rezultat ecografie

rezultat ecografie | Autor: elenamar

Link direct la acest mesaj

Azi am facut eco 16 saptamani, translucenta nucala 3,3mm, os nazal prezent
acum 4 saptamani, la 12 saptamani,TN=2mm, os nazal prezent, rezultat dublu test ok, risc trisomie 21-scazut(1:524), risc trisomie 18 scazut(<1:10000).
Ma deruteaza cresterea TN in aceste 4 saptamani de la ultimul ecograf, ce parere aveti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Eu stiu ca translucenta nucala nu mai e relevanta la varsta asta de sarcina si ca ea creste odata cu cresterea copilului.
La riscul de 1:524 ati luat decizia sa faceti sau sa nu faceti amniocenteza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenamar spune:

nu, doctorul mi-a zis ca totul e ok

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda82 spune:

Elena nu-ti mai face griji.Riscul e bun si translucenta e relevanta pana in max 13 sapt.Diferenta poate fi data si de modul cum s-a masurat, crede-ma ca din experienta iti spun ca ma duceam la eco si masura de ex circumferinta abdominala, iar peste 2 sapt rezultatul era acelasi...insa bebe crestea normal, numai ca depindea si de dr cum isi ia masuratorile.DECI fara griji bucurate de bebe.Riscurile sunt ok, nu necesita amnio.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenamar spune:

Va multumesc din suflet!
Am rascolit netul si am gasit cateva informatii:
O masuratoare NT de pana la 2 mm este normala la 11 saptamani si pana la aproximativ 2.8 mm la 13 saptamani si 6 zile. NT creste normal proportional cu bebelusul tau.
O NT crescuta nu inseamna, neaparat ca exista o problema. Unii bebelusi fara sindromul Down au de asemenea un nivel crescut de lichid. 9 din 10 bebelusi cu masuratori intre 2.5 si 3.5 vor fi complet normali.
Sceeningul translucentei nucale se efectueaza la o varsta gestationala cuprinsa intre saptamanile 11-14 de sarcina (optim in saptamana 12), insa niciodata dupa saptamana 14, deoarece testul devine irelevant dupa aceasta varsta.

Mergi la inceput