Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***398***

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Hola!

Vreau cafea, mai este?

Ramona felicitari! Sa ai o sarcina usoara si o nastere la termen!

Ce-i cu voi tufetelor? Numai 2 pagini???

Si pentru mine telefonul e necesar desi il folosesc din ce in ce mai putin; dar am NEVOIE de al; e evident ca nu as crapa fara el dar nu cred ca despre asta e vorba. Daca se doreste "dezbatere" pe acest subiect...ma bag; daca nu...nu mai bat apa in piua!

Anamariame, ma bucur ca te-ai tinut de cuvint dar...numai atit???

Nu e nimeni pe aici pina la 15?

Pisigri, Anaan unde sinteti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Citat:
citat din mesajul lui chatonel

simply, in categoria "societatea creeaza nevoi false" bag si telefonul celular. Daca este o urgenta exista (inca) cabine de telefon, se poate da telefon si din baruri, nu mai vb la scoala, ei suna primii acasa daca e o problema (aici, nu stiu in alte parti).
Si ca sa ne ajutam copiii sa nu cada in capcana societatii consumeriste si cu valori false, trebuie intii ca noi sa dam exemplu de parinti care inca au controlul nevoilor si cumparaturilor lor, care stiu sa decripteze (si sa explice si copiilor) de ce cind la tv e o publicitate cu masina este obligatoriu prezenta si o fata bine facuta si mai dezbrzacata (care mesaj implicit e ca cu masina aia o sa ai succes la femei de gen, dracu s-o ia de pub sexiasta) ori un copil care zice cit e de confortabila masina aia si cum poa' sa stea el cuminte cu okii-n dvd player timp de 6 ore, sa nu-si deranjeze parintii (aici mai multe mesaje implicite: exploatarea sentimentului parintesc, care e sensibil la ce spune copilul; mesajul doi: fara dvd player nu pleca la drum; mesajul trei: daca ai indeplinit primele doua conditii (masina cutarica si dvd player) atunci ai copil cuminte in masina timp de X ore pina ajungi la destinatie).

Am plecat! Dar mai vb cind vrei despre asta.

Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009

Toulouse, la ville rose

Chato, la faza cu telefonul, am mai spus, nici eu nu am nevoie de el. Am doua functionale prin casa, unul cu cartela valabila si credit, dar nu le folosesc. Si ma enerveaza teribil presiunea pe care o fac cei care afla ca eu, in ziua de azi, n-am mobil! A nu avea tel mobil (acolo unde este un "must", indiferent ca e la scoala, la facultate sau la serviciu) este un statement, care cred eu ca l-ar supune pe copil la o presiune la fel de mare, si care nu mi se pare de dorit. Ce-mi doresc eu, e ca telefonul sa fie privit cu indiferenta, ca fiind un obiect mai mult sau mai putin util, folosit sau nefolosit, din ratiuni pur personale. As vrea sa-si permita aceasta libertate.
Despre exemplul tau cu masina care vine la pachet cu fata sexi, nu mi-as face probleme daca ar fi doar o chestie comerciala, pe care realitatea ar infirma-o . Din pacate, fata sexi chiar vine la pachet!
Iar la exemplul cu DVD-playerul din masina, daca mi l-as permite, daca copilul chiar si l-ar dori, daca as avea nevoie ca (') copilul sa fie cuminte 6 ore, ca eu sa pot conduce fara risc de accidente, l-as cumpara si l-as folosi, fara mustrari de constiinta. Toate lucrurile sunt facute ca sa ne folosim de ele. Daca asa vrem noi. Frustrarile mi se par foarte nocive. Cel mai important mi se pare ca e sa avem prioritati, si sa ne gestionam resursele in functie de ele. Aici cred eu ca se intampla dezechilibrele.

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Roro, perfect adevarat; ma rog, vorbesc de adevarul MEU; sau, inca o data "ma rog" , SI al meu. Imi place ce si cum ai spus.
Eu nu sint impotriva a nimic ce-mi face viata mai usoara; nu intimplator nu mai aprindem focul frecind 2 lemne ci cumparam chibride, brichete, aprinzatoare...

Mergi la inceput

Am uitat sa-l felicit pe cuscrul meu cel minunat!!
Ilinca, daca luati un vin si 2 ape mai ramine doar bacshishul! Sa aveti o seara minunata! De fapt, stiu sigur ca veti avea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Ilinca, totalmente de acord cu tine in privinta mobilul, bine, io clar is dependenta de el dar asta e alta discutie

Andiaroro ca de obicei mergi direct la tinta si ce e mai important, tu o si atingi !!
Cam asa gandesc si eu dar probabil sau mai bine zis sigur nu ma exprim la fel de clar

Mie oricum discutia mi se pare ca a degenerat aiurea, adica am plecat de la consumerism si am ajuns la prelegeri anti comunism ceea ce zau ca nu are nicio legatura .

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Alooooo Anaan !!! Pisigri !!!

Haideti la povesti!! Mie mi-e dor de postarile voastre !!

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Simpli, imi place mult de tot cum gestionezi problema consumabilelor
Noi avem DVD portabil pe care l-am luat cind am fost in Italia anul trecut. Pentru familia noastra e mai ok -by choice again!- sa calatorim cu masina iar drumul nu e tocmai scurt; ne oprim des, dormim o noapte pe drum, avem multe jucarii si e si tata in spate dar tot pot spune ca DVD-ul a fost UTIL. De atunci, am mai fost doar la Cluj si nu a mai fost nevoie de el dar la vara, cu siguranta, il vom folosi din nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Ina- Am vb prea mult si am uitat s-o pup pe Ramona.
La ea fu cu noroc zapada.

Mergi la inceput

Novus, de ce zici ca a degenerat? Unde ai citit de "comunism"? Am sarit vreo postare? Mie subiectul asta mi se pare chiar fain si imi place sa citesc opiniile voastre vis-a-vis de acesta.
Uite, mie mi-ar placea ca viata mea sa nu se mai invirta atit de mult in jurul banilor si a "nevoilor" dar sint constienta ca acest lucru ar fi posibil pentru NOI -iar, prin alegere!- doar daca am trai undeva la tzara, sau intr-un loc mai izolat. Mie mi-ar placea sa traiesc mai "simplu" dar lui Jambo nu si nu stiu daca ar fi benefic pentru Ian din TOATE punctele de vedere (si nu ma refer numai la partea academica ci si la cea de integrare sociala etc. si nici nu mi se pare corect sa aleg eu pentru el.
Ooo, ar fi multe de spus. Ca sa nu o ia discutia razna, ar fi fain sa faca cineva un...chestionar pe aceasta tema si sa rapundem puctual. Roro, Simpli, va bagati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Ina , chestionarele sunt specialitatea ta!

Roro, !

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput