandal si m-am dus la Protectia Consumatorului. Si acolo m-au cam aburit, ca e si in functie de cum e orientat apartamentul, etc. In fine, mi-au scazut 200 de lei din factura, urma sa ii deduc din prima factura din iarna cealalta - lucru care nu s-a intamplat pentru ca am plecat de acolo.
Cred ca depinde si de administrator, in mare parte. Finii mei s-au mutat in acelasi bloc. Pana sa stea efectiv si-au montat centrala de apartament si au taiat tevile. Din momentul in care au declarat ca sunt noii proprietari si pana au dus actele cu centrala la asociatie nu a durat mai mult de doua saptamani, timp in care administratorul i-a taxat cu 900 de lei ... Fara sa locuiasca acolo... Asa ca, la noi in asociatii fiecare face cum il taie capul.
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
ddaas spune:
Cred ca depinde si de administrator, in mare parte. Finii mei s-au mutat in acelasi bloc. Pana sa stea efectiv si-au montat centrala de apartament si au taiat tevile.
Cum adica au taiat tevile? Probabil ca nu coloana ci tevile catre calorifere ... :))))
Rufus spune:
citat din mesajul lui Androix Pai si cum mama dracu le da jos de pe calorifer??? |
Nu ma pricep la repartitoare, dar cica relativ simplu. A dat din greseala peste unul, care a zburat cat colo. Acum a invatat sa le scoata si sa le puna singura.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Ramonika spune:
dar ati auzit de aberatia asta: cei cu centrala pe gaz ajung sa plateasca mai mult (catre furnizorul de agent termic, nu la gaz) decat cei cu repartitoare. cei cu repartitoare le tin inchise si platesc, de ex. 150 lei pe luna, iar unul cu centrala plateste catre CET 200 lei (plus gazul pt. centrala lui separat).
la noi orice e posibil.
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
copiloi spune:
citat din mesajul lui Ramonika dar ati auzit de aberatia asta: cei cu centrala pe gaz ajung sa plateasca mai mult (catre furnizorul de agent termic, nu la gaz) decat cei cu repartitoare. cei cu repartitoare le tin inchise si platesc, de ex. 150 lei pe luna, iar unul cu centrala plateste catre CET 200 lei (plus gazul pt. centrala lui separat). la noi orice e posibil. Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz zebra roz |
Calculul e facut de ISTA?
valentinag spune:
Eu am ca si viviana repartitoare care se citesc prin unde radio sau ceva de genul asta, nu vine nimeni in casa sa le citeasca!
Mie imi convin, de ce-as plati la comun in conditiile in care eu 3 zile pe saptamana nu sunt acasa, si atunci cand suntem eu ajung cel mai devreme la 5 si sotul, Dumnezeu cu mila! Le inchid frumos cand plec si le dau drumul cand ajung acasa! Cand a fost ger le-am tinut deschise la jumatate ca sa nu se faca frig in casa.
Am noroc si de o casa calduroasa, ieri de ex am dat drumul la calorifer pe la 9 seara.In baie nu dau drumul niciodata, pentru ca este foarte cald.
Colegele mele care nu au, au platit la conditii similare dublu la caldura!
Rufus, nu-s cum sunt puse repartitoarele de care zici, dar la mine nu zboara la orice atingere!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Ramonika dar ati auzit de aberatia asta: cei cu centrala pe gaz ajung sa plateasca mai mult (catre furnizorul de agent termic, nu la gaz) decat cei cu repartitoare. cei cu repartitoare le tin inchise si platesc, de ex. 150 lei pe luna, iar unul cu centrala plateste catre CET 200 lei (plus gazul pt. centrala lui separat). la noi orice e posibil. |
Eu zic sa mai cercetezi situatia.
Cel care a dat doar 150 lei pe luna are mai putine coloane care-i trec prin apartament decat cel care a platit 200 lei. Sau suprafata mai mica samd.
Initial am fost impotriva repartitoarelor, pentru ca stiam ce se va intampla, dar, cum majoritatea erau pentru, m-am conformat. M-am conformat stiind ca cine ramane la pausal va fi fript rau, si-asa s-a si intamplat o iarna cu cei cativa care au refuzat; toamna urmatoare i-a gasit pe toti locatarii cu repartitoarele montate.
Beleaua urmatoare. Multi din cei care optasera initial pentru repartitoare au facut-o ca sa le tina inchise si sa se incalzeasca la aragaz. Consumul de gaz pe bloc a crescut de vreo 4-5 ori fata de ultima iarna fara repartitoare, plus mirosea pe la unele usi a gaz de ti-era frica sa suni la usa respectiva sa nu s-ara-n aer scara. Noi cei care ne doream caldura de la calorifere plateam si caldura pe bloc si gazele pe care nu le consumam! Asa ca in aceeasi vara in care restul s-a conectat la repartitoare, o buna parte ne-am contorizat gazele.
Din momentul in care s-a receptionat lucrarea la gaze situatia a revenit aproape la cea de dinainte de repartitoare si gaze. Ba chiar la gaze platesc mult mai putin decat inainte de tot circul cu contorizarea si repartitoarele.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui valentinag Rufus, nu-s cum sunt puse repartitoarele de care zici, dar la mine nu zboara la orice atingere! |
Ale noastre (al meu si al tau ) sunt sudate. La doi-trei ani firma vine in apartamente, cu administratia, sa verifice integritatea lor.
Repartitoarele mai vechi si poate si cele montate pe caloriferele de fonta nu sunt sudate. Acolo se poate umbla intr-adevar.