Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 31
Raspunsuri - Pagina 17
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/amy25/amy25.jpg)
amy25 spune:
Cat priveste data nasterii noi am zis sa fie pe 28 martie , dar ne-am gandit numai ca sa fiu intrata in saptamana 39, asa mi s-a recomandat. Acum sa vedem daca vrea si medicul de aici si mai ales chirurgul pe care l-am inhatat sa imi scoata si o parte din aderentele facute.
Nu stiu daca e ok ca zi sau nu dar banuiesc ca berbec va fi de zodie. La fel ca Happy cred si eu, in zodii nu in horoscop, adica admit existenta unor caracteristici comune pentru o clasa intreaga. Cum vrea Dumnezeu!
Noi de Ziua Indragostitilor, stam acasa, papam salata boeuf care m-a chinuit aseara si azi dimineata ca am facut cantitate industriala, ne uitam eventual la tv , daca nu, macar unul la altul. Chef de sex n-am , deloc. Asa ca...
In rest, peisaj mirific: multa zapada!!!
2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; 2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit; 2011-ET reusit la clinica Promed
Multumesc Bunului Dumnezeu!32+
Victor Gabriel
AMR 7 saptamani
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/SuperMami_1/SuperMami_1.jpg)
SuperMami_1 spune:
Irina, nu l-as duce pentru ca mi se pare esential ca in primul an de viata sa il vada un singur medic pediatru, nu in functie de programari...si de fiecare data un altul...mi se pare ca se pierde esenta...nu stiu, poate ma insel...mie mi s-a intamplat la CMU cu Rares chestia asta...si de fiecare data am senzatia ca nici macar nu se uita pe istoricul copilului...si n-am pus baza in diagnoasticul pus de ei...de regula sunt si medici foarte tineri si fara experienta relevanta...asta e parerea mea
Miha, mamica fericita de Rares si
32+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/megbeng/megbeng.jpg)
megbeng spune:
salutare!
inca nu am citit totul din urma, am intrat doar sa va multumesc de toate urarile pentru matei , vad ca au functionat si azi a fost mai bine, fara febra si doar cu ceva tuse si muci.
am fost la regina maria la consultul preanestezic si discutia cu neonatologul, mi-au facut EKG, analize (hemograma si coagulograma), e totul ok. m-am lamurit si cu bebele, il pot primi in postoperator cat de repede permite starea mea, il pot alapta imediat, anestezicele folosite pentru rahi+epi nu trec nici placenta nici nu ajung in laptele matern. anestezistul zicea ca in mod normal ei recomanda mobilizarea la marginea patului in primele 4-6 ore si mersul pe jos la 8-12 ore, daca totul e ok; sper din tot sufletul sa ma incadrez in intervalele astea.
dupa discutia cu neonatologul am decis sa NU fac screening auditiv dar sa il fac pe cel metabolic; cu cerceii m-am lamurit, ii sterilizeaza ei, trebuie sa ii dau cu cateva ore inainte pentru asta.
fug sa citesc din urma si revin
meg,
![](mamica.gif)
![](baietel.gif)
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
![](images/user_woman.png)
irinaelena spune:
Citat: |
citat din mesajul lui SuperMami_1 Irina, nu l-as duce pentru ca mi se pare esential ca in primul an de viata sa il vada un singur medic pediatru, nu in functie de programari...si de fiecare data un altul...mi se pare ca se pierde esenta...nu stiu, poate ma insel...mie mi s-a intamplat la CMU cu Rares chestia asta...si de fiecare data am senzatia ca nici macar nu se uita pe istoricul copilului...si n-am pus baza in diagnoasticul pus de ei...de regula sunt si medici foarte tineri si fara experienta relevanta...asta e parerea mea ![]() Miha, mamica fericita de ![]() ![]() I am responsible for what I say. I am not responsible for what you understand. |
Ai dreptate.. eu ma gandeam ca pot face programare de pe-o luna pe alta pt control lunar si vaccinuri, la acelasi medic. Iar pt cazurile cand trebe vazut rapid, sper sa ma pot strecura printre programari. De aceea voi alege un medic care e in fiecare zi acolo, la clinica. Dar pentru asta trebuie sa discut cu ea, intentionez sa fac o programare pt o astfel de discutie, sa o intreb dc ne da nr ei de tel personal, daca vine la domiciliu, chiar in afara programului Medicover ( ii dau de inteles ca e contra cost) si alte intrebari.
Irina,
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dia_tm/dia_tm.jpg)
dia_tm spune:
Magdalena, ma bucur ca ai rezultatele bune la analize; sper sa urmeze tot vesti bune!
Carstea, felicitari pentru bebelusa mare si plina de energie!
Sper sa fie ok si urmatorul control ... cu cezarianele, asta e, se fac programate daca trebuie (si oricum nu o programeaza la DNP ci ceva mai devreme, ca altfel e riscul prea mare sa vrea bebe sa se nasca inainte de data la care a fost programat).
Dara, nu stiu ce sa zic de astia cu valorile lor pentru glicemie...pe link-ul pus de tine vad ca si fara sarcina e considerat ok pana la maxim 99; pe fisa mea de analize din septembrie zicea valori normale pana la 115, altii zic pana la 110... sunt diferente foarte mari de la unii la altii; astia par foarte stricti...poate nu e cel mai bun tabel de luat ca reper .
Azi chiar ii spuneam doctoritei mele ca la cate teste se fac acum in sarcina presupun ca e aproape imposibil sa iese totul si de fiecare data ok (fara nici un fel de motiv de ingrijorare, de apropiere de vreo limita etc.); n-a zis ca nu
Am revenit si noi azi de la dr., cu vesti bune .
Bebelina e ok, a mai crescut - a ajuns la 2,170kg (e clar peste medie);
La mine tensiunea a mai scazut; colul tot cum era (nici o agravare, deci e de bine); ziceqa dr. ca daca o sa continui tot asa pot sa-mi reiau in curand activitatile normale - veste super, mai ales ca ieri am vorbit cu cei de la job si mi s-a confirmat ca daca raman in concediu medical inainte de nastere ultimele 6 saptamani se considera automat ca parte din concediul de maternitate, si nu medical
... si n-as vrea sa pierd 6 saptamani din cele 20 (oricum tare putine dupa parerea mea... tare as vrea sa pot sta cu bebelina macar pana face 6 luni ... sau daca nu 6, macar 5...dar daca din 20 raman doar 14 asta inseamna 3 luni si-un pic)
...si-am fugit, ca deja e vremea de cina ...revin maine pe aici.
O seara placuta!
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si
(DNP.12.04.2012)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/SuperMami_1/SuperMami_1.jpg)
SuperMami_1 spune:
megbeng, ma bucur ca e mai bine Matei!
Dia_tm ce bebelina voinica ai tu acolo!
Monna, back!
Ronina, de ce nu-ti plac pestii?
Irina, e ok asa sa prinzi acelasi medic la control lunar si vaccinuri, si la nevoie, daca capeti incredere si e si el disponibil sa faca vizite la domiciliu, in caz de urgenta...Doamne fereste ,sa-l chemi tot pe el sa-ti vada fetita
Miha, mamica fericita de Rares si
32+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Dia, mie la Paulescu la institutul pentru diabetici mi-au zis ca acum americanii considera diabet peste 100 si europenii peste 110, ca s-a schimbat aia cu 126. Si vad ca bate cu valorile lor pana in 99. Oricum si pana acum ce era peste 100 era considerat rezistenta la insulina, care e precursorul diabetului.
Irina, asa si eu ca tine, pe cele lunare as vrea sa le fac la acelasi medic, tot cu programare cum ai zis si tu, dinainte [asa fac si acum ca sa prind loc la gineco de ex.] si doar la urgente la medicul care e atunci. Tu mergi inainte de nastere, inteleg?
Meg, in spital mai ales cum a zis Strumfy, n-as face auditiv, dar l-as face ulterior pe ala in 2 trepte OAE+ABR. Ce a zis neonatologul de te-ai decis sa nu? M-am hotarat si eu si pentru screeningul metabolic.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/happylica/happylica.jpg)
happylica spune:
monna, gata cutremurul? sau.. urmeaza?
amy, stai tu linistita ca pe langa aia 500 lei oficiali.. urmeaza taxa neoficiala.. si la iasi.. si oriunde. v-am zis cat ma costa pe mine 'distractia'. adica inca nu am pretul oficial.. dar atat a platit o cunostinta a mea in noiembrie la acelasi medic. asa k..
legat de clinici private.. va tot citesc si m-am abtinut sa comentez. eu am abonament platit de serviciu la medlife parca (zic parca.. k s-a schimbat de curand si nu am ajuns pe acolo de atunci). inainte de asta, aveam abonament la euroclinic. toate bune, frumoase. merg la gineco, totul ok, papanicolau.. etc. multumitor. nu iesit din comun.. dar oricum bine pt un serviciu gratuit (pt mine).
ei.. eu am un zoster.. o forma atipica a bolii.. un zoster hemoragic.. localizat pe inelarul mainii drepte. apare cand imunitatea mea scade sub limita sau la emotii puternice. stiu diagnosticul de vreo 3 ani si ceva. si am zis eu ca nu se poate sa nu existe remediu pt el. si decid sa merg la euroclinic la dermato.. sa aud si a 3a parere. ajung.. ii arat medicului despre ce e vb (era in plina eruptie).
se uita la mine, se uita la deget... si aud 'ce e asta?'
eu: pai.. dvs sa imi spuneti..
se mai uita el.. ma intoarce pe toate partile.. cheama o colega.. ii arata.. se discuta ei.. si se aseaza in fata unui laptop si incep sa caute pe net. am simtit k mi se ridica sangele in varful capului. cum e posibil??? am plecat de acolo cu probabilitatea ca e.. herpes.
dezamagita clar.. ca eu facusem investigatii, recoltasem proba locala.. e clar ce este.. si tu ca medic.. te documentezi online de fata cu pacientul???
la clinicile private sunt aceiasi medici ca la stat, atat ca esti tratat altfel. eu pt bebe nu o sa optez pt largirea abonamentului meu.
ce-i drept.. poti avea si noroc de medic bun.. dar poti pati si ca mine... si pleci mancand pamantul.
am povestit asta.. nu sa supar pe cineva.. ci sa trag un semnal de alarma legat de clinicile private din ro.
AMR < 4 saptamani
varsta bebelusei Alexia
![](images/user_woman.png)
irinaelena spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dara76 Irina, asa si eu ca tine, pe cele lunare as vrea sa le fac la acelasi medic, tot cu programare cum ai zis si tu, dinainte [asa fac si acum ca sa prind loc la gineco de ex.] si doar la urgente la medicul care e atunci. Tu mergi inainte de nastere, inteleg? ![]() ![]() *MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina* |
Pai da, asa as vrea, sa merg inainte de nastere. Sa stiu pe ce ma bazez. La o saptamana de la nastere vreau sa le fac cunostinta
![](icon_smile_big.gif)
Irina,
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Irina, au ei o programare pre-nastere, dar am impresia ca e mai scumpa decat o consultatie obisnuita, daca retin bine, era 170 lei. Acu' nu stiu, poate-ti da info utile in cadrul ei. http://www.medicover.ro/370,Lista-serviciilor-si-a-preturilor.htm
- daca selectezi pediatrie, apare aia cu 170 - cica e consultatie prenatala pediatrie
- tot acolo sunt cele 2 screeninguri auditive
Happy, sigur ca-s aceiasi medici sau oricum formati la aceeasi scoala, de unde erau sa aduca altii? Si tot asa trebuie selectati, cum cauti ceva bun in orice alt domeniu. Parca in oricare din domeniile noastre ar fi toti oamenii la fel de buni profesional. Eu asa am ajuns sa invat o groaza de chestii, ca nu mereu dadeam de medicul care sa-mi amelioreze nitel situatia. Dr. mea gineco imi spune ca ii prezint cazul mai exact decat o fac rezidentii de la ea din spital. Pe de alta parte ma gandesc ca poate la unele forme mai rare o fi normal sa nu le stie pe toate, nu stiu, zic si eu. Sau fara analiza facuta.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*