Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 31

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Lady, cu Dermalin de la Sensiblu le spal eu pe primele. La sfatul Gabrielei Rusu. Mai incolo vreau sa trec la dero al nostru obisnuit daca pare ok.

Meg, cu sexul stau rau, dar cu libidoul stau mai bine ca oricand, adica inainte nu stateam deloc rau, insa acum e excesiv, excedentar, da pe-afara, nu mai stiu cum sa mai dau si la altii si sotu' zice ca e sarcina obtinuta greu, eu am probleme, etc. si nu se risca. In viata mea n-am avut atat de multe vise erotice, acu' sunt puzderie.

31+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Neata din troiene!

Bia_Mi, in caz ca nasti fara epidurala, nu iti face griji prea mari pt cusaturi. La bb1, inainte sa intru in apa am impins pe masa o vreme, si cand statea sa iasa bebe, mi-a facut repede niste intepaturi cu anestezic local in mai multe locuri, asa incat ruptura si cusatura s-au simtit chiar suportabile. m-a mai intepat putin si chiar inainte sa ma coasa. in ultima parte a travaliului si imediat dupa oricum suntem intr-un fel de transa usoara si zona aia e mai amortita, niste intepaturi se pot suporta. poate vorbesti cu dr tau despre asta.

Ref la imbaierea lui bebe din filmul "lough&learn", eu aproape aveam senzatia ca au uitat sa ii puna apa :D -sasa cel putin, cu cat ii puneam mai multa apa, cu atat era mai fericit si dormea mai bine dupa 9desigur, nu imi luam ochii de pe el). se misca in apa multa, de numa. dupa o saptamana, il bagam direct in cada la inot in zilele mai agitate, sa doarma bine noaptea. Si cadita aia din film mi se parea ca e prea ridicata, aproape se sprijinea bb pe fundul lui. inca un motiv de puneam asa multa apa la nou-nascut in cadita anatomica, era sa nu isi simta prea mult greutatea corporala pe fundul lui.
De clatit nu clateam nici eu, ca de fapt puneam in apa de baie o lotiune de la weleda de galbenele hidratanta/emolienta, ii mangaiam cu prosopelul sa se spele bine, si atat. ai mei au avut (si au de fapt) tendinte de dermatita atopica, deci facem economie la sapun clasic.

Tala, sanatare lui David! eu la gat in pioneze la pici, alternez 3 tipuri de sprayuri de gat: tantum verde, propol2 si salvigol, ultimele 2 de la aboca. cat mai des, niciodata n-am dat gres. odata cand a fost mai grav, am pus si comprese pe gat cu cartofi stropiti cu alcool.

Dana,de unde nu stiam daca voi fi colega cu Dara la Cantacuzino sau cu tine la isis, posibil sa fim toate 3 la sanador.
tu deja faci masajul perineal? nu e cam devreme?

Am fost la un pas sa iau decizia sa nasc acasa, dar m=am razgandit. cam ostil terenul in Ro pt asa ceva, si nici nu am maternitate f aproape in caz de Doamne fere.

Pentru pozitii de dormit la sarcina avansata, eu dorm ca in partea a 2-a din filmul asta http://www.youtube.com/watch?v=hQhHI5oH0WM . mai sunt si alte filmulete acolo. traiasca pernele :)

un articol interesant pe itsi-bitsi, in care descrie 5 feluri de a-ti manifesta iubirea fata de puiul tau, www.itsybitsy.ro/Articole/Lumea-parintilor/Psihologie/Sunt-parinte/Cum-te-imparti-intre-copiii-tai-articol-1152.html" target="_blank">aici

Dara, Omu meu a incercat sa prelucreze putin cartea aia "intre parinte si copil", cu recunoasterea caracterelor. a iesit asa si asa, daca vrei, ti-o dau sa o vezi. i-a placut si lui cartea cat a "frunzarit-o"

Sar'na fetelor care au mai incarcat carti interesante
Cele cu toddleri acasa, recomand sa vedeti filmul gasit de Dara (happiest toddler), a meritat in final descarcarea a 4+ giga (!!) pt juma de ora de film.

Pup, sa aveti o ultima suta de metri in sarcina, usoara.

(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin : dpn 21 Apr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Haydee spune:

ooffff, Dorinutza, prin ce mai treci si tu...
iti doresc multa sanatate si sa treci cu bine peste neplacerile astea

29+, cu

Mergi la inceput

Cercei pun in maternitate, am uitat sa zic, Meg.

Dorinutza, ai voie niste calmantepe baza de morfina sau asa ceva, cum ar fi Piafen, in filmele alea zice ca ajung nesemnificativ in lapte (asta de obicei inseamna sub 1), ca nu afecteaza bebe si i-au dat si Talei dupa cezariana.

Sovi, vreau cartea, sigur, multumesc si eventual o urcam pe aia mai buna in files. Pe kindle astea scanate tip imagine sunt groaznice, dar recunoscute cu OCR sunt super.
Si eu dorm cam cum e pe la minutul 4 din filmul tau, cu piciorul mai in afara pe o perna de gravida primita de la o prietena.
Legat de cartea cu cele 5 limbaje ale iubirii, exista si pentru copii, si pentru adulti, de acelasi autor parca, pentru cine e interesat.

31+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Anda, ma bucur c-ati ajuns acasa si Toma e bine si asa o sa fie si de-acum incolo, imi pare rau ca te-ai speriat si ai trecut prin asa clipe grele, dar de-acum gata, o sa fie ok.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=170356&REPLY_ID=7279948

31+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

'Neata!

Am senzatia ca puiuta mea incepe incet-incet sa coboare, ca azi-dimineata, am simtit niste intepaturi mai puternice decat de obicei, care mi-au lasat o senzatie de arsura usoara, parca. Tot urmaresc sa vad daca gasesc dopul gelatinos, dar deocamdata nimic. Sper sa-l observ, ca in filmulet spunea ca e posibil sa nu realizezi momentul eliminarii. Burta nu mi se pare ca a coborat, practic singura chestie care se schimba e nivelul de durere al intepaturilor din zona pelviana. Of, o tot rog sa astepte macar 1 martie, nu stiu de ce mi s-a pus pata ca vreau sa se nasca in martie.
REferitor la baita, eu m-am tot uitat la filmuletele de www.youtube.com/user/Noroestate" target="_blank">aici si cred ca asta o sa fie baza. Eu m-am gandit ca ii voi face baita zilnic, chiar daca se spune ca nu e nevoie, dar asa, de dragul momentului. Apoi m-am gandit ca va urma masajul (mi-a placut filmuletul www.youtube.com/watch?v=FKFEI8q-Ii8" target="_blank">asta). Si inainte de baita - gimnastica - asta probabil ca mai tarziu, nu in prima luna. Am planuri, nu gluma, cred ca mamicile deja rad de mine, ca imi fac asa planuri/sperante nerealiste

Sovi, tu ai facut masaj perineal? Daca da, cand ai inceput si ai simtit ca te-a ajutat? Ce ulei ai folosit?
Tala, Meg, Niko, sa se faca bine cat mai repede baieteii!
Lady, stai bine cu kg, eu luasem 9, iar acum sunt mult mai multe. Am luat un kg doar in ultimele 2 zile , nu stiu cum naiba. Nu prea fac miscare, sunt o lenesa. Oricum, n-are legatura greutatea luata cu anemia, daca analizele sunt ok, n-ai de ce sa-ti faci griji.
Dana, pai nu le calca inca. Eu m-am grabit putin cu calcatul, in sensul ca comoda inca mai miroase a lemn/lac proaspat (chiar daca e ecologic, pe baza de apa) si oricum, vreau sa confectionez niste cutii de carton cat sertarul, ca sa fie intre hainute si lemn. Te intreb si pe tine ce ulei folosesti la masajul perineal.
Dorinutza, am avut si eu dureri din astea de care zici in trimestrul I (e drept ca le simteam doar cand stateam culcata pe spate si doar ocazional la unele miscari, stand in picioare). In trimestrul 2 cam trecusera, dar am citit ca masajul yumeiho ar fi bun pentru femeile insarcinate, eu am si fost la cateva sedinte si mi-a fost bine dupa. Acum am burta prea mare si nu m-am mai dus, dar probabil ca dupa nastere o sa mai merg. Nu stiu, insa, daca gasesti in Ploiesti, ca stiu ca nu sunt prea multi care fac... Medicul nu iti poate recomanda nimic de genul masaj terapeutic sau ceva? Oricum, o sa-ti revii, sigur te influenteaza si vremea asta.

Fetelor, hai sa lasam gandurile nasoale legate de nastere, mai ales ca suntem cateva care asteptam sa ni se intample in orice clipa. Eu m-am mai linistit, sunt mai optimista, hai sa ne inspiram intre noi sa nu ne mai gandim decat la ce-i mai bun!

Anca, 37+ cu Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bia_Mi spune:

Salutare fetelor,
Pai sa va spun de ce am ales naturala...mi-e teama ca la cezariana ma refac mai greu, am inteles ca dupa sunt niste dureri mai mari, deabia poti sa te ridici, nu prea poti sa tii bebe in brate f mult timp. Depinzi de ajutorul cuiva o perioada de cateva saptamani, mergi mai greu, nu prea poti sa depui efort, asa zic ca mai bn ma chinui un pic la normala si scap, decat sa ma chinui apoi. Acum sper sa nu ma razgandesc si sa raman la normal. O prietena dea mea a facut epidulara si cik a ramas cu durere la coloana de la aceasta injectie,acum nu stiu ce sa fac. Of ... cate griji! Doamne ajuta!

37+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanace spune:

Mada, am inteles ca bebeii pot creste si cu 300g pe zi acum la sfarsit. A mea a luat 800g in 3 saptamani so e ok cum creste burticutza ta. Multa sanatate iti doresc. Hai, ca mai e putin!
JD, Monna,Ronina si eu ma omor dupa calcat!!!! Nu calc ceva decat atunci cand imbrac si constat ca nu am imcotro. Noroc ca pe Dan l-am preluat format de maica-sa, in sensul ca la ei in casa fiecare isi calca lucrurile (fiind mama cu doi baieti, deci trei barbati in casa, in asta consta in parte ajutorul pe care il dadeau ei in gospodarie), asa ca cateodata chiar imi calca si mie. Dar hainutele astea mici pe care toata ziua le pipai, cred ca o sa le calc cu mare placere!
Happy, masajjjjjjjjjjjjj,waw ce dor imi e! Te invidiez!!!!
Meg, sanatate lui Matei! E buna ideea cu radioul, cred ca am sa o incerc. Pare f la indemana.Multumesc si tie Darapentru toate informatiile pe care le imparti cu noi! Esti de nepretuit!
Bia, tin pumnii sa fie bine cu nasterea . Cred ca tuturor ne e frica, dar deh, tre sa trecem si prin asta! Saptamana viitoare scoatem motatele?
Aredwin, zic si eu ca Dara, daca miscarile sunt asa cam la 1 sec, in zona capsorului, s-ar putea ca bebe sa sughita!

35+ Emma

Mergi la inceput

Aredwynn, mie nu-mi par planuri nerealiste si daca ai si ajutor, sigur apuci sa le faci. Citeam c-ar fi bine masaj si apoi baie, ca invers cica uleiul ar tine stafilococi in piele, mai astupa porii, etc.
Insa imi zicea o prietena ca uneori e greu sa apuci si masaj si baie, pt. ca in mod normal trebuie alaptat bebe abia dupa baie, ca sa nu verse si pana la alaptare, cand vrem noi sa-i facem masaj si baie,s-ar putea sa urle de foame.
Poate ne zic fetele cum faceau sa nu fie bebeii prea infometati la baita.

31+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput

Aredwynn, am uitat, banuiesc ca stii de astea:

Epi-no si Dianatal - poate ajuta

http://www.epi-no.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=74%3Anastere&catid=50%3Anastere&Itemid=12&limitstart=2

31+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput