Trebuie sa vorbim despre Kevin

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

noi am inceput sa ne uitam la film si ni s-a parut atat de trist, incat am intrerupt.
nici nu am stiut de ce baiatul e in inchisoare, am intuit si, cand am intuit, am hotarat ca nu vrem sa-l vedem.
inceputul mi s-a parut sfasietor de trist.

eu nu cred ca unde e dragoste adevarata se pot intampla lucruri foarte rele. cred ca pe undeva s-a rupt lantul de iubire.

Buli, daca a fost de la inceput aceasta iubire. Pentru ca eu cred ca nu a fost de la inceput si a fost doar dorinta de a face lucrurile asa cum trebuie, iar copilul a simtit asta. Si eu am vazut filmul. Inceputul e sfisietor si acolo sta raspunsul. Si sfirsitul e sfisietor pentru ca amindoi inteleg unde s-a rupt lantul si ramin singuri, ei doi, singurii vinovati si cele doua victime (una fiind complet nevinovata, fetita, caci eu pe tata nu-l consider nevinovat si nici ca l-a iubit) in fata oprobiului lumii.

La un moment dat, pe la mijlocul filmului, am avut senzatia ca ar putea exista si o alta explicatie, aceea ca mama a dorit sa faca ceva, a dorit sa afle ce nu e in regula, sa refaca inceputul... cred ca in felul ei isi iubea copilul, dar felul ei nu a fost suficient pentru copil. Dar mereu si mereu i s-a spus ca e in regula (tatal, medicul, scoala - mie mi s-a parut ca se incearca sa se culpabilizeze mama ori autoarea vrea sa atraga atentia asupra acestei culpabilizari)... si probabil ca nu era in regula, probabil ca pe undeva exista o problema de sanatate mentala la copil care ar fi putut fi investigata si evita drama finala. Insa sfirsitul, cind copilul spune raspunde ca obisnuia sa stie de ce a facut asta la intrebarea mamei de ce... m-a lasat cumva in ceata.

Dar ca si tine, cred totusi ca acolo unde exista dragoste adevarata totusi nu se pot intimpla asemenea drame decit daca exista o problema patologica... nu stiu cum sa-i spun altfel. Oricum, este unul din cele mai tulburatoare filme vazute in ultimul timp.

Si ca o concluzie personala: trebuie sa se intimple drame ca sa ne acceptam copiii asa cum sint si sa-i iubim pe ei insisi, nu o imagine a lor, nu ceea ce dorim de la ei. Imbratisarea finala, felul in care mama l-a strins in brate pe copil mi-a transmis faptul ca mama, precum si copilul, au inteles ca asta era veriga lipsa.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Daca la sfarsitul trailerului scrie In theatres winter 2012, cum de l-ati vazut deja?

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Suntem in iarna lui 2012!
Se gasete deja si pe internet.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Cu cateva luni in urma, un adolescent din Iasi si-a omorat mama si bunica. El avea un diagnostic destul de grav, dar se pare ca nu raspundea bine la tratament.

http://www.ziaruldeiasi.ro/local/sint-un-monstru~ni7ohn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

Filmul e din 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Iarna lui 2012 e decembrie 2012... Sau am baut eu?

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

lunile iernii: decembrie, ianuarie, februarie

anul: ianuarie, februarie ... decembrie
daca stii altceva, spune-ne si noua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Citat:
citat din mesajul lui viviana

vivi

Iarna lui 2012 e decembrie 2012... Sau am baut eu?

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

:)))...n-ai baut dar cu siguranta acum nu e iarna lui 2011 :))..asta e, e iarna si la inceputul si la sfarsitul anului....

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Mi-a ramas in minte momentul cind Kevin (in inchisoare) ii spune mamei, referitor la cicatricea de pe mina: `e singurul moment in care ai fost sincera`; momentul respectiv era unul in care mama l-a abuzat fizit (singurul in film), l-a trintit de perete, exasperata de faptul ca la 5-6 ani facea inca in pampers.
N-a reusit s-o accepte niciodata cind a incercat sa se apropie de el, a respins-o mereu, dar a ramas in mintea lui de copil un moment `autentic` cel in care ea nu si-a controlat furia.
Incerc sa inteleg mesajul pe care autorul cartii vrea sa-l transmita aici...

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Am inceput si eu sa citesc cartea ieri si nu am mai putut-o lasa din mana, aseara am stat pana la 2:)

Din ce am citit pana acum am senzatia ca mama nu a incercat destul (am ajuns la capitolul in care a doua nanny pleaca).

Si da, autoarea atinge puncte sensibile pt societatea americana, este f crtitica, banuiesc ca e o lectura greu de inghitit pentru autohtoni:)

www.youtube.com/watch?v=qJXut4el9pQ" target="_blank">Nadia

Mergi la inceput