Raspunsuri - Pagina 2
geniest spune:
Te poti inspira si de aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=138559&SearchTerms=supa,de
maria_alexia spune:
din capete, cozi si sira spinarii nu ramane mare grasime - grisimea e in principal pe burta pestelui
facut si eu odata ciorba din somon - nu are gustul acela puternic de peste, dar e ff buna. Reteta Sheherezadei
CorinaDani spune:
ai putea incerca sa fierbi resturile de somon (cu legume, cred) si sa obtii un fel de supa de peste (strecori zeama), pe care o poti folosi ca baza pentru alte mancaruri. cred ca merge congelata in forme de cuburi (tavitele din congelator) sau in pungi pentru cuburi de gheata.
in alte tari se foloseste destul de mult supa de peste (sau de pui) ca baza pentru alte feluri de mancare.
uite aici cateva idei:
http://www.goodfood.ro/articol/adevarata-baza-pentru-mancare.html
geniest spune:
Am un grill de fonta pe care pun rondele de somon insa mi se lipeste ffff tare, desi il ung cu ulei cand il pun....ce sa fac sa nu se lipeasca ??!!!
Va rog, un sfat...
CorinaDani spune:
incearca sa folosesti unt in loc de ulei.
eu cand prepar peste la cuptor, in tava de inox, chiar daca pun si un pic de ulei si pestele isi mai lasa zeama/grasime, folosesc totusi un "pat" de rondele foarte subtiri de lamaie, tocmai pentru a nu se lipi pestele de tava, ca tare greu se curata...am vazut smecheria asta intr-un show cu teme culinare...nu stiu insa daca functioneaza si pe grill-ul de fonta. insa ai putea incerca, macar o data.
S_Elena spune:
Atentie ca somonul se face foarte repede.Daca il tii prea mult la fiert sau pe gratar s-ar putea sa se faca bucati.
http://alartes.ro/
mihaela_s spune:
Poti incerca sa il pui in folie de aluminiu. Se mananca direct de acolo, tocmai sa nu se imprastie.
Cel mai bine se face pe grill din acela grilaj, pus in folie de aluminiu. Dar cred ca merge si pe grill de fonta.
Rufus spune:
Mai, da de ce naiba e asa de scump somonu' asta? Cand ma uit la ursii aia ce-si bat joc de ei, cand isi depun aia icrele...
Zau, cica sa mananci de cateva ori pe saptamana, ca are omega de trei feluri...asa o fi, dar...
Inca ceva: somonul cu carne alba e tot asa de bun si valoros la omegi?
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
CorinaDani spune:
rufus, oricum somonu' asta din comert e de acvacultura (norvegia), nu papam noi somon salbatic...
cel mai ieftin il gasesti la metro, costa 26-27 lei cu tva, la categoria 2-3 kg. e gata eviscerat.
mie mi s-a parut ciudat sa vad cum somonul congelat (file sau rondele) e mai scump decat cel proaspat. cred ca gheata aia din punga ii da plus-valoare
o varianta de compromis cica ar fi pastravul somonizat...nu stiu cat costa, probabil e oleaca mai ieftin decat somonul...
mihaela_s spune:
Pe la noi e un peste mediu ca pret, comparabil cu pieptul de pui daca nu e la oferta :). Mai ieftin e heringul si codul dar noua nu prea ne plac.
Am mancat si pastrav somonizat, e o combinatie reusita dupa mine. Nu mai tin minte pretul dar nu cred ca e diferenta fata de somon.
Pe aici pastravul, stiuca sau somnul de ex. sunt mai scumpi ca somonul. Cel mai des cumparam somon, e si foarte gustos.
Dar tin minte ca in Ro nu am cumparat niciodata . Preferam pastravi sau somn ca erau mai ieftini...chiar si stiuca cred.