Cat timp suge bebe la o masa?
Raspunsuri - Pagina 2
anisoara901 spune:
bebe al meu astazi implineste 4 saptamani....primele 2 saptamani manca 5 min ...maxim 10 si putea fi din ora in ora sau chiar sin 2 ore...apoi a inceput sa pape 10 minute minim si 20 maxim...papa 5 min la inceput fiindca adormea la san si nu mai sugea asta tot din cauza icterului...insa daca sta cum zici 3 ore la san fii sigura ca nu papa 3 ore...el are un stomacel micut nu incape foarte mult...insa suge cate un pic si se opreste si mai doarme apoi iar se trezeste...e bine ca suge macar cu pauze...al meu daca adormea nu mai sugea lasa pieptul trebuia sa-l pisc de obraz sa-l mai trezesc...eu ma speriasem ca mananca prea putin...insa acum m-am mai linistit ...el stie cand ii este foame...si are scaunele normale si pipi face bine deci nu ramaine flamand si laptic am pentru 3 Sa stii ca alaptatul nu are ceas...nu exista...cand doreste atunci ii dai si cat doreste...unii copii sug repede cat au nevoie si atat altii mai lent..si cantitatile de lapte care le bea sunt de fiecare data diferite ..niciodata la fel..asta in cazul alaptatului natural! Numai bine mamicilor pupici!
theo_2004 spune:
Anisoara ce-mi place cum ai scris. Se vede ca esti senina, mai senina, mai linistita decat la inceput. E bine!
Si mai e ceva: nici laptele nu are mereu aceeasi consistenta/compozitie. Uneori potoleste setea, e mai ... subtire sa zicem, alteori e mai gros, hraneste bebelusul.
De aceea proba suptului este irelevanta si mai ales stresanta! De aceea bebelusii alaptati la san au alt ritm de a suge. Si e bine asa. Cel mai bine
anisoara901 spune:
Theo, m-a indemnat cineva la surse corecte si complete de informare dupa care am realizat si eu ca intr-adevar e asa...
theo_2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anisoara901 Theo, m-a indemnat cineva la surse corecte si complete de informare dupa care am realizat si eu ca intr-adevar e asa... |
Ma bucur ca ai stiut sa alegi sa te informezi corect. Sa stii ca sunt multe persoane care refuza informarea!
oanap85 spune:
citat din mesajul lui meb Felicitari, andieelen, esti o norocoasa ca ai laptic si ca bb e mancacios. Nu te ingrijora, nu mananca el mai mult decat are nevoie, dar se simte in siguranta sa stea la pieptul tau si sa-ti auda bataile inimii. Mai si papa in acelas timp, descopera lumea in mod confortabil . Nu va dura mult. Ai mei dupa 2 luni n-au mai cerut atat de des. In general, vomita pentru ca regurgiteaza, inghit aer mancand si cand il dau afara iese si ceva laptic. meb |
exact nu te teme ca nu-i faci rau ,surplusul de lapte il da inapoi ..
si programul de papa si-l va forma singur pe parcurs ,da-i sa suga la cerere
ps:daca vrei sa verifici cantareste-l inainte sa-i dai papa ,sa vezi cat lapte mananca mai exact
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
theo_2004 spune:
Ffff interesant filmuletul urmator. Si important. Si bun.
RECLAMA ILEGALA -/video/alaptarea
Este din emisiunea "Totul despre mame" de la Prima TV, emisiune din 15 febr 2012.
Doresc tuturor alaptare frumoasa! Si succes in alaptare!!!
andieelen spune:
Buna mamici! Multumesc foarte mult pentru sfaturi! Azi am fost cu bebe la doctor. Se pare ca inca mai are icter dar nu de-asta sugea atat de mult. Se pare ca are colici si suptul il linisteste. (Nu ma asteptam la asta). Partea buna e ca saptamana asta a luat 500 g in greutate. Partea proasta e ca de la atata supt i s-au agravat colicile din cauza ca punea lapte proaspat peste lapticul din burtica care era nedigerat. Dl. doctor ne-a sfatuit ca dupa ce termina o masa (nu mai mult de o ora de supt) cel putin 2 ore sa nu ii dau sa suga chiar daca plange. O sa incerc sa fiu tare si sa nu mai cedez.
inca o intrebare pentru mamicile de baitei> Ati observat vreodata cand plange bebe ca i se intaresc testiculele sau numai unul din ele?
aschiutza spune:
citat din mesajul lui andieelen Buna mamici! Multumesc foarte mult pentru sfaturi! Azi am fost cu bebe la doctor. Se pare ca inca mai are icter dar nu de-asta sugea atat de mult. Se pare ca are colici si suptul il linisteste. (Nu ma asteptam la asta). Partea buna e ca saptamana asta a luat 500 g in greutate. Partea proasta e ca de la atata supt i s-au agravat colicile din cauza ca punea lapte proaspat peste lapticul din burtica care era nedigerat. Dl. doctor ne-a sfatuit ca dupa ce termina o masa (nu mai mult de o ora de supt) cel putin 2 ore sa nu ii dau sa suga chiar daca plange. O sa incerc sa fiu tare si sa nu mai cedez. inca o intrebare pentru mamicile de baitei> Ati observat vreodata cand plange bebe ca i se intaresc testiculele sau numai unul din ele? |
Din cite stiu eu teoria asta cu laptele nedigerat e invechita. Bebele nu plinge ca ii e foame cind are burtica plina. Eu zic sa ii dai de mincare cind simti tu ca ii e foame si nu dupa ceas.
Sabina spune:
of, la varsta asta digera instant aproape laptele.nu prea exista lapte nou pe lapte vechi.
ai incercat sa il tii in wrap, la verticala, timp in care tu iti vezi de treaba , citesti, mananci, etc.
contactul burtica pe burtica face f bine.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
nelia spune:
citat din mesajul lui andieelen Buna mamici! Multumesc foarte mult pentru sfaturi! Azi am fost cu bebe la doctor. Se pare ca inca mai are icter dar nu de-asta sugea atat de mult. Se pare ca are colici si suptul il linisteste. (Nu ma asteptam la asta). Partea buna e ca saptamana asta a luat 500 g in greutate. Partea proasta e ca de la atata supt i s-au agravat colicile din cauza ca punea lapte proaspat peste lapticul din burtica care era nedigerat. Dl. doctor ne-a sfatuit ca dupa ce termina o masa (nu mai mult de o ora de supt) cel putin 2 ore sa nu ii dau sa suga chiar daca plange. O sa incerc sa fiu tare si sa nu mai cedez. inca o intrebare pentru mamicile de baitei> Ati observat vreodata cand plange bebe ca i se intaresc testiculele sau numai unul din ele? |
Si eu sint de acord cu Sabina, lapticul matern se digera repede... chestia asta cu laptele proaspat peste cel vechi este un mit inventat pe vremea cind se alapta la trei ore pe ceas... Asa ca, eu as ceda (de fapt asta am si facut), adica nu as asculta medicul, sa-l las doua ore chiar daca plinge... Bebelusii alaptati nu au colici atit de puternice incit sa plinga atit de tare... Eu cred ca mai degraba vrea atentie, vrea in brate, vrea sa fie in contact cu tine, cu pielea ta, sa-ti auda inima batind... a iesit din burtica si s-a trezit intr-o lume galagioasa in care bataile inimii tale, glasul tau sint singurele lucruri familiare... deocamdata.
Eu am un baietel care a plins de la 0 la 3 luni de fiecare data cind il lasam jos din brate. In brate ridea si se simtea bine, cum il lasam jos urla de ziceai ca il inteapa ceva pe pat. L-am schimbat pina la 3 luni pe picioare, nici pe masuta de infasat nu statea... Si da, i se intareau toate alea, se invinetea de plins, nu mai avea aer. Am cumparat un wrap si l-am pus acolo, a stat pina la trei luni aproape non-stop ziua, chiar si noaptea cind nu dormea si plingea si in rest linga mine, cu nasul in titza sau dormea ca o broscuta pe mine. Mereu spuneam ca iesit din interiorul burtii si s-a lipit de exteriorul ei... La trei luni, intr-o dimineata, l-am pus pe pat si n-am mai plins, si-a descoperit minutzele si a fost atit de interesat de descoperirea lui incit a uitat efectiv sa plinga.
Deci eu nu cred ca plinge pentru un motiv anume in afara de acela ca te vrea linga el. Lasa-l la titza cit doreste, dupa doua luni si ceva-trei va veti ajusta amindoi si atunci va fi un pic mai bine.
Am uitat sa-ti spun ca in afara de wrap, poti sa-l tii cu capul pe umar si sa-l freci usor pe spate, pina cind eructeaza, ca sa dea aerul afara... Dar atit cit are nevoie, unii eructeaza imediat, altii chiar dupa 15-20 minute de tinut la verticala si frecat pe spate. Asta mi s-a parut ca le-a facut foarte bine alor mei.
Cornelia
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)