Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 32

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Am facut un fisier cu remedii contra colicilor. Daca mai stiti, mai ziceti ce nu-i acolo, m-am gandit ca-i util la modul daca nu functioneaza Infacol, sa nu se incerce si Espumisan sau Sab Simplex, pentru ca toate 3 contin fix acelasi lucru. Sau sa nu cumva sa nu se mai incerce Colief daca n-a mers altceva, pentru ca, de fapt, Colief contine alta chestie.

Adica am scris ce contin fiecare si cum actioneaza.
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0ArzzZviLhA72dFBSMGpacXczaUFONGxVUUh5eDY1b1E#gid=0

Sper s-apuc sa fac si la vaccinuri lista.

31+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Ronina, eu stiu ca e acelasi lucru epidurala cu peridurala, tu poate zici de diferenta intre epidurala si rahi sau cum i se mai zice spinala (provenit din engl.)?

Daca despre asta zici, stiu ca rahi (spinala) e o injectie in coloana, mai adanca decat epi (peridurala) [care nu trece de 'dura']. Se injecteaza anestezic si scoti acul. La epi, bagi un ac, prin care bagi un cateter (un fel de furtun subtire), dupa care scoti acul si cateterul ala ramane acolo si prin el bagi din cand in cand anestezic.

Ultimul racnet pentru cezariene ar fi treaba asta combinata, rahi+epi, prin care cica se instaleaza rapid anestezia, dar iti injecteaza mai putin anestezic decat la rahi simpla, ca suplimenteaza prin epi numai cat e nevoie.

Dupa aia, la epi iti lasa cateterul si dupa, ca sa-ti bage calmante la terapie intensiva.

Cam asta e ce am inteles eu pana acum. Din cat am cautat, cam astea ar fi echivalentele, epidurala=peridurala (adica pana in "dura" - o membrana) si rahi-anestezie = spinala. Rahi cred ca vine de la lichidul cefalorahidian in care se injecteaza anestezicul.

Daca nu zic bine, sper sa ma corecteze careva.

31+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Intre epidurala si rahi stiam diferenta, insa azi la spital cand am intrebat ce anestezie se face la cezariana mi-au spus peridurala, si pe asta n-am mai stiut de unde sa o scot, iar pe alea de la secretariat de acolo degeaba le intrebam. Am dat un search pe google si unii zic ca epidurala si peridurala sunt una si aceeasi, altii zic ca nu, asa ca ramasesem in ceata. Voi intreba anestezistul la sedinta aceea care cica se face candva inainte de nastere la spitalele private.

35+ Bianca

Mergi la inceput

La francezi zice asa http://fr.wikipedia.org/wiki/Anesth%C3%A9sie_p%C3%A9ridurale
(peridurala sau epidurala)
[La péridurale (ou épidurale) est une technique d'anesthésie loco-régionale consistant à introduire un cathéter dans l'espace péridural (espace anatomique entourant la dure-mère d'où son nom)]
La englezi, cand am dat in dictionarul thefreedictionary cautare dupa peridural m-a redirectionat la epidural.

Am facut si pentru dintisori.
La fel, daca mai stiti, mai completam.
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0ArzzZviLhA72dGU5WDBiY1EwYjI3MTlma2FPd3RWaFE#gid=0

- Se vede cat chef am de facut facturi :)

31+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Eu am auzit despre un colier de ambra care ajuta impotriva durerilor provocate de eruptia dintilor.

http://www.amber-teething-necklaces.com/

Am vazut si la noi intr/un magazin cand am cumparat carrier/ul, dar sotul nu este de acord cu bijuteriile purtate de bebei si copilasi asa ca nu am luat. Frica lui este ca se va strangula bebe cu acel colier.

Ce l/a ajutat pe Finn a fost inghetata. Banana si alt fruct bagate la blender apoi puse la congelator in forme speciale gen lolly. Si jucariile de ros care se pot pune la congelator. Alta jucarie foarte buna de ros este girafa vulli.

Finn Constantine 15.10.2009 si 30+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

pentru colici stiam ca este de evitat ceaiul dat bebeilor. se recomanda ca mama sa bea ceai de fenicul si anason parca. ajuta si la lactatie.
tinutul burta pe burta ajuta, foenul, tinutul lui bebe cu burta pe brat unui parinte, infasatul.

Finn Constantine 15.10.2009 si 30+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

cu cu riguuu M-au trezit niste arsuri crunte, vad ca Rennie abia le mai face fata
Multam' de info Dara
Nu stiam ca si infasatul ajuta la colici.

35+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Marci, sper ca riscurile sa fie minore si cu monitorizare sa fie totul ok - sa nu se agraveze nimic. De ce zici ca e bebe micuta? A mea e calendaristic cu cateva zile in urma, dar la 2.170kg dr. spunea ca e bine peste medie (si echograful o indica pa la 33+ saptamani) ...poate difera datele statistice si medii de la o tara la alta?

Magdalena, ce bebelusa mare ai! deja trecuta bine de 3kg... Mie nu-mi suna rau regulile lor pt nastere...

Ronina, iti tin companie ...m-au prins insomniile...
Peridurala cred ca se refera la zona in care se face anestezia, si teoretic poate sa se refere si la epidurala si la rahi ... dar cred ca si in romana daca se refera la rahi ii spun asa; in plus, din ce mai stiu eu fete care au nascut in Tm cu cezariana, a fost cu epidurala (nu rahi).

Ieri ne-a venit si patutul pt bebelina .

Si ne-am mai jucat un pic cu bebelina (eu si Adriana...tati saracul pana ajunge de la job...deja e vremea de cina si de nani). N-am enervat-o, dar Adriana tot vrea sa o gadile...si pricepe tare greu ca desi in burtica e bebe, nu poate interactiona cu ea direct, doar prin intermediul meu, asa ca nu stiu cat o gadila pe bebelina, dar pe mine cu siguranta.

(J.D. m-ai distrat cu prinsul de calcai ...normal ca s-a suparat bebe...incearca si el sa se intinda un pic, oricum nu prea are destul loc, si cand in final ii reuseste o miscare se trezeste prins asa...)

Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

neata,
dupa o noapte crunta.. in care m-am foit si m-am trezit la fiecare 20-30 min.. pe la 5 am reusit sa adorm. la 6 se auzea un piuit taree. era unu' afara cu un utilaj.. incarca zapada in nush ce magaoaie de masina mare.. si a tot facut zgomot pana la la 6.45. s-a dus naibii somnul si tot. trezit sotul.. am mancat.. chestii d'astea. oare oi mai dormi? bebelusa doarme..
ronina, si eu m-am intrebat care e diferenta dintre epidurala si periduala. cand eu am zis la medic 'epidurala', ea a zis 'periduala' dar nu am intrebat care e diferenta. daca nu uit, intreb maine
dara, utile informatiile stranse de tine.

35s6z

AMR < 4 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Dara, desi Sab Simplex, Espumisan si Infacol au aceeasi substanta activa, primele 2 n-au avut nici un efect la noi, dar a 3-a a avut efect din plin.. Probabil conteaza si combinatia in care este preparata..nu stiu... Si e de mentionat (din auzite stiu), ca Infacolul bun ar fi cel produs in UK, parca cel din farmaciile noastre e produs in alta parte si nu are acelasi efect. Acum 3 ani jumate nu se gasea in farmaciile noastre.

Irina, 31+ cu Maria

Mergi la inceput