Palatoschizis si formele sale (11)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxa82 spune:

Hai k m-am pus pe scris azi!Nu am deloc timp....si acum profit!
Sa va spun cuvintele din vocabularul scumpetei mele mici!Deci:)Caca....spune clar ,clar.A A e tata....nu poate spune pe t,s,p,b..Aga asa o striga pe cumnata-mea:),Mamai...Mihai.Dana...dar D-ul se aude asa un pic nazal sau sters nu stiu cum sa ma exprim....;ham gam....catelul;meme...bebe;roxa....aia sunt eu:))))chichi...cipri;a a a...tataia;of spune multe dar nu imi vin acum in minte....Vreau sa le scriu intr-un caiet pe toate intr-o zi....cand o fi ziua aia nu stiu:))))daca imi mai aduc aminte va mai scriu....va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxa82 spune:

Chichita e pisica:)))))uitasem....cacof - pantof;Si e foarte inteligenta....of of modesta de mine:))))Si-a dat drumul la vorba bine dar le zice pe limba ei...!Va pup...hai k bat recordul la scris azi:)

Ceciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii mi-e dor de tine breeeee si de Frosa!!!!!Mihaaaaaaa si de voi.....Mai spune-ne de Nadira!Cori si toate fetele de pe aici.....of timpul asta nu ne lasa deloc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaolah spune:

Of Roxi multumesc mult de incurajari. Asa sunt si eu ca si tine...fetele de aici ma incurajeaza dar parca nu imi vine a crede ca voi trece cu bine prin asta. Pana la operatie voi cumpara sa am si seringa de la nurofen daca ziceti ca e buna...banuiesc ca se cumpara cu sirop ceva sau ce sa cer de la farmacie sa aiba si seringa asta?

Mergi la inceput

Azi am fost iar la control la dr Albean si ne-a programat la operatie pe 13 iunie. Pe 12 iunie ne interneaza si se fac analizele necesare iar pe 13 la prima ora intra in operatie. Sper sa fie bine ca nu vreau sa devin paranoia sa ma intreb ce fac daca nu e bine... Oricum de cand am aflat de problema asta din timpul sarcinii m-am consumat atat de mult incat mi-au iesit o gramada de fire de par alb fara sa exagerez...cred ca in 5 ani sunt alba toata :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaMioara spune:

TE ingeleg perfect Ramona,dar fii cu incredere ca totul o sa fie bine.incearca si cu lingurita,seringa ,cu ce o fii numai copilul sa manance.vezi ca sunt biberoane cu lingurita de silicon in loc de tetina nu stiu cum se cheama ,dar sunt foarte bune am vazut la o fata in spital cand am fost in noiembrie si mergea de minune tinea bieronu normal langa buze,laptele venea in lingurita si direct in gura la bebe fara sa bagi in gura la comandat de pe internet nu e foarte scump si e super.la fel de disperata am fost si eu dar fata mea avea 7 luni, ea manca si mancare pasata, deci era invatata cu lingurita.mai intereseazate de biberonu ala,eu zic ca merita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaMioara spune:

aaaa...sa_ti eii manusi la spital ptr bebe dupa operatie sa le pui pe manute sa nu se loveasca ,zgarie la buze ,eu nu am stiut ,nu mia terecut prin cap,am tinut sosete in manute,asa aia pus doctora ca a mea sugea degetu,de care era mai depedenta decat de biberon.fii tare ca se rezolva si o sa treaca toate problemele.

Mergi la inceput

Multumesc mult de ideea cu biberonul cu lingurita...vazusem acum ceva timp pe un site si am vrut sa cumpar dar din pacate nu mi-am salvat site-ul dar cand o sa fie Elvis acasa si o sa stea cu Andrei ma pun iar pe cautate si tot cumpar 2 bucati pana la operatie. O sa ma duc pregatita cu lingurite de silicon de la primii pasi, lingurita soft cup de la medela, seringi si cumpar si dinastea de care spui tu...pana la urma o sa reusesc eu cumva sa il hranesc ca nu m-am chinuit degaeaba cu el pana acum sa ia in greutate :). O sa iau si manusi lui bebe dar am inteles ca ii pune atele la manute sau un fel de tuburi asa pe care baga manutele sa nu le poata indoi si i le dai jos cand il schimbi apoi i le pui la loc. Eu mai am o intrebare...cum ati schimbat bebele cand avea branula cu perfuzie ca si aici am o idela sa nu il lovesc. Branula i-o pune la manuta ca la adulti sau unde? Cum ii bagi maneca de la body daca el are branula sa nu il lovesti...Cred ca am o mie de intrebari dar o sa le pun treptat sa ma lamuresc pana atunci. Sper sa nu radeti de mine ca unele intrebari poate vi se vor parea ciudate dar eu nu am avut sincer de a face cu spitalele inafara de nastere :)

Mergi la inceput

Maria am tot vrut sa te intreb...fetita din poza e Bianca? E o scumpete de fetita sincer...frumoasa foc si sincer nici nu se vede operatia. Ea a fost bilateral sau unilateral?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Buna de dimineata!

Roxa, ce se intampla, maica, m-ai si speriat! Nu mai striga, sunt aici, bre! Usurel, usurel! Si mie mi-e dor de voi! Foarte tare printesa voastra cum pronunta! Ma ierti dc rad si acuma de cum spune pantof si pisica?
Uite, la schimb poti rade de Frusi; a descoperit pe Lizuca si Patrocle din Dumbrava Minunata - nu suporta desenele animate, ceea ce mie imi convine momentan; stie personajele din poze sau scurte filmulete; cel mai mult suporta sa se uite la Bambi (14 minute pe ceas) si Alba ca zapada (4 minute pe ceas); dar Dumbrava minunata ii place, e film.
Revin, ca sa razi de ea, ca ti-o spun: Patrocle este...Papopen, Lizuca este Lissssuca (Frusi e sasaita ); alte perle: portocaliu = pococale io; microfon = michifon; pantofiori = papofiori (culmea e ca a inceput sa spuna pe R si cu T stam pe loc); melodie - milodie; cafea = cafia; Angela = Anjela; David - Dafic sau Cabid sau recent abia David clar; mai sunt, ca nu-i tace gura, dar imi scapa. Ea deja este la faza perle; cand papa o mai fura peisajul uneori si trebuie sa-i amintesc sa mestece din gura; ieri bea apa si ultima gura de apa o plimba prin gura; am asteptat destul si am intrebat-o de ce nu inghite apa aia din gura; raspuns :" Mami, pai chebuie sa o meslec bine, ca sa nu doara bulchica" "Mami, pai trebuie sa o mestec bine, ca sa nu doara burtica" Si a adaugat ca mami a spus asa. Poftim!

Hai mai vin-o p-aci!

Zi buna la ierburi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Ramona, Ramona!
Ia fa-ti matalica un ceai si joaca-te cu copilul in timp ce-l bei si nu te mai stresa atat!
Roxana si Maria te-au sfatuit foarte bine!

Ca spui tu in mesaj sa nu radem de intrebarile tale, eu am ras , recunosc, dar nu de intrebari, am ras ca mi-am amintit ca la fel am facut si eu la prima operatie; parca am avut un deja-vu! La fel si eu, ganduri mii pe minut, intrebari, incercam sa ma pregatesc mental si nu numai pt diverse situatii, toate erau negre si gri, la mine urmau sa se intample pana si catastrofe naturale! Zau!
Cu cat se apropia ziua operatiei, eu eram mai pe campii!
Imagineaza-ti ca ma intrebam la un moment dat ce va fi dc taman cand imi opereaza mie fata vine un cutremur mare, doctorii fug sa scape, fata mea pe masa anesteziata, tavanul cadea peste ea........
Eu sunt "mama lor" la scenarita!

Dna dr ma stie ca sufeream de scenarita, de pus raul in fata, de tot felul de inchipuiri.

La fel ei eu: dc nu papa, dc nu face aia, dc nu face aialalta....
Dna dr m-a lasat incet, a lucrat si la psihicul meu, mai cu glume, mai alte doua asistente faine de acolo ma ajutau...

Privind in urma la mine rad de lesin.

Iaca fata a papat bine-mersi! A fost mai uratel in prima noapte la Terapie, dar a avut si ore de somn; nu s-a agitat ca in scenariile mele, nu si-a dus mainile la gura (si era dependenta de suzeta atunci, si de biberon); cand a venit prima masa a mancat bine-mersi cu lingurita si apoi o parte cu seringa de la Nurofen; ea nu prea bea lichide, de-asta a intrat in deshidratare, i-au pus perfuzii, etc.
Per total am fost socata ca nu s-au intamplat toate chestiile urate din imaginatia mea.
Culmea a fost si ca inainte eram terminata, atunci am fost de un calm ciudat; numai ca am fost duda si m-am obosit inainte si acolo am fost cam praf de oboseala. Uitandu-ma in urma, as alege sa-mi asigur bagajul cu tot ce e nevoie pt acolo si as dormi inainte ca lumea.

Maria a spus cel mai bine - dc pici acolo nu ajuti absolut deloc bebele. Trebuie sa-i fii alaturi calma si senina, fara sa plangi; chiar dc e mic, te simte. GARANTAT.

Relaxeaza-te, va fi bine!

Gandeste pozitiv mereu si astfel atragi numai lucruri bune. Nu te mai gandi la rau. Dc e sa vina raul (Doamne fereste!) va veni si dc te vei gandi tu si dc nu, iar solutii pt orice catastrofa nu vei avea, nu ai cum sa previi orice; solutia ar fi sa te linistesti, sa gandesti pozitiv si sa fii calma. Asta e tot ce poti face , la asta sa te concentrezi de-acuma, sa-ti iasa astea cel mai bine.
Si roaga pe Maica Domnului zilnic sa va aiba in grija Ei, sa-ti tina copilul in bratele ei in momentele lui de cumpana.

Curaj! Va fi bine!

Mergi la inceput