transport bologna-forli

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rosycris76 spune:

fetelor ,crista sinteti fantastice...........va multumesc,va imbratisez cu tot sufletul...
sosesc la bologna aeroport pe la 10.40-11 ...27 feb
trebuie sa fiu inapoi la bologna aeroport pe 4 martie seara la 19 pleaca avionul.
imi pare rau ca nu am timp sa vizitez satu 4 zile la spital poate in penultima zi ..mi ar fi placut sa fac o plimbare spre mare...am obs ca mai aproape este Cervia Milano Marittima ...cu masina ar fi 50 min dupa cum arata google map,vom vedea...
multe flori pt voi ca tot vine 1 martie ..si poate se topeste si zapada mai repede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Rosycris mersul trenurilor de mai sus este vlabil si pe data de 27 feb ( caci e luni ) , pentru 4 martie duminica insa iti scriu aici mersul trenurilor Forli-Bologna . Poti sa le imprimi si sa le ai la tine ca e mai comod.

Daca alegi un tren regional ( pe care eu il consider cel mai bun ) si la dus si la intors atunci poti sa iti cumperi de la inceput biletul dus intors ( ceri : ANDATA E RITORNO), o sa capeti ori doua bilete mari de carton ori unul singur pe care sunt scrise ambele calatorii, in cazul asta la dus il taxezi la aparatele galbene la un capat si la intors in gara la Forli il taxezi la capatul opus.

Forli Bologna 4 martie

06:33 FORLI 07:19 BOLOGNA 00:46 R 2124
06:40 FORLI 07:25 BOLOGNA 00:45 ic 754 8,00 € 8,00 €
06:47 FORLI 07:32 BOLOGNA 00:45 R 2920
07:05 FORLI 08:05 BOLOGNA 01:00 R 11408
07:33 FORLI 08:19 BOLOGNA 00:51 IC 756 8,00 € 8,00 €
08:13 FORLI 09:04 BOLOGNA 00:51 R 6462
08:24 FORLI 09:19 BOLOGNA 00:55 R 2064
08:56 FORLI 09:38 BOLOGNA 00:42 IC 758 8,00 € 8,00 €
09:29 FORLI 10:19 BOLOGNA 00:50 R 11528
10:20 FORLI 11:19 BOLOGNA 00:59 R 11530
10:33 FORLI 11:39 BOLOGNA 01:06 IC 624 10,50 € 8,00 €
11:23 FORLI 12:19 BOLOGNA 00:56 R 11532
11:56 FORLI 12:46 BOLOGNA 00:50 IC 612 10,50 € 8,00 €
12:24 FORLI 13:19 BOLOGNA 00:55 R 2130
12:55 FORLI 13:42 BOLOGNA 00:47 IC 630 10,50 € 8,00 €
13:29 fORLI 14:19 BOLOGNA 00:50 r 11536
13:53 FORLI 14:33 BOLOGNA 00:40 IC 610 10,50 € 8,00 €
14:22 FORLI 15:19 BOLOGNA 00:57 R 2132
15:24 FORLI 16:19 BOLOGNA 00:55 R 6564
16:24 FORLI 17:19 BOLOGNA 00:55 R 2068
17:24 FORLI 18:19 BOLOGNA 00:55 R 2906
17:56 FORLI 18:38 BOLOGNA 00:42 IC 618 10,50 € 8,00 €

Desi daca avionul pleaca la 19 trebuie sa fii deja cu 1-2 ore inainte la aeroport, autobuzul face si el cca 1 ora ..
Mai bine pierzi vremea la Bologna decit la Forli.

Pentru Cervia nu este gara dar pote sunt autobuze te interesezi la Forli. Insa ai tren pentru Rimini pina acolo faci cca 35-40 min cu trenul asta inseamna ca un bilet costa in jur de 2.80 , dupa mine merita. Gara nu-i deprte de mare, in plus trenurile sunt sfinte, vin la orar , e foarte usor sa iti cumperi bilet , statiile sunt bine delimitate si nu risti sa cobori ca din autobuz la alt statie si sa te ratacesti. Orice ai pati te urci intr-un taxi si te descurci mai usor sa ii spui sa te duca la gara decit in vreo statie de autobuz. Pentru Rimini sunt multe trenuri . ca sa iti fci o idee de distante ( in Rimini ) de la gara la mare intra pe google maps si cauta piazzale cesare battisti Rimini, este adresa garii.

Daca nu ai bagaje si ajungi devreme in Bologna de la gara intrind pe Via Indipendenza mergind la pas fara sa casti gura in vitrine insa :) faci cam 20 -30 minute pina in centru ( Piazza maggiore). ( din gara cum iesi faci la stinga si treci pe linga mc donalds, nu traversezi strada acolo ci mai mergi spre stinga pe acelasi trotuar pina la urmatorul semafor, traversezi in directia cu POARTA orasului deci la dreapta ta... si mergi pe strada asta pina cind ajungi sa vezi o piata cu o fintina si o statuie ( fintina lui neptun.. ). Asta e centrul orasului.
- piazza Maggiore
-biserica San Petroniu ( protectorul si de fapt episcopul considerat intemeietorul orasului),
- Sala Borsa ( aici intri si la parter dusumeaua este transparenta ca sa poti admira ruinele de sub aceasta cladire )
- Fintina lui Neptun ( linga ea este o mica cismea cu apa potabila, rece si foarte buna)
de jur imprejur palate: cel al lui Re Enzo, palazzo comunale cu turnul lui Acursio ( unul dintre primii profesori universitari din Bologna). palazzo dei notai si palazzo delle banche ( palatele aatea se pot vizita numai cind sunt expozitii deci le admirati de afara )
Unde se termia Via Indipendenza intilnesti strada Ugo Bassi , si aici este un mc donalds ( ca sa ai un punct de reper). Cum stai sa traversezi aceasta strada daca te uiti in stinga o sa vezi cele 2 turnuri Garisenda si Asinelli in turnul cel mai inalt se poate urca, sunt numai scari dar sunt destul de normale, largi si cu locuri intre asa zisele etaje unde te poti opri sa iti tragi sufletul
Tot pe Via Indipendenza poti sa maninci , ori pizza de la Altero ( pizza la bucata , o maninci in picioare dare este cea mai faimoasa din oas.. ori in alta parte tot pe strada asta .

Sanatate multa si sa fie cu folos drumul !Multumesc de floricelele virtuale

Daca mai ai intrebari nu ezita

Mergi la inceput

draga crista esti o adevarata enciclopedie ,chiar mi ar fi placut sa te intilnesc.
o sugestie pentru servirea meselor de prinz si cina (pt sotul meu),ma gindesc totusi ca la hotelul de 4 stele unde e cazat va fi scump(acolo am reusit sa fac rezervare pt ca e si apropae de spital)
in general cum sintem tratati romanii acolo ,pt ca am asa o teama ,stiu ca sint oameni intre oameni...dar ...
multumesc mult

Mergi la inceput

Am scris o balarie mai sus, la Cervia exista gara insa nu ajungi direct de la Forli la asta ma refeream, trebuie sa schimbi trenul la Rimini ( 40 min forli-rimini si alte 40 min rimini cervia sau cu autobuzul chiar in alte statiuni insa simbata vezi ca sunt mai putine autobuze decit in restul saptaminii plus ca nu-i sezon deci din start sunt mai putine legaturi ).

Nu-ti face griji caci un turist e turist nu conteaza nationalitatea, desi sigur in hotelul ala cineva vorbeste romaneste ori la curatenie ori in bucatarie .
Precis e mai scump sa manince acolo, vede si el in prima zi si tocmai bine pe urma iese si se orienteaza si la alte locuri unde poate minca. Desi la prinz e mai ieftin peste tot ( ca si in Ro de altfel )...Seara poate se orienteaza la o pizzerie sau unde scrie tavola calda acolo se servesc mincaruri cam ca la noi la gospodina pe vremuri. Cu ocazia asta mai schimba putin meniul.
Din pacate eu la Forli nu stiu unde se poate minca ca sa dau un sfat asa cum stiu cit de cit la Bologna. Aici alta era situatia

Si in spital e plin de infirmiere romance poate iti dau si ele o sugestie .

ps
de obicei orarul de vizita la spital e fix la orele de masa ( tocmai ca sa dea posibilitatea ridelor sau ingrijitoarelor platite sa vina si sa ajute bolnavii sa manince la 7-9 dimineata, intre 12-15 si seara dupa 17:45), sotul tau daca vine la tine la prinz nu mai prinde restaurantul deschis la intoarcere, poate numai seara sa apuce caci se deschid dupa ora 20 si deci ar fi dupa ce la spital se cam termina vizita.

sanatate si sa fie drumul cu folos

Mergi la inceput

crista multumesc inca o data pt informatiile date
pina una alta am ramas surprinsa ca medicul de familie nu mi a acordat concediul medical pt aceasta operatie,ca sint plecata din tara ca nu isi asuma riscul...etc...eu nu am inteles ..pina la urma dau semnatura ...ca daca e nevoie de operatie ce fac...poate concediul de odiha e epuizat...a aparut o urgenta si trebuie sa te operezi,ce faci?
in sfirsit asta e...la intoarcere o sa ti povestesc cum a fost.
va multumesc tuturor pt ajutor

Mergi la inceput

N-ai pentru ce.

Sa pleci cu harta strazilor de pe google in geanta ca sa te poti orienta de la gara la hotel, la spital.

S-ar putea ca in concediul medical sa fii obligat sa stai in casa, depinde ce spune legea .. iar pentru operatii / tratament in strainatate sa fie vreo poveste cu casa de sanatate .

pina duminica daa iti mai vin intrebari in minte sunt prin zona :-)

Mergi la inceput

crista am revenit,totul a decurs f bine,nu am avut nici un fel de probleme,am reusit sa ajung si pe litoral la cervia ,la intoarcere am vazut si un pic din bologna ,m au ajutat indicatiile tale,trebuie sa mai merg odata ca ai ce vedea .pe partea cu sanatatea a decurs bine totul ramine sa astept 2-3 lui am si un tratament de urmat,si sper sa fie bine .
am intilnit oameni minunati acolo si italieni si romani.
multumesc inca odata pt ajutor
si LA MULTI ANI pt ziua de miine

Mergi la inceput

Multumesc mult de urari si la multi ani cu sanatate si tie ! Ma bucur ca a fost totul perfect mai ales cu sanatatea ca pina la urma asta era cel mai important.
Cind te hotarasti sa vizitezi Bologna poti sa imi scrii si iti dau mai multe informatii( iti fac traseu ). Sa stii ca m-am gindit duminica la tine ca era chiar ziua cind trebuia sa te duci la aeroport si ma gindeam daca ai ales-o ca sa vezi centrul era chiar nepotrivita datorita aglomeratiei din piata (cu inmormintarea ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Si eu m-am gandit la tine, asteptam vesti. Ma bucur ca totul a decurs foarte bine.

Da, majoritatea italienilor femei/barbati sunt foarte civilizati, zambitori te simti bine in compania lor. Am fost si eu foarte placut impresionata.

O zi frumoasa ca noi!

Mergi la inceput