Ideile noastre fac sex?
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
Daca ideile fac sex, avem o problema:
cand prinde viata o idee?
Trebuie neaparat sa raspundem la aceasta intrebare ca sa stim daca si cand putem avorta o idee daca nu ne convine.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Maria_1/Maria_1.jpg)
Maria_1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul Daca ideile fac sex, avem o problema: cand prinde viata o idee? Trebuie neaparat sa raspundem la aceasta intrebare ca sa stim daca si cand putem avorta o idee daca nu ne convine. ![]() |
Cred ca m-ai prins cu usa!!! Mi-ai gasit un avort cu care sunt deacord 100%
![](icon_smile_big.gif)
![](alcool.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Maria_1/Maria_1.jpg)
Maria_1 spune:
citat din mesajul lui Deceneus Ce credeti ca trebuie reformat in societatea romaneasca sa iesim din impas? - Sa alegem lideri cu CV-uri impresionante? Atunci platim o firma de resurse umane sa faca o selectie de oameni superdotati. De ce nu au apelat alte societati la aceasta metoda simpla? - Sa facem democratia sa functioneze? Cum? |
Ce ar trebui reformat? Pai inainte de a reforma ceva, eu sunt de parere ca ne trebuie un 'reset'.
Cv-uri impresionante? Pe cine intereseaza? Cei mai multi ar spune in continuare ca sunt niste hartii luate pe spaga si pe pile. Ca n-au nici o relevanta. Ca 'boboru' are nevoie de altceva. (nici el nu prea stie exact ce)
Oameni superdotati? Pai atata vreme cat prin oras se aude doar "....mea".. . ."ba pe-a ma-tii!" nu vad cu ce ne-ar ajuta niste superdotati. Doar daca ne-ar seta si pe noi, astia multi, galagiosi si foarte nemultumiti.
Pentru a doua intrebare..am o alta intrebare. Cum poti sa faci ceva (orice) sa functioneze cand nu pricepi mecanismele de baza? Cum poti sa faci un TV sa functioneze daca nu stii unde are butoanele si pe deasupra, nu stii nici pentru ce serveste aparatul in sine?
Senzatia mea. . . in doua cuvinte. . . . este ca ne-am pripit, am devenit din sugari adulti (peste noapte) si gandim/ne comportam ca atare. Ne place suprafata, dar nu asimilam esenta.
Mentalitatile trebuie sa se schimbe. Mai mult decat guvernele sau presedintii. Guvernele se schimba, mentalitatile raman aceleasi. Cum s-ar spune, 'aceeasi Marie, cu alta palarie'
![](icon_smile_wink.gif)
Spre exemplu, pe Funeriu l-au bagat si l-au scos de i-au sarit fulgii. Pai a incercat sa ne arate ce dashtepte sunt odraslele romanilor. Dar nu ne place
![](amenintare.gif)
Cine vine astazi cu intentii bune (si este competent) si incearca sa schimbe ceva. . . se aseamna cu cel care se duce si face curat in cocina de porci. Cu cat scormoneste mai mult, cu atat miroase mai tare si animalutele se agita derutate prin ograda.
Romanilor le place sa fie cu mot. Si sa puna si o bombonica roz deasupra. Cine strica sau vrea sa strice motul, si-o ia, e mancat.
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
citat din mesajul lui capcaunul Daca ideile fac sex, avem o problema: cand prinde viata o idee? Trebuie neaparat sa raspundem la aceasta intrebare ca sa stim daca si cand putem avorta o idee daca nu ne convine. ![]() |
- O prima problema este ca la noi prind viata ideile nefecundate si ies "idei debile" sau "avortoni".
Fecundarea are loc atunci cand ideile se intalnesc cu altele ale altor la alt indivizi, deci cand exista o "fecundare incrucisata".
Ca sa avem idei fecunde trebuie sa avem dezbateri in care ideile initiale sa fie innobilate cu contributii noi.
- A doua problema este cine decide avortarea unei idei proaste, cel care o are sau cel cei care trebuie sa o suporte.
Iti dai seama ca "parintele" ideii nu va avea puterea sa-i recunoasca ineficienta si sa o "avorteze".
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
citat din mesajul lui Maria_1 Pentru a doua intrebare..am o alta intrebare. Cum poti sa faci ceva (orice) sa functioneze cand nu pricepi mecanismele de baza? Cum poti sa faci un TV sa functioneze daca nu stii unde are butoanele si pe deasupra, nu stii nici pentru ce serveste aparatul in sine? Senzatia mea. . . in doua cuvinte. . . . este ca ne-am pripit, am devenit din sugari adulti (peste noapte) si gandim/ne comportam ca atare. Ne place suprafata, dar nu asimilam esenta. Mentalitatile trebuie sa se schimbe. Mai mult decat guvernele sau presedintii. Guvernele se schimba, mentalitatile raman aceleasi. Cum s-ar spune, 'aceeasi Marie, cu alta palarie' ![]() |
Opia asta este vehiculata de cei de la putere ca sa justifice imobilismul.
Iliescu in 90 spunea ca o reforma agrara se face in 10 ani si au trecut 20 de ani si nici acum nu au retrocedat terenurile, actiune mult mai simpla decat o reforma agrara.
De ce autoritatilor in 2000 le ia mai mult timp decat celor de la 1900? Acum au posibilitatea sa traseze conturul pe o harta pe calculator , scanata de avion, si instantaneu calculatorul ii spune suprafata. In 1900 inginerii mergeau cu ruleta si masurau pe teren, si ca numar erau mult mai putini.
Aceeasi problema cu democratia.
Clasa politica se opune democratizarii, nu populatia.
O adminstratie centralizata si personalizata, raspunde mai bine la comenzi politice decat o democratie, si atunci poate fi mai usor corupta decat o democratie care functioneaza cu decizii colective, obligata sa respecte proceduri si reglementari legale.
Problema de fond a Romaniei nu este mentalitatea, este rezistenta puterii la democratizare.
Un roman plecat intr-o tara occidentala nu este impiedicat de mentalitate sa se adapteze la rigorile de acolo.
Un neamt venit in Romania se adapteaza la coruptia de aici, pentu ca altfel, cu mentalitatea germana, nu poate sa-si rezolve problemele.
Mentalitatea este un comportament adaptat la social. Ca sa schimbi mentalitatea trebuie sa schimbi reglementarile sociale, sa imprimi un comportament, care in timp se transforma in mentalitate.
In concluzie comportamentul uman este determinat de functionarea adminstratiei, si nu invers.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/daniela_b/daniela_b.jpg)
daniela_b spune:
citat din mesajul lui Deceneus Mintile ilustre discuta idei... (Eleanor Roosevelt ) |
Si ce fel de minti discuta despre ideile care fac sex
![](icon_smile_big.gif)
Happy, ai zis-o
![](icon_smile.gif)
![](pupic.gif)
To live a creative life, we must lose our fear of being wrong - Joseph Clinton Pearce
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui daniela_b
Si ce fel de minti discuta despre ideile care fac sex ![]() |
Open mind.
![](icon_smile.gif)
Citat: | ||
citat din mesajul lui daniela_b
Happy, ai zis-o ![]() ![]() To live a creative life, we must lose our fear of being wrong - Joseph Clinton Pearce |
Da, este inspirata remarca lui Happy
![](icon_smile.gif)
Se vede ca nimic nu-i nou sub soare.
![](icon_smile_big.gif)