Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***399***

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gianina34

ina- nu ma invidia ca n-ai de ce
nu-ti spusei ca am cu peste 10 kg mai mult?
probabil ca imi erau largute bine atunci cand le-am cumparat (ca de imbracat... nu le venise inca timpul)
ma "ajuta" si materialul, ca permite "intinderile"
plus ca acum staumai mult decat fix pe mine ... doamna, ce mai

Ia pune tu mai bine niste poze sa ne dam noi cu parerea doamna draga si bine !!

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Citat:
citat din mesajul lui novus

Deci trebuie sa o las si eu in chilotei ? ahaaaa

Noi cand ne-am hotarat sa scapam de scutece doar n chilot am ramas.
Isabella mi-a demonstrat ca-i fetitza mare deja...am scapat de scutece f usor si repede.Acum eu ii pun scutec doar cand ies afara cu ea ca-i f frig...dar cum ajungem in casa de regula si-l da jos...iar daca uita si simte ca-i vine sa faca il da jos si se duce la oala.Da,ea se duce la oala singura cand are nevoie nu ma striga sa o pun eu.

Luni merg sa depun hartiile oficiale de inscriere la gradinita,m-am intalnit cu d-na directoare si m-a chemat.Am scapat si de acest stres.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Razbunarea cea mai cruda este cand dusmanul tau e silit a recunoaste ca esti bun si dansu-i rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

Citat:

Gianina si eu sunt din epoca cu cheie la gat cand ca si tine veneam de la scoala, mergeam acasa si imi faceam temele pana veneau ai mei, asta desigur dupa ce mi-a trecut teama sau ce era care ma facea sa stau in fata blocului cu orele pana veneau ai mei plangand si spunand tuturor care treceau ca mama si tata meu au masina cu nr 3-hd-400 , noroc ca mama termina orele mai repede, altfel aveam ceva timp de plans

Dar cu toate acestea nu mi-as lasa copilul singur in casa la varsta asta

da, pana si in pozele legendare cu harta-n spate facute in clasa I mi se vedea snurul de la cheia atarnata la gat

din cate-mi amintesc eu mamica respectiva lasase acasa copilul de 7 ani (care trebuia sa aiba grija si de fratiorul mai mic)
ma gandesc ca daca noi eram cat de cat responsabili la varsta aia, poate ca si acum mai sunt copii asa iar parintii, fortati de imprejurari, se pot baza sa-i lasa singuri acasa cateva ore
am spus si o mai repet: sunt situatii si situatii, copii si copii si, prin urmare nu trebuie sa "aruncam cu rosii" noi simplii spectatori.

tot ce sper din tot sufletul este ca eu sa nu ajung in situatia asta si sa ma "salvez" cu after-school-ul

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori si 10 luni

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Gianina si eu sunt din epoca cu cheie la gat cand ca si tine veneam de la scoala, mergeam acasa si imi faceam temele pana veneau ai mei, asta desigur dupa ce mi-a trecut teama sau ce era care ma facea sa stau in fata blocului cu orele pana veneau ai mei plangand si spunand tuturor care treceau ca mama si tata meu au masina cu nr 3-hd-400 , noroc ca mama termina orele mai repede, altfel aveam ceva timp de plans

Dar cu toate acestea nu mi-as lasa copilul singur in casa la varsta asta

da, pana si in pozele legendare cu harta-n spate facute in clasa I mi se vedea snurul de la cheia atarnata la gat

din cate-mi amintesc eu mamica respectiva lasase acasa copilul de 7 ani (care trebuia sa aiba grija si de fratiorul mai mic)
ma gandesc ca daca noi eram cat de cat responsabili la varsta aia, poate ca si acum mai sunt copii asa iar parintii, fortati de imprejurari, se pot baza sa-i lasa singuri acasa cateva ore
am spus si o mai repet: sunt situatii si situatii, copii si copii si, prin urmare nu trebuie sa "aruncam cu rosii" noi simplii spectatori.

tot ce sper din tot sufletul este ca eu sa nu ajung in situatia asta si sa ma "salvez" cu after-school-ul

Corect

Vad ca si la noi la scolile din oras s-a introdus sistemul de after school si din ce imi spun mamicile copiii sunt foarte incantati iar parintii la fel

Mergi la inceput

novusel - o sa ma vezi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

asa e gianina, copilaria noastra, cea cu cheia la gat :)

Bianca
eu nu cred ca dc un bb e la 40 de sapta, gata, musai trebuie scos. Eu stiu ca este acceptabil pana la 42 de sapta, in functie de starea lui bb si de cantitatea/calitatea lichidului amniotic. Eu zic ca Oli are sanse sa nasca natural si neprovocat, ceea ce ar inseamna dureri o idee mai mici si eventual un travaliu mai scurt [ea prima oara a nascut relativ repede]. Tu parca ai nascut cu ceza, si atunci esti mai pregatita psihic pt nastere "la ora programata". Insa Oli vrea sa nasca natural, si eu cred ca mai bine asteapta cateva zile.

La mine, toate 3 nasterile nu au semanat:

- la vero, am nascut natural la 42 de sapta INCHEIATE, medicul [tot de la filantropia pe atunci, frumuselul meu si al lui simpli :)] mi-a zis ca e ok sa asteptam pana la 42 si abia dupa mi-ar fi provocat nasterea sau ceza. Nasterea a fost de 8 ore, insa greu a fost doar in ultimele 2 ore, insa nu groaznic! Am avut TOT timpul impresia ca nasterea aceea e ok, in parametrii normali de durata si durere.

- pe tudor, l-am nascut tot natural, insa "grabit", adica travaliul ar fi durat [estimativ] peste 20 de ore si medicul, cand a vazut ca dupa 8 ore de contractii eu tot la dilatatie 2-3 stau, mi-a facut calciu... eeeee, s-a schimbat roata, astfel incat la nasterea lui tudor am avut dureri GROAZNICE, pentru ca durerile provocate/amplificate prin medicatie sunt generate/raspandite in TOATA zona musculara abdominala, nu doar in zona "normala de nastere". Desi eram psihic pregatita pt durere, desi eram la a 2-a nastere, desi tudor a avut ca si vero 3 kg, ei bine, in ultimele 2 ore am avut de vreo 3-4 ori disperarea de a le zice asistentelor: faceti-mi va rog ceva ca NUUUU MAAAAI POOOT, si imi curgeau lacrimile, fara control. In total, nasterea lui tudor a durat 17 ore si a fost mult mai nashpa.

- la bb3, am asteptat pana la 41 de spata, s-a declansat nasterea in spata 42, tot cu acelasi frumusel, insa, pt ca dupa 5 ore de contractii regulate si crescande in durere [insa suportabile] eram la dilatatie 1-2, si la eco a vazut fff putin lichid, si bb era cu capul in jos dar statea chircit, a decis ceza [evident, cu tot tacamul meu de lacrimi, ca vreau natural, ca sunt dispusa sa suport orice dureri etc..]. Amm accepatat cand mi-a zis ca pt bb e mai bine ceza, si pt ca medicul mi-a explicat ca un organism la 38 de ani dupa 2 nasteri naturale NU mai reactioneaza "ca la carte" la medicatia de stimulare [oxi, calciu] si de aceea exista riscul de contractii exagerate, deci ruptura de uter [mai grava decat ruptura de col].

So, in concluzie, Oli, eu te sfatuiesc/rog sa mai ai rabdare, doar cateva zile, ai sanse sa nasti natural, neindus, si speri sa iti amintesti, ca si data trecuta, pe masa, sa te scremi [NU sa impingi, cum gresit spune majoritatea personalului medical].

Ina

mie imi place cum se imbraca Ina, si mai ales argumentatia pt fiecare alegere, si chiar nu ma gandesc deloc la Bistrita, sau alt oras. Ina este Ina, oriunde ar fi, asa ca NU iti schimba style-ul, poate doar mediul ;), pentru a infrumuseta/valoriza un spatiu si mai mare, si mai vast!

bebe

imi parerau ca a fost asa greu..., insa, ai avut SI dureri fizice mari [pe langa ganduri]? Cumva ai facut intreruperea fara anestezie totala?

Vreau sa "profit" de intrebarea asta pentru a scrie aici un sfat pt toate fetele [sa speram ca nu va fi nevoie]:

Eu, cand a trebuit sa fac intreruperea, as fi fost tentata sa aleg fara anestezie totala [pt sanatatea mea si pt pret mai mic ], insa doctorita aia mi-a zis asa: nu te uita la diferenta de bani, important este sa nu ramai cu sechele psihice in urma durerilor, sa nu capeti aversiune fata de barbati, etc, si sa poti trece mai usor peste acest moment. M-a convins, asa ca, desi sunt econoama, am zis bine. Si a meritat, pur si simplu tot momentul [si zielele ce au urmat] a trecut FARA nici o durere fizica, si am stat doar linistita cu gandurile mele... Chiar la putin timp o prietena buna a trebuit sa faca intrerupere, la ea deja se declansase avortul natural, si am fost cu ea noaptea, de urgenta, cu masina mea, la spital, si acolo... medicii au zis ca nu se merita anestezie totala [desi eu ii rugasem], ca deh, doar 2-3 minute de durere mica nu conteaza, ca oricum fac anestezie locala... Vreau sa zic ca nu a fost asa, biata mea prietena a avut dureri MARI si acolo, pe masa, si dupa aia, vreo 3-4 ore, a simtit toate contractiile cam ca la nastere... Atunci am realizat si mai bine ca anestezia totala se merita, mai ales pt un moment urat...

Asta era sfatul meu, mai ales ca acum ceva timp fusese discutia cu anestezia totala [cand cu pisigri]. Eu zic ca atunci cand nu sunt riscuri, chiar se merita anestezie totala.

Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

dodo - pupacim mai ales obrajorii inghetati, of of of

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Dodo-pui

Luni merg sa depun hartiile oficiale de inscriere la gradinita,m-am intalnit cu d-na directoare si m-a chemat.Am scapat si de acest stres.

Super !
Ai copii mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

acum am vazut ca a scris si gaza pentru Oli exact in aceeasi idee,

Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

Citat:

novusel - o sa ma vezi

Abia astept sa te vad live !!

Mergi la inceput