Scolari de iulie-august 2004 (91)
Raspunsuri - Pagina 21
alice2004 spune:
Olelicaaaa, au ajuns deja la m inainte de b si p ?? Oau, chiar ca vrea sa ii faca ingineri doctori academicieni inainte de finele clasei I !!
Pies - relaxarea nu a functionat, tot ma doare capu !!
Alice si Andrei
"Seen it all. Done it all. Can't remember most of it"
www.youtube.com/watch?v=1G4isv_Fylg&ob=av2e" target="_blank">Paradise
Andries spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kim222 Aramis avem si noi..dar acolo nu este ce spun eu..de aici intrebarea mea? Asa trebuie sau se lucreaza la alt nivel?..si va promit ca ma relxez trebuie sa filmez pisica..asta la intrebari raspunde..RA..RA..uneori ca latrat scurt |
Si noi facem din astea, dar nu in manual ci intr-o culegere si fac si la clasa si la after (ambele doamne invatatoare fac din cest tip de exercitii): trecere peste ordin, operatii cu paranteze, cifra zecilor cu 5 mai mica decat cifra unitatilor si adunate sa dea 7 ghici ce numar este, pai saptamana trecuta am cumparat bete de numarat ca nici talentul meu pedagogic nu-i infinit. Iar la dictare n-am zis ca a luat B cu 4 greseli porcoase?
Andries spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kim222 Alice, alt film de luat in considerare? De ex cand este dialog..cums tie el ca trebuie sa puna - ?? Ca daca-i spun acum urmeaza dialog stie..dar d-na nu le precizeaza..si are pretentie..Apoi sa spunem ca este o exclamatie gen: Bine, te-am asteptat! spune el. Cum stiu ca trebuie pt ca vorbeste autorul sa scrie cu s mic..si nu cu S mare ca atunci cand cad vorbeste acelasi personaj. Sau apoi se schimba personajul..cum stiu ei sa puna alta liniuta de dialog de la capatul randului??? ai inteles ceva? baga ceva pentru capatana! |
Asta-i criminala faza, pe bune! Al meu n-ar putea preciza cand sa puna "s" sau "S". Pentru asta trebuie multa, multa lectura, teatru radiofonic, povesti citite cu intonatie, etc.
Andries spune:
Kim cred ca pe bune ai nimerit cea mai pretentioasa invatatoare din grupul nostru. E mai ceva decat ale mele amandoua la un loc.
kim222 spune:
stati ca maine pun si poze..ca sa ma credeti
la norocul meu te mai miri ca am nimerit la cea mai pretentioasa??..eu nu
g_ioana spune:
Neatza
Kim eu zic sa te relaxezi si sa privesti cu ochi buni faptul ca esti la o invatatoare pretentioasa...sincer eu prefer sa faca in plus decat in minus in conditiile actuale.....si ma repet daca insisti mai mult pe cititul povestioarelor scurte cu dialog L isi va da seama mai repede cum sta treaba.Noi pe langa abecedar avem un auxiliar fain"Sa dezlegam tainele abecedarului"....acolo sunt multe texte cu dialog....si noi suntem la m in fata lui b sau p....dar fac intai exercitii de copiere si apoi ii testeaza...
revin eu am patinat la mare arta azi dimineatza in drum spre servici
roxanaz spune:
neata
Kim, tu stii cat te-ai zbatut sa fie L la invatatoarea asta, ca era cunoscuta ca foarte buna. se pare ca asta inseamna si cu nivelul foarte sus. Patrick face dictari din astea, le-au fost explicate si 4-5 ortograme, au facut propozitii cu ele si le folosesc. si se incurca la pus si cratima, si liniuta de dialog. si eu, si mama facem ca Alice - adica intrebam inainte sau el intreaba.... cam asta e.
ei la mate sunt la scaderi/adunari pana la 100. si la romana nu m-am uitat ieri ca am avut sedinta si am venit la 7.30 acasa.
aveti vreo idee cand se afiseaza rezultatele la cangur?
o zi frumoasa va doresc!
Dorsilia spune:
hello
Alice, azi sper ca ti-a trecut de cap
Olivia, eu chiar te inteleg...sa stii ca ai si avantaje si dezavantaje fiindca doamna lui Luca e asa exigenta si are pretentii mult peste cerinta manualelor si programei. Dezavantajul este ca are toate sansele sa sictireasca copiii, sa-i oboseasca si demotiveze pe cei mai multi, mai ales ca asa cum ma stiu si pe mine ca parinte, si cum stiu ca esti si tu, facem teoria batului de chibrit acasa cand cred ca nu si-a dat destul silinta. Avantajul este ca ii obisnuieste de mici cu efortul mare, ii forteaza, preseaza si ii impinge spre un nivel superior celorlalti copii care se limiteaza doar la cerinta manualului. Si aici sunt scoli gen colegiul pedagogic, sau "Loga" unde temele copiilor se intind pe cate 3 ore cel putin, si se lucreaza la nivel intensiv din culegeri care mai de care, copiii sunt stimulati la maxim. Cine reuseste sa faca fata, bine, cine nu, nu.
Cred ca trebuie pastrat un echilibru pentru ca supra -invatarea si supra-stimularea are efecte la fel de dezastruoase pe termen mediu si lung ca si ne-nvatarea, lipsa stimularii adecvate. Asimilarea si consolidarea informatiilor din manual, si initierea blanda in matematica si romana distractiva sunt utile insa nu sunt de acord cu "biciuirea" si "vitezomania" in procesul educational. Nu aduc nimic bun. Copilul trebuie sa asimileze corect si sigur notiunile elementare ca sa aiba materialul pe care sa cladeasca apoi tot felul de "acareturi" din astea suplimentare. Fara o baza solida se construieste ceva cu risc mare de naruire candva, oricand. si aici ma refer inclusiv la naruirea psihica temporara. si odata un copil cazut in depresie si cu stima de sine scazuta, obosit, greu il mai scoti la liman.
Sper sa ne descurcam si noi ca parinti sa ne dam seama cand la scoala se sare calul si cand nu.
sanatate
cristalina spune:
Neata,
Si credeam ca eu sunt stresata
Pe mine daca dureaza lectiile mai mult de 1 ora (si in general dureaza 2 ore ) ma ia durerea de inima! Pentru ca sunt chestii simple.
Asta cu dialogul este departe de noi, dupa cum ziceam invatatoare se tine dupa manual (in plus face fiecare auxiliar cat poate si cat vrea). In clasa sunt copilasi care prind mai greu asa ca invatattoarea nu ridica nivelul.
Eu din tiparele manualului nu am iesit la romana iar la mate am facut cu Maria in afara de manual numai pentru concursurile astea. Culegerile noastre sunt tot cu exercitii ca in manual, numai sa am ce sa-i dau in plus.
Ioana, poti sa-mi arati intr-un link care e auxiliarul vostru la romana. Multumesc.
La noi e patinoar peste tot. Decat prin zapada e mai safe.
Roxana, parca scria pe site ca rezultatele se dau in aprilie!?
Va ziceam ieri de Maria ca nu a incaltzat-o nici o raceala?! Cine m-a pus sa deschid "gura"?! Avea ieri niste muci de toata frumusetea. Azi am dus-o la scoala desi m-a bodoganit John. Acum stau cu inima mica mica!
Aseara am stat sa invart la sarmale. Am facut o oala mare, sa ne ajunga Azi m-au trezit la sase, in semn de multumire .
O zi excelenta sa avem!