Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 31

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Sovi multumesc . Acum ii dau si eu Salvigol, dar drajeuri si alternat tot cu propolis cu vitC (tot drajeuri), plus Tantum Verde spray. O sa incerc si cartofii daca vad vreo razmerita in gatul lui. Multumim pt toate sfaturile.
Aredwin nu cred ca exagerezi. Mi se pare ca oricum se impune si baita si masajul - nici una nu mi se pare moft. Eu insa n-am reusit cu masaj inainte ci dupa. O sa incerc acum sa vad daca imi iese. Lui David ii fac in continuare baie zilnic si masaj (asta nu chiar zilnic, in functie de dispozitia lui)
Pt protectia hainutelor pe care le va purta mult mai tarziu (de la 6 luni in sus) am luat huse de haine cu fermoar si o sa le bag in sertare in acele huse.
Dana si Dorinutza va doresc sa treceti repede peste starile astea. Eu nu stiu ce m-as face fara 'terapeutul' meu kinder bueno.
Bia ai sa vezi ca vei fi f curajoasa.
Anda ma bucur ca ati ajuns acasa cu bine
Dara cand David era prea infometat amanam baita (nu doar o data spalam copilu la 11 noaptea). Se intampla sa nu mai reziste dupa si il alaptam infasurat in prosopel si apoi il imbracam cu grija. Asta e la inceput pana incepem sa intelegem notiunea de program (care se da peste cap periodic )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Dana, si eu veau sa ne intalnim . Eu as fi vrut sa ne intalnim chiar si inainte, numai ca n-am zis nimic, pt ca intru in concediu la 1 martie, si atunci strengarii deja incep sa apara . Iar pe vremea asta, e mai greu. Dar dupa ce nastem si se face vreme frumoasa, abia astept sa ne vedem prin parc, cate-om putea sa ne organizam

Aredwinn, e superba camera!

Hihi, Dara, si eu ma gandeam ca o sa ne vedem in IOR . Merci de info cu doctorii, apropos, am "incercat" duminica spitalul, ca Andrei tot tusea, el fiind racit de vreo 2 sapt aproape si ne-am gandit ca luni (adica azi) va fi greu de ajuns la clinica pe vremea asta. Batea vantul pe-acolo, nu era nimeni, dar pp ca nu va mai fi asa mult timp. E frumos spitalul, dc pot zice asa ceva despre un spital, insa sper sa nu il vizitam prea des

carstea, de acelasi tratament are parte si Andrei al meu, deja! Foarte multa lume ii zice: uite, vine surioara, tu vei fi fratele mai mare, va trebui sa ai grija de ea, sa-i dai jucarii sa etc. Mie mi se ridica parul pe spate cand ii aud si incerc sa le spun poilitcos ca am citit carti si nu se recomanda o astfel de abordare, pt ca asa apare ura intre frati. In plus, bebe2 e copilul meu si al lui tati, si NOI trebuie sa avem grija de el. Andrei e tot copilul nostru, are in continuare nevoie de grija si dragostea noastra, are nevoie sa fie alintat, pe scurt: sa fie tratat ca un copil mic asa cum si este. Nu vad de ce l-as responsabiliza. Cat despre jucarii... eu voi incerca politica: fiecare cu ale lui. Daca vreti le imprumutati/faceti schimb atata timp cat sunteti amandoi de acord si nu le stricati.. f bine. O sa ii spun ca e frumos sa le imparta, ca e mai distractiv sa se joace impreuna, dar numai dc vrea, nu il obliga nimeni. Apropos de asta, ieri punea jucariile lui pe burta mea, ca sa le atinga surioara cu manuta

Tala, de ce a fost oribil la Balonul copiilor? Mie mi se parea o locatie interesanta, dar n-am fost niciodata sa verific. Please share info . Sanatate lui David!

meg, sanatate lui Matei!Eu am tot oscilat cu cerceii, dar pana la urma am decis sa ii pun in maternitate.

Masaj intai, dup-aia baie, asa ne-a invatat si pe noi pediatrul, desi la inceput am facut invers. Cand te apuci ca sa le faci pe toate? Te adaptezi din mers... inveti cam cand trebuie sa manance si te apuci din timp, sa le poti face pe amandoua.

Eu m-am hotarat, nu-mi place sarcina iarna, a fost de 1000 de ori mai bine vara! Ma refer la ultimul trimestru..

Irina, 31+ cu Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

buna ziua burtici. io iar is nedormita.. bineinteles. am asa o stare de agitatie si de greata din cauza oboselii. pitica mea a sughitat de 2 ori azi noapte cate 15-20min. mi-era o mila de ea. apoi eu cu insomniile mele..
tala, am ras singura de nebuna. auzi la ea.. avea gura mai mare decat capul. sa nu te auda David ca se supara
lady, eu daca n-am ocupatie.. imi fac griji. ma mai gandesc si sa nu fie bebe mica tare.. ehh.. nebuneli de-ale mele.
ronina, nu bag eu frica in nimeni. spun si eu ce ganduri am.. cine nu vrea un copil perfect?
meg, noi cu sexul nu stam deloc. pana pe la 27 sapt nu aveam eu chef. apoi mi-a revenit cheful si era tati stresat. cand si-a revenit el.. m-a deranjat senzatia (nu pot sa ii zic durere ca zic mult). bebelusa fiind jos la mine, trebuia multa grija.. si am stabilit ca mai bine renuntam. deci.. suntem de ceva vreme in pauza. nu ca inainte o faceam prea des (la 2-3 sapt distanta)
eu cercelusii ii pun in maternitate. sa ii poarte noroc piticoatei tale cerceii de la nasi!
dorinuta, nu-ti cere scuze. eu zic k aici e locul ideal sa ne plangem. daca nici noi nu te intelegem.. si nu intelegem pe fiecare in parte.. cine sa o faca? eu ma plang aici.. ca cel mai bine intelege cineva care trece cam prin acelasi lucru ca si mine. sa te simti mai bine.
cam asta cu mine.. vreau si eu o zi buna.. dar la ce e afara.. cam greu.
sa aveti o zi frumoasa.

35s3z

AMR fix 4 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Neatza!!!
Eu ieri am avut musafiri... pana tarziu si nu am apucat sa va mai citesc... am vazut doar ca s-a schimbat capitolul si am zis ca e prea mult de citit la starea mea de oboseala... asa ca incerc sa va raspund azi ... ca am vazut subiecte interesante.
magddalena eu am impresia ca burta mea sta pe loc... o sa fac azi o poza sa o pun langa celelalte sa-mi dau seama cum a evoluat burtica.
ronina eu as merge pe cezariana la declansarea nasterii... Mie mi se pare anapoda sa programez ziua de nastere...de aceeaas lasa natura sa decida... respectiv cand e bebe pregatit de iesit.
Bia_Mi felicitari pt decizia de a naste natural... iti doresc o nastere usoara... cand vine vremea. Eu am nascut cu anestezie epidurala... si asa vreau si acum...si daca ar fi sa nasc a mia oara tot natural cu epidurala as alege. La mine a fost aiurea cu durerile pana la dilatatie 3-4(a durat aprox 2 zile) cand mi-au pus ser, si apoi epidurala... de la 4 la 10 am ajuns in 2-3 ore....nici nu stiu cand a trecut timpul... m-am internat la 6-7 si la 10 si 15 nascusem. Chiar daca nu faci epidurala... cand te cos(daca e cazul iti fac o anestezie locala)
dara ma intereseaza si pe mine filmuletele...pls..

PS cand am inceput mesajul... era 9... abia acum am terminat... intre timp am facut si o plimbare

Mami fericita de strumfita si 35+ cu Motzata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Irina eu am mai fost la o petrecere la Balonul Copiilor si cu aceeasi impresie am plecat de acolo. Acum in plus a fost si f frig (eu am avut contractii incontinuu de la frig cat am stat acolo). Oribil este prescurtarea de la: mizerie, personal neatent (am crezut ca fac infarct cand ma uitam la 2 fetite care incercau sa sara peste un parapet de la un tobogan la o naltime de 3 m sau mai mult), mancare gretoasa si ce nu mai stiu eu (plus servita mai mult cu degetele decat cu ustensile de catre ospatari). Animatori lipsiti de chef si cu costume jenant de murdare si urate. Cred ca mai gasesc cate ceva daca mai vrei detalii . Eu am facut de curand un tur al Bucurestiului in cautare de un spatiu de petreceri decent si nu am gasit (si nici nu sunt scotzosenia intruchipata - toate sunt doar masini de facut bani)

Happy, i-am zis deja si a fost de acord cu mine (ca doar a vazut pozele)

Eu nu gauresc urechiuse

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Sovi, Aredwynn, dap am inceput masajul de acum pt ca sunt lenesa si nu-l fac asa de des (vreo 2 ori pe sapt). Folosesc ulei de masline (d'ala de pun si in salate).

Sovi, eu inca deliberez. Daca e adevarat ca de sapt viitoare incepe sa se inclazeasca si o sa dispara nametii, tot spre Isis m-as indrepta. Insa macar acum sunt linistita ca am o alternativa, in caz ca nu ajung la Cta. Mersic pt relatarea discutiei cu tanti Emel. F faina gagica, mi se pare.
Bine ca te-ai razgandit cu nascutul acasa. Better safe than sorry.

Tala, multumesc. Azi o sa stau mai mult in pat si sper sa dorm si sa-mi revina starea mea obisnuita de optimism.

Va pup

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelli spune:

Buna fetelorva multumesc mult pentru gandurile voastre frumoase si pt urarile de binee mai greu pt mine cu statul in pat dar asta este ce sa fac,face sotul tot ce trebuie, imi km amortesc toate si ma plictisesc si de tv citit, de dormit abia dorm asa k nu se pune problemamagandeam oare dak stau in pozitia sezut o sa-mi faca rau?parca as calca niste rufe,mai mi-ar trece timpul , eu cred k nu e bn nici asta,am uitat sa intreb dr,voi ce parere aveti?
Cand vad cum vb de nastere deja ma ia cu fluturi in stomaceu am vb cu dr despre asta si am aflat k nu o sa ma asiste la nastere,eu acum merg la un cabinet particular iar nasterea bineinteles k va fi la un spital, putin km departe de aici, dar am avut okzia sa merg odata acolo si imi place cum arata si personalul cu care am avut de-a face foarte de treaba,dak nu vor fi probleme si ma rog bunului Dumnezeu sa nu fie, o sa optez pt o nastere in apaeu fug cat se poate de mult de orice injectieam sa apelez la ceva pt calmare doar in cazul in care o sa simt k nu mai potla mine menstruatiile sunt ff dureroase, sigur nu se compara cu durerile nasterii dar sper sa pot trece

30+ Maria-SiminaDoamne ajuta-ne sa fim cu totii sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Bine v-am regasit dupa week-end!
(un week-end cam agitat in care am tot umblat - azi incercs a compensez si sa fiu cuminte, ca altfel iar ma cearta dr. maine).

Vad ca aveti activitate si chef de vorba, nu gluma!

Legat de materialele despre bebe/nastere/alaptare etc. eu insist pe ideea ca toate acele valori si reguli trebuie privite orientativ / indicativ - zona de normalitate permite de multe ori abateri destul de mari fata de regula generala/medie; cu alte cuvinte sa nu va asteptati sa fie totul ca la carte, si (cel mai important) daca nu este tutol asa cum "ar fi trebuit" sa fie, sa nu va panicati si sa nu va ganditi imediat ca e cu siguranta ceva rau/grav.

Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

nelli, imi pare rau ca trebuie sa stai la pat...sper sa treaca usor perioada asta

Dorinutza, sper sa depasesti cat mai repede si usor perioada asta!
Mai am si eu momente de tristete/depresie... mai dau vina si pe hormonii de sarcina... e tare frustrant sa nu te poti ocupa de copil asa cum ti-ai dori, mai ales la o varsta la care ii e greu sa inteleaga toate astea.
Dar multe probleme legate de sarcina dispar la sfarsitul ei (poate durerea de picior nu va persista dupa nastere); cu spatele...nu-i obmligatoriu sa ramana la aceeasi intensitate...iar dupa o cezariana recuperarea depinde mult de la o persoana la alta - sper sa ai parte de o recuperare cat mai usoara si rapida!

Bia, ma bucur ca esti ok... cand citeal la capitolul trecut ce intrebari isi puneau fetele, deja ma gandeam ca am ratat un mare eveniment si ca avem deja mai multi bebelusi pe prima pagina ... dar ma bucur ca nu s-a intamplat inca nimic de genul (parca e inca un pic prea devreme...desi vad ca deja unele burticute pot fi incadrate ca fiind la termen ...parca nu-mi vine sa cred!)

Anestezii practicate la cezariana...
Anestezia generala are dezavantajul ca nu participi nicicum la nastere, nu vei avea nici o amintire despre asta, si pe bebe il vezi mult mai tarziu (dupa ce termina dr. tot ce tine de operatie, cusaturi, dupa ce te trezesti si reusesti sa te dezmeticesti ...si teoretic cred ca sunt si cele mai mari riscuri de efecte secundare nedorite.
La rahi am inteles ca nu mai simti nimic de la brau in jos ...dar cel putin esti treaza, il poti vedea pe bebe imediat ... riscuri de dureri de cap etc. destul de mari.
Cu epidurala nu mai simti durerea dar simti ce se intampla (probabil ca la dentist? eu una cam asa imi imaginez... uneori ma gandesc ce ciudat trebuie sa se simta sa-ti umble cineva prin burta, sa taie, sa coase); dar e riscul cel mai scazut de efecte secundare si esti mai constienta de ce se intampla, poti sa il vezi pe bebe imediat...

Epidurala la nastere naturala... nu e neaprata la fel in sensul ca doza de anestezic poate fi diferita; din cate am inteles cel putin pe perioada expluziei e recomandat sa nu fie anestezia prea puternica (asa mami poate participa mai activ la nastere)...dar am avut prietene care se asteptau sa nu simta deloc durerea, insa dr. a decis sa le administreze o doza mai redusa de anestezic doar pentru a atenua durerile...si s-au cam speriat ca simteau durerile destul de puternic si cu anestezie... pe partea asta presupun ca e util de discutat dincainte cu dr., macars a stii la ce sa te astepti (durerea - chiar daca nu foarte intensa - e mult mai greu de suportat cand te astepti ca ea sa nu existe).

Felicitari pentru bebe maricei si rezultate bune de la echo!

(maine o sa mai avem si noi ceva vesti - sper bune...de-abia astept )

Carstea, cu copiii tu stabilesti regulile; mie mi se pare complet nerealist sa te astepti de la un copil de cativa ani sa imparta cu bucurie jucariile sale cu alti copii, oricum si cu orice ocazie. Si doar pentru ca e copilul mai mare nu inseamna ca are doar obligatii si bebe numai drepturi ...sincer pe mine ma dispera parintii care se asteapta ca cel mare sa ii faca intotdeauna pe plac celui mic, si sa ii tolereze absolut orice (si-am vazut destule cazuri...).
Desigur, e bine sa-i incurajezi sa se joace impreuna, sa imparta jucariile... dar in limite rezonabile, si in masura in care e ok si acceptabil pentru copil; oricum, pana bebe ajunge sa se deplaseze si sa ia jucariile fratelui mai mare, mai e destul timp de tatonat terenul, gasit, discutat si implementat solutii.

Irina, ce dragut din partea lui Andrei, sa ii dea jucarii si surioarei lui (deja)!
Cred ca daca parintii reusesc sa creeze o relatie apropriata intre frati/surori, la copiii le vine mai usor sa imparta jucariile si sa se joace impreuna (cand nu percep acest lucru ca pe o obligatie, ca pe ceva impus).

Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Aredwin, la Sasa, de teama sa nu declansez ceva, mi-am propus sa fac masaj imediat ce ajungem in Bv unde urma sa asteptam nasterea. Dar ce sa fac daca s-a rupt apa chiar in seara aia, numai ce ne cazaseram, ne faceam planurile de drumetii :D.
La Ana am facut de vreo 3 ori doar (ulei de migdale), pt ca... imi displacea profund! aveam o sciatica de nu mai puteam, nici nu stateam bine, Omu seara muncea dupa ce statea toata ziua dupa fundul meu sa ne balacim la plaja -eram la C-ta de data asta, in asteptare. la Ana nu m-am rupt.
Cu sportul, puneti-va fundul la miscare, conteaza si la expulzie, si la revenire.

Ce voi face eu cu siguranta din sapt 37, vor fi baile de sezut cu plante (galbenele), sa inmoaie zona. Zona va fi tinuta la abureala inainte sa o imbaiez. am citit de bai pe acelasi site nemtesc unde aflasem de lamaie pt sfarcuri, as vrea mult sa il regasesc, dar nu e.

sport-baie-masaj (in ce ordine o fi) e ideal, dar stiti voi, depinde si de vointa lui bebe. la sasa imi iesea ritualul des, dar trompeta... uailei :D abia apucam sa o imbrac dupa baie, ii trebuia mancareeeee! oricum, la ea eram si mult mai relaxata, i le faceam pe toate cand apucam, pe parcursul zilei. baia era cel mai musai seara, am zis, pt simplul fapt ca dormea mai bine dupa.

Irina, si eu am avut sarcina si vara, si iarna. E adevarat ca pe alocuri era mai bine vara, daca stateam la AC, dar iarna cu bebe mic, urlacios la imbracat si nerabdator, n-as repeta in veci. Per ansamblu mie mi se pare ideal de nascut primavara, numai bine nu ii/ne chinuim cu imbracatul pana iarna viitoare, si se mai inzdravenesc pana vine sezonul virozelor.
partea proasta acum cel putin lamine e cu lookul meu si efortul de a ma incalta/imbraca. port niste pantaloni de ski enormi si o geaca mare de-a Omului, arat intr-un mare fel :)

Dara, mercic de news despre Anda. Bine ca sunt bine!
Dana, in locul tau, nametii ar fi ultimul lucru de care mi-as face grija, cu dpn-ul 30 martie. Oricum, daca te apuca sa zicem inainte sa apuci sa pleci la c-ta, fata de la receptia sanador mi-a zis ca s-a intamplat sa vina la nastere si fara vreun contract semnat, beneficiind si de decontarea respectiva, daca pana la externare au adus adeverinta/trimitere.

Fetelor... imi vine sa bag capul in nisip cand va citesc cu cata grija aranjati hainutele...bine, asa am facut si eu la bb1 cel putin. Ale lui conu Iustin stau in cutii deocamdata. Nu avem bani de comoda lui perso acum, poate o sa incerc sa ii fac loc in sifonierul copiilor. De calcat, calc doar ce duc la maternitate. Apoi sa se adapteze la nebunia noastra. Cica puradeii, de la bb3 in sus, au o mare capacitate de supravietuire si adaptare. ca n-au incotro :D
Nu mai zic, ca nu va avea camera lui. Nu am cum sa decid unde va dormi, pentru ca la noi noaptea sunt rocade, isi muta locul astia mici unde le tuna dupa ce adorm fiecare in patul lor. iar noi in functie de ei. Deci voi monta 2 patuturi, unu la copii in camera, altul la mine, si gata.

(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin : dpn 21 Apr

Mergi la inceput