Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (210)
Raspunsuri - Pagina 10
![](images/user_woman.png)
piggy spune:
multumesc fetelor pentru raspunsuri...le asteptam cu sufletul la gura
Probabil oi fi avut si eu o zi proasta si era si ora de culcare si am exagerat...sper ca asta sa fi fost
pe mine m-a infricosat felul in care imi spunea ca ea nu trebuie sa ma asculte pe mine, ca fiecare trebuie sa faca ce vrea, ca ea stie mai bine etc. Si imi era o mila de ea cum plangea asa cu ochii rosii, dar nici nu stiam ce sa fac...Ma si vedeam cu ea la pubertate, fugind de acasa sau alceva din cauza ca nu e de acord cu ce ii zic eu. (poate sunt eu paranoica)
la noi e prima oara si chiar nu vreau sa o apuc pe o cale gresita cu ea.
si cu alte ocazii mai avea mici obraznicii (si cu noi si cu bona) de genul - da-mi tu sa mamanc ca altfel nu mananc nimic sau o rogi sa dea muzica mai incet si o da si mai tare etc).
Lumi felicitari pt baiat! Uite tu esti buna sa imi dai niste sfaturi, ca ai un baiat exact la varsta periculoasa si uite ce cuminte si destept e! Bravo!
Alysh diseara fac si eu puiul ala
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
piggy spune:
Nicole ce frumos povestesti tu de intalnirile cu sora ta
Stai in Bucuresti sau pe langa? Ne tot cautam si noi teren langa Bucuresti si nu ne hotaram odata!
Simonix spune:
Piggy - nu cred ca gresesti in nici un fel, sunt si ei niste omuletzi, evident ca vor sa se afirme si sa "decida" ei Acum depinde cat de des are fazele astea, daca sunt asa, mai rare, nu cred ca e ceva grav. E normal sa nu aiba acelasi grad de intelegere a unor situatii, pentru ea faptul ca esti racita sau ca dormi o priveaza de atentia ta, ei inca sunt concentrati pe propriile lor trairi. Abia acum incep sa constientizeze "stai, ca da, mama e bolnava, si eu cand sunt bolnava ma simt rau, si mama are grija de mine hmmm... ia sa incep si eu sa am grija de ea " - cam la asta se va ajunge, doar ca na, nu se poate dintr-odata. Asa ca tu foarte frumos i-ai explicat, ei vor constientiza pe deplin daca li se explica, intr-un fel, comportamentul asta e influentat de noi, repetam ca niste mori stricate si pana la urma chestia asta va da roade. Grav este sa ii pedepsesti fara sa le explici de ce - dar la voi nu e cazul. Uneori Bobo rade de mine ca imi bat gura cu chestii asa.... mai psi
, cu faptul ca ii explic lui Robert pana si lucruri pe care stiu ca nu le poate intelege, dar asa are timp sa se obisnuiasca cu ele si sigur va veni momentul cand va intelege. Si sincera sa fiu, creste inima cat un cozonac cand vad ca de pe o zi pe alta isi schimba purtarea, il aud cum imi intoarce replica, cum spune fix ce ii ziceam eu acum 100 de ani
Deci dupa lupte seculare
ne iese.
Apoi, desi sunt maricei acum, totusi faptul ca mai vine cineva in viata lor nu este 100% bine trait, chiar daca s-a obisnuit cu Mara, chiar daca poate si l-a dorit, e normal sa mai rabufneasca si ei.
Vai fetelor sa vedeti ce plecat in vacanta e neuronul meu Nu stiu de ce am avut impresia ca Lily se plangea si io dadeam inainte cu Victor, si la unn moment dat zic - mai, dar fata asta de ce i-a zis lui Victor Mara ?
ce, parca al doilea era baiet, nu fata
Asa ca noroc ca am recitit, altfel mesajul ii era adresat lui Lily
Boooon... Luminel - sper ca nu gresesc cand iti adresez felicitari la adresa baietului tau silitor Eu deja am inima maaare cand o auz pe tanti de la dansuri la Robert cum il lauda si cum ne bate la cap sa continuam cu el, poentru ca are si ritm si mai ales putere de concentrare, e foarte atent si se bazeaza mult pe el pentru spectacolele urmatoare
Deci imi inchipui sa fie ceva asa, serios, nu dantzuiala ...
Esme - nu ajunseram pe la voi in weekend, sunt cam fara energii asa, dar sper ca in curand sa ne mobilizam. Vazushi ca al meu Bobo isi facu saracul singur tortul diplomat pentru ziua lui ? Sunt tare mandra de el, ca i-a iesit bine. Si a mai gatit bietul de el o gramada in weekend, aseara dupa 8 s-a apucat si mi-a facut supa de pui si o mancarica de legume cu carnitza :)
De gimnastica o sa ma interesaz, si pe mine m-ar tenta pentru Robertzone, dar in apropiere inca nu stiu ce si cum - oricum daca e ceva, iti zic.
La noi la scoala nu exista ideea de optionale, cred, ca in RO, adica toti fac acelasi lucru. Gimnastica, e normal sa faca. Dans, pian sau limbi straineze inca nu se fac, eu la dans il duc sambata, la o scoala de dansuri, deci nu are legatura cu scoala. Am inteles ca mai incolo se va face piscina obligatoriu, nu exista piscina in scoala si vor fi dusi la piscina comunala - daca se va plati, sigur e ceva modic. Si la dans eu dau 100 de euri pe semestru - ceea ce mie mi se pare super acceptabil pentru atatea luni (o data pe saptamana). La scoala ce mai dam ca bani se duce pe activitati gen mers la circ, la spectacol, la ferme.
Al meu e la scoala de vacanta acum, cu Mara - moaaama ce bucurie mare - de dimineata s-a sculat cu scoala de vacanta in cap, in masina erau numai zambete, el cu Mara in spate, veseloshi tare. Maine au piscina, de-abia asteapta, ii duc cu scoala (si nu platim nik ). Daca ar putea fi scoala de vacanta tot anul cred ca ar fi cei mai fericiti.
Belle voiam si eu sa iti urez sanatate - eu am avut probleme cu chisturi de cand ma stiu, insa dupa nastere - clean nene. Si eu auzisem de supozitoarele alea, desi nu am folosit niciodata. Sper sa treaca repede problema.
Nu mai stiu ce sa scriu, sunt mai bine oleaca, iau medicamentul ala contra la gretzuri si parca e mai bine, dar tot obosita si gafaitoare sunt; Robert a dat sfoara in tara ca o sa aiba o surioara
, anunta oamenii pe strada ca mami are bebe in burta, vecinii, pe care prinde la telefon... Asa ca nici se vreau nu mai pot tine secret. Sper sa aveti dreptate ca e sarcina pe tipic de fetitza
In plus ma intreaba in fiecare dimineata daca i-a iesit bebelusha de acolo
Fug la munci
Simona cu Robert
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
Simonix spune:
Ah, si ieri Robert m-a intrebat pe unde iese bebelushul din burta - si mi-a aratat buricul si m-a intrebat: pe acolo? Fetelor, nu avui curaj sa ii zic ca mai pe jos Oricat de deschisa sunt io la fazele cu nastere, conceptie, cum vin bebii etc ... nu am putut sa zic ca drumul catre lumina se face ... pe jos
Uf ... asa ca am balbait o prostie, nici nu mai stiu, chit e ca s-a multmit cu ideea ca "pe burta". Pe voi v-au intrebat ai vostri? Mai ales pe fetele cu bb2, 3 ...
Simona cu Robert
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/belleane/belleane.jpg)
belleane spune:
Simonix:Ana stia ca prin taietura de pe burta pe unde au scos-o si pe ea va fi scoasa si sora-sa, dar Elena a aflat de la gradinita ca prin fund ies copiii si-i spunea Anei. A inceput o mica cearta intre ele. Eu ma minunez zilnic cate afla Elena de la gradinita.
Sa nu se supere Robertel ca surioara lui nu e gata pregatita de joaca. Trebuie sa stie. Sanatate multa iti doresc.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Luminel/Luminel.jpg)
Luminel spune:
Simonix, e cel mai tare Robertone
sa stii ca nu i-ai spus o minciuna: pana la urma, copiii pot iesi si pe burta ..nu ca ti-as dori tie asta
Fetelor , multumesc mult pentru felicitari! nu am cum sa nu fiu mandra...mai ales ca daca ati vedea ce subiecte a avut
... ma si mir ca a luat atata...eu ma uitam ca curca in lemne, ma steptam la cu totul alt gen de subiecte
o sa le scanez diseara, sa incerc sa le posteze sa vedeti si voi ce sa da la olimpiade
Piggy, Cristi are dese faze din astea...iar eu cu regret si rusine o spun ca nu stau sa-i explic una alta ca tine....chiar va admir pe cele cu atata rapbdare si simt psihologic!
iar legat de baiatul meu "destept si cuminte"...chiar nu stiu daca eu sunt in masura sa-ti dau eu vreun sfat
...a fost cuminte (si inca este dpdv scoala si lipsa anturaj) cat a fost mai mic intr-adevar, dar de vreun an, doi a inceput razboiul intre noi si nu vreti sa stiti cum imi vorbeste de multe ori
...bine, cred ca tine si de firea lui, de mostenirea genetica
Aly, abia astept sa te vad nasa! succes cu pregatirile!
Belle, mie Carpicon supozitoare mi-a dat si mi le bagam in ...dos dimineata si seara, daca-mi aduc bine aminte! sanatate!
Nicole, ce week-end placut ati avut! mi-ar placea si mie sa stau mai aprape de sora mea, sa vina la mine sau eu sa ma duc la ea (asa de bine ma simt la ei acasa, dintotdeauna m-am simtit asa); dar noi ne vedem doar de cateva ori pe an
...si acum daca o sa plecam, o sa o vad si mai rar...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Doloress/Doloress.jpg)
Doloress spune:
LUMINEL - felicitari baiatului, bravo! La ce vrea el sa dea mai departe?
PIGGY- nu cred ca gresesti deloc. Este o faza normala, in care invata frustrarile si sa faca fata lor. Eu il las, sa se tavaleasca pe jos cat vrea, pur si simplu ii zic ca il inteleg, dar ca trebuie sa invete ca nu tot timpul lucrurile stau sau vor sta asa cum vrea el. Ii spun numai ca modul de manifestare lasa de dorit, ca mie nu imi plac urletele, tipetele si trantitul pe jos, dar daca el crede ca astfel se rezolva frustrarea, n-are decat sa se tranteasca pana maine. Si incerc sa fiu pe cat posibil consecventa si sa nu cedez. Taica-su in schimb tipa si el si urla la el si apoi se simte vinovat, cedeaza si il ia in brate la pupacit, eu zic ca atitudinea asta e gresita.
BELLANNE - nu stiu ce-ai luat tu, mie supozitoare mi-au dat, mi-a prescris doctorita.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Doloress/Doloress.jpg)
Doloress spune:
Mai voiam sa zic PIGGY ca nu cred ca gresesti dandu-i libertate de decizie, ai sa vrei mai tarziu sa gandeasca cu capul ei si sa nu se lase influentata de primul prieten sau prima prietena. Eu am mereu in minte adolescenta cand incet incet parintii cad in dizgratie si ceea ce zice amicul e mai important decat ce zicem noi. Si atunci ai sa vrei sa fie pregatit impotriva influentelor nefaste. Si asta nu cred ca se face decat daca de mic a avut exercitiul luarii deciziilor. Normal, eu am niste limite pe care i le comunic si il rog sa le respecte, nu ia orice decizii vrea el, pentru ca el nu e la varsta la care sa stie ce are nevoie si ce nu.
SIMONIX - eu i-am zis pur si simplu. Dar eu sunt mai transanta asa, si in plus la noi nu e adusa niciodata in discutie ideea ca partile intime ar fi si rusinoase. Sunt numai private si nu trebuie vazute de toata lumea, dar nu e nimic rau sau rusinos. Vad ca n-a fost deloc traumatizat, de atunci n-a mai intrebat absolut nimic si nici n-a scos perle de-ale lui pe marginea subiectului.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lorich/Lorich.jpg)
Lorich spune:
Alysh eu vb de mall Baneasa, pt ca pe acolo "activez", dar poate astia or fi in orice mall, de fapt nu e in Mall, e in zona aia Carefour, inainte de intrarea efectiva in hypermarket. Sigur iti vor placea.
Mai, Robert nu a avut mare habar de bebe, burta, nastere...asa a fost la noi!
Azi a avut un mare succes la gradi - sa vedeti ce fel de succes: a mnancat toata ciorba!! Toata lumea in extaz, d ela educatoare, ingrijitoare pana la portar!! Eram cu Buni si asteptam sa-l luam si toata lumea "a mancat!!! a mancaaat!!!" ..deci...ciudate prioritati pe gradinita asta.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/belleane/belleane.jpg)
belleane spune:
Legat de carpicon: nu scrie pe ele ca sunt supo, scrie crema solida, doar scrie ca sunt folosite si pentru hemoroizi si altele. Ma gandeam ca pentru probleme gineco se folosesc altfel. Nu am folosit, doar mi-a trecut prin cap.
Le-am luat dar astept sa vad ce zice si doctorul peste ceva timp cand iese si rez de la pap.