Pufi de ian-feb 2010 (65)- LMA Mara si Plateea !

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Tomaca sper sa iei cea mai buna decizie pt voi!

Eu cred ca as pleca, imi plac schimbarile din cand in cand.

Cumpara martisoare de suflet si vei ajuta un copil!
_

Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

Da, e o decizie de luat.
Eu sper sa iei decizia cea mai buna pentru tine si familia ta.

Permite-mi sa imi zic parerea: asa cum te stiu eu si stiind mediul in care ai lucrat ani de zile, mediul general din Romania si posibilitatile pe care le-ai putea avea (si tu si Tudor si sotul) in Viena sunt complet diferite in sensul bun.
O Doamne...ce-as mai pleca eu din mizeria asta de coruptie si din sisteme care nu merg, bani furati si greseli repetate la nesfarsit!

Am un fost coleg de facultate care a plecat prin Citi in Varsovia. E super incantat de viata de expat, are sotia cu 2 copii cu el....am vb cu el, a zis ca inca 10 ani nu se intoarce.

No, fiecare viata in felul ei si oamenii sunt diferiti, unora le place ceva, altora altceva.
Totusi sa te gandesti ca nu il afectezi pe Tudor. Sunt multi copii de expati, diplomati, lucratori de ambasada, care se preumbla prin lume, am cunoscut o familie asa, erau fericiti ca pot oferi copiilor amintiri frumoase.
Eu as pleca. Macar pt 2 ani. Copilul e mic, abia invata germana!!!! Care nu se invata usor.

Gandeste-te ca e o oportunitate.

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

Merci pentru sfat. Da, e oportunitate, imi dau seama.
Mi-e teama sa nu stau prea putin cu Tudor (ma mai deplasez si 3-4 zile pe luna la Budapesta, si odata la cateva luni prin Romania si alte tari), plus ca nu stiu daca bona va veni cu noi (mai mult ca sigur nu), se schimba si casa, mami mai putin acasa, nu stie nici romana nici germana, cum comunica el acolo si cu cine?
La gradi daca merge, trebuie sa invete germana (ceea ce e super) si cand vine acasa noi nu stim o boaba de germana. Imi trebuie cineva ca bona, care sa stie si germana si romana (clar in casa vreau sa vorbim romaneste), deci bona nou, deci iar schimbare. Nu stie nici romaneste. Mi-e ca-l stresez prea tare.
Nici macar nu stiu care este costul vietii in Viena? Stie cineva cam cat costa sa te intretii acolo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Citat:
citat din mesajul lui tomaca

Citat:

Da, e o decizie de luat.
Eu sper sa iei decizia cea mai buna pentru tine si familia ta.

Permite-mi sa imi zic parerea: asa cum te stiu eu si stiind mediul in care ai lucrat ani de zile, mediul general din Romania si posibilitatile pe care le-ai putea avea (si tu si Tudor si sotul) in Viena sunt complet diferite in sensul bun.
O Doamne...ce-as mai pleca eu din mizeria asta de coruptie si din sisteme care nu merg, bani furati si greseli repetate la nesfarsit!

Am un fost coleg de facultate care a plecat prin Citi in Varsovia. E super incantat de viata de expat, are sotia cu 2 copii cu el....am vb cu el, a zis ca inca 10 ani nu se intoarce.

No, fiecare viata in felul ei si oamenii sunt diferiti, unora le place ceva, altora altceva.
Totusi sa te gandesti ca nu il afectezi pe Tudor. Sunt multi copii de expati, diplomati, lucratori de ambasada, care se preumbla prin lume, am cunoscut o familie asa, erau fericiti ca pot oferi copiilor amintiri frumoase.
Eu as pleca. Macar pt 2 ani. Copilul e mic, abia invata germana!!!! Care nu se invata usor.

Gandeste-te ca e o oportunitate.

Merci pentru sfat. Da, e oportunitate, imi dau seama.
Mi-e teama sa nu stau prea putin cu Tudor (ma mai deplasez si 3-4 zile pe luna la Budapesta, si odata la cateva luni prin Romania si alte tari), plus ca nu stiu daca bona va veni cu noi (mai mult ca sigur nu), se schimba si casa, mami mai putin acasa, nu stie nici romana nici germana, cum comunica el acolo si cu cine?
La gradi daca merge, trebuie sa invete germana (ceea ce e super) si cand vine acasa noi nu stim o boaba de germana. Imi trebuie cineva ca bona, care sa stie si germana si romana (clar in casa vreau sa vorbim romaneste), deci bona nou, deci iar schimbare. Nu stie nici romaneste. Mi-e ca-l stresez prea tare.
Nici macar nu stiu care este costul vietii in Viena? Stie cineva cam cat costa sa te intretii acolo?

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Cred ca ati dezbatut problema pe toate partile, dar faptul ca azi e ultima zi si tu/voi inca nu ai ajuns la o concluzie inseamna ca tinzi spre NU.
Te gandesti prea mult la copil vs tu/voi. Gandeste-te la voi.
Incerc sa ma pun in locul tau. E mai importanta viata voastra acum, la decizia asta, copilul e prea mic pt a fi stresat. E important si copilul, nu vreau sa ma intelegi gresit, dar nu e mai important decat voi. Daca avea 7-8-10 ani, da, era dificil sa ii schimbi scoala, desi o scoala internationala nu poate sa ii faca decat bine.
Gandeste-te la toate schimbarile prin care trece sau poate trece un om in viata. Asta e un pas inainte si in sus pt tine ca experienta, ca viata.
Bona o sa gasesti, romanca sau nu, o iei pe mama 2 luni pana gasesti. Gradi e o solutie. Invata engleza sau germana.
Cum s-ar manifesta stresul lui? Si-ar da drumul la vorbit mai greu? Ar incepe sa faca la loc in pampers? ceea ce nu e cazul inca, ca nu a scapat de pampers....
Mami oricum e plecata de dimineata pana seara....
Stresul e la voi, nu la copil.
Of...incearca macar. Stiu ca nu poti sa te joci cu deciziile astea, ca o data ce ai confirmat un post nu poti sa pleci rapid inapoi....
Imi doresc sa primesc asa o oportunitate ca sa am ce sa ma dezbat cu barbata-miu - care e contra plecarii din patria muma.

Alor mei li s-a oferit ocazia cand erau tineri sa plece in US. O familie de doctori fara copii au emigrat si o iubeau pe mama mea tare mult si tanti aia doctor a zis ca te chem, fac orice pot si te aduc acolo. Taica-miu s-a pus contra, ca ...cu cine isi lasa el parintii la tara? Si ce se face el printre straini?
No, a ramas aici, parintii au trecut la cele vesnice oricum, dar viata lui se putea schimba radical.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Citat:
citat din mesajul lui larisel
Daca venim la programare la Thiery o sa mergem s-o ducem/vedem si pe babi, nu invers. Altfel sper ca reuseste sora-mea sa se ocupe de internarea mamei.

_
din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare

Sondaj de sezon

In cazul asta eu zic sa nu renunti la nicio programare, nu stii niciodata de unde sare iepurele. Cand te suna pt confirmare, confirma-le ca ajungi, vedem noi dupa ce si cum.

Cumpara martisoare de suflet si vei ajuta un copil!
_

Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

Mergi la inceput

BF, m-a sunat ieri CFO de grup. Azi trebuie sa ma gandesc. Mi-a spus ca se gandeste sa-mi ofere un post la centru, dar mai incolo nu acum.
Dar se pare ca i-a ajuns cutitul la os. Nu are oameni calificati acolo.

M-am gandit si eu la mama, dar e mai complicat. tata sta mai prost cu sanatatea. Vad eu azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Citat:

BF, m-a sunat ieri CFO de grup. Azi trebuie sa ma gandesc. Mi-a spus ca se gandeste sa-mi ofere un post la centru, dar mai incolo nu acum.

M-am gandit si eu la mama, dar e mai complicat. tata sta mai prost cu sanatatea. Vad eu azi.

Povestea unui Dor

Buna,
Eu, desi as calcula si ezita la inceput, as alege varianta de a pleca. Blue_flower a zis bine. Si eu ma gandesc la viitorul copiilor. Nu inseamna ca imi neglijez parintii, dar fiecare parinte se gandeste la viitorul copilului, mai intai, nu?
Si Tudorel se va adapta mai usor decat crezi. Ei se adapteaza mai usor decat noi. Pentru el conteaza sa ii aiba pe mami si pe tati, alaturi. Si apoi pentru tine va fi un plus, o avansare si vei avea ocazia sa cunosti alti oameni, alte obiceiuri, alt mediu.
Ori ce decizie ai lua, va fi cea buna!

Mami lu' Kiti

www.lucrumanual.tk/27-martisoare" target="_blank">Martisoare

Magazinul meu

Edit, pt ca am raspuns, initial, in mesajul tau.

Mergi la inceput

Citat:

Povestea unui Dor

Relocare cu familia, presupun. Sotul tau ce parere are?

Costurile vietii nu cred ca sunt extrem de mari - ma rog, daca locuiesti in buricul targului normal ca sunt mari - dar in general, o casa inchiriata si masina si cumparaturile normale...tot cam aici sunt.
nu crezi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

La multi ani Decenuela!!!

Sa iti dea dumnezeu sanatate sa le duci pe toate si jiji sa fie mandru de tine cand va creste mare!!!Primeste un buchet de flowww.epaper365.com/wp-content/uploads/2010/10/Happy-Birthday-flower-Card.jpg" target="_blank">floride la mine!

Mergi la inceput

Citat:

Costurile vietii nu cred ca sunt extrem de mari - ma rog, daca locuiesti in buricul targului normal ca sunt mari - dar in general, o casa inchiriata si masina si cumparaturile normale...tot cam aici sunt.
nu crezi?

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

Da, cu familia. Sotul vrea. Trebuie sa gaseasca ceva si el, dar n-am avea pretentii prea mari pentru inceput. Plus ca daca sta putin mai mult cu Tudor, ar fi mai bine.
Chiar nu stiu care sunt preturile pe acolo (bona, gradi, mancarea nu cred sa fie o diferenta prea mare, combustibil; de chirie nu se pune problema, ca-mi asigura; nici aici nu plateam chirie), plati pe la doctor daca e cazul...
Nici nu stiu la ce sa ma gandesc.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

nu crezi?

Da, cu familia. Sotul vrea. Trebuie sa gaseasca ceva si el, dar n-am avea pretentii prea mari pentru inceput. Plus ca daca sta putin mai mult cu Tudor, ar fi mai bine.
Chiar nu stiu care sunt preturile pe acolo (bona, gradi, mancarea nu cred sa fie o diferenta prea mare, combustibil; de chirie nu se pune problema, ca-mi asigura; nici aici nu plateam chirie), plati pe la doctor daca e cazul...
Nici nu stiu la ce sa ma gandesc.

Povestea unui Dor

Pai daca ai si blessing-ul sotului, toate cele platite....Go for it!

Asta nu e o plecare definitiva in China/Japonia cu schimbare majora de viata. Tot Europa, la 2ore de Romania, tot jobul tau.....wow...mai stai pe ganduri?

Mergi la inceput