S-a vandut Rosia Montana?
Raspunsuri - Pagina 7
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui zmeutza in afara de aur si argint, la Rosia Montana nu a fost niciodata altceva. |
Tu ai citit vreodata o carte de geografie sau geologie??? Caci ai fi aflat astfel ca aurul si argintul apar intotdeauna insotite de metale din aceleasi grupe.
Bineinteles ca romanii nu extrageau wolfram sau antimoniu, pur si simplu pentru ca nu stiau ce-s alea si nici nu aveau habar de aplicatiile inventate peste 2000 de ani.
In plus, Apusenii au si ceva pamanturi rare in subsol. Presiunea pe Rosia Montana va creste in masura in care acum cateva zile (o stire curios de putin tratata in Romania) China a redus cota de export la pamanturile rare, China avand ... 97% din productia mondiala!!! Ori fara acestea adio baterii, laptopuri, celulare, masini, calculatoare, lasere, avioane invizibile, sateliti samd.
zmeutza spune:
citat din mesajul lui b.nica Pe cuvant de pionier, Zmeutza?Sau mai bine zis: "sa nu am eu parte de...nu stiu cat, din aurul ala al Rosiei"! Revin. Chestia cu profitatu' este asa de usor de inteles pt. tot romanul precum ii este cunoscut pretul la benzina si la gaze! |
avand in vedere ca statul e partener in acest proiect, e de inteles si normal ca isi ia si el partea. La asta m-am referit. Dar cum nu exista altceva in afara de aur si argint, nici statul nu va avea in visteria BNR decat au si ag.
zmeutza spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Tu ai citit vreodata o carte de geografie sau geologie??? Caci ai fi aflat astfel ca aurul si argintul apar intotdeauna insotite de metale din aceleasi grupe. Bineinteles ca romanii nu extrageau wolfram sau antimoniu, pur si simplu pentru ca nu stiau ce-s alea si nici nu aveau habar de aplicatiile inventate peste 2000 de ani. In plus, Apusenii au si ceva pamanturi rare in subsol. Presiunea pe Rosia Montana va creste in masura in care acum cateva zile (o stire curios de putin tratata in Romania) China a redus cota de export la pamanturile rare, China avand ... 97% din productia mondiala!!! Ori fara acestea adio baterii, laptopuri, celulare, masini, calculatoare, lasere, avioane invizibile, sateliti samd. |
Bineinteles ca romanii nu dispuneau de tehnologie pt a descoperi si alte metale, dar acum tehnologia exista, s-a facut o ampla cercetare si nu s-a descoperit altceva.
Din cate stiu eu, metalele de care zici tu nu se prea gasesc in tipul de mineralizatie asemanator celui de la Rosia Montana, unde vorbim de o mineralizatie hidrotermala epitermala(de temperatura relativ joasa), care nu face casa buna cu mineralele grele, dar nici cu metalele grele. oricum, a ramas doar dispersia de exploatat. d-abia la o tona de minereu iese putin peste 1 gram de aur, de unde si altceva?
b.nica spune:
Acu' daca te simti "zmeutza" te faci ca nu-l vezi pe ditamai Capcaunul si ignori cu bunastiinta cele spuse de el, cu toate ca-ti dai seama ca stie el mai bine decat noi toti ceea ce spune!
Si ma rog cat ia statul din exploatarea zacamantului?
Asta ca sa stim si cu cat se va mai indatora cand va trebui sa curete dupa canadieni.Noi cu beleaua ei cu aurul, halal parteneriat!
Numai apa d'aia de decantare le-as da sa bea acelora care si-au pus semnaturile pe acest contract!
zmeutza spune:
citat din mesajul lui b.nica Asta ca sa stim si cu cat se va mai indatora cand va trebui sa curete dupa canadieni.Noi cu beleaua ei cu aurul, halal parteneriat! Numai apa d'aia de decantare le-as da sa bea acelora care si-au pus semnaturile pe acest contract! |
Statul nu se va indatora daca RMGC nu se preocupa de ecologizarea promisa. Ca de curatat, nu va avea altceva ce sa curete, riscurile oricarui dezastru fiind prevazute si adoptate solutii pentru preintampinarea concretizarii lor.din anul 0 al exploatarii RMGC pune banii de ecologizare intr-un cont la care are acces si statul roman. Asa ca, statul nu va scoate niciun ban din buzunar, va putea folosi banii respectivi,daca rmgc nu se ocupa de ecologizare.
Si apa aia din iazul de decantare va fi baubila, nu va avea concentratii periculoase si am inteles ca o sa demonstreze asta ministrul Mediului si altii, band din ea. D-abia astept sa se puna capat tuturor acestor speculatii si neadevaruri.
cait spune:
citat din mesajul lui zmeutza
Statul nu se va indatora daca RMGC nu se preocupa de ecologizarea promisa. Ca de curatat, nu va avea altceva ce sa curete, riscurile oricarui dezastru fiind prevazute si adoptate solutii pentru preintampinarea concretizarii lor.din anul 0 al exploatarii RMGC pune banii de ecologizare intr-un cont la care are acces si statul roman. Asa ca, statul nu va scoate niciun ban din buzunar, va putea folosi banii respectivi,daca rmgc nu se ocupa de ecologizare. Si apa aia din iazul de decantare va fi baubila, nu va avea concentratii periculoase si am inteles ca o sa demonstreze asta ministrul Mediului si altii, band din ea. D-abia astept sa se puna capat tuturor acestor speculatii si neadevaruri. |
Si parca spuneai ca nu lucrezi pentru RMGC..Din ce ai scris aici e mai mult decat clar..de fapt din ceea ce scrii de cateva subiecte.
b.nica spune:
Hai mai Cait si tu acum!
Parca nu stii ca nu conteaza ce simti ci numai cum iti justifici plata job-ului!Daca nu simti nicio retinere este OK si mergi mai departe cu !
zmeutza spune:
citat din mesajul lui cait Si parca spuneai ca nu lucrezi pentru RMGC..Din ce ai scris aici e mai mult decat clar..de fapt din ceea ce scrii de cateva subiecte. |
oare cum ai ajuns la aceasta concluzie? doar fiindca sunt de acord cu acest proiect? am inteles ca 82% din romani au aceeasi parere ca mine, conform unui sondaj IRES.asta inseamna ca toti respondentii sunt platiti de RMGC?hai sa nu exageram. e dreptul meu sa am o parere si sa sustin ce cred de cuviinta. Sau sa inteleg ca tu, fiind contra, lucrezi ong-ul "Salvati RM"?
olympia spune:
citat din mesajul lui zmeutza
oare cum ai ajuns la aceasta concluzie? doar fiindca sunt de acord cu acest proiect? am inteles ca 82% din romani au aceeasi parere ca mine, conform unui sondaj IRES.asta inseamna ca toti respondentii sunt platiti de RMGC?hai sa nu exageram. e dreptul meu sa am o parere si sa sustin ce cred de cuviinta. Sau sa inteleg ca tu, fiind contra, lucrezi ong-ul "Salvati RM"? |
Daaaa, siguuur, asa de adevarat si de credibil e sondajul ala incat din 82% dintre romani numa userul Zmeuta e pro-Gold pe forumul DC !
cait spune:
Zmeutza, ti-a raspuns Olympia mai bine si ce era de inteles am cam inteles toti pe aici.
Sondajul ala cu 82% din romani e ca si pagina lor de facebook care creste vazand cu ochii peste noapte dar in care daca apuci sa citesti (pana sa fie sterse) sunt mai multe comentarii contra decat pro.De altfel RUSINE celor care o administreaza pentru ca sterg toate comentariile celor ce cer mai multe detalii sau nu sunt de acord cu proiectul.