Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (29)
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anitta_O/Anitta_O.jpg)
Anitta_O spune:
Diana, actioneza asupra efectului. De aceea iti spuneam zilele trecute ca e bine sa vorbesti cu medicii sa vezi ce veti face in viitor. Important e sa gaseasca diagnosticul exact si cauza, ca sa se poate inlatura. Dar asta probabil dupa ce vei naste.
Nu cred ca poti sti acum daca problema persista si dupa nastere, poate ca nu, ca la prietena mea despre care am vorbit prin mp.
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 22+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Anitta_O spune:
Felicitari pentru noua saptamana pe care ai incheiat-o cu bine!
Si eu intru azi in luna a sasea, sarbatoresc si eu. Obosesc foarte repede, un pic de miscare si sunt lata, inima o ia razna si trebuie sa ma bag in pat. Iar de joi ma intorc la munca. Sper sa fac fata cu bine, am o multime de proiecte lasate balta pe care trebuie sa le termin pana la sfarsitul lunii.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana85/diana85.jpg)
diana85 spune:
Anitta, inteleg deci ca va trebui sa o cam iau pana dupa nastere. Si ca problemele nu se incheie atunci . Si ca, daca toate merg ca unse si intra in normal, ideal ar fi sa il nasc tot aici, unde sunt "in tema" si pregatiti de ce s-ar putea intampla.
Recunosc ca e o adevarata provocare administrativa si logistica, dar om duce-o la capat si pe asta cumva. Ma cam ingrijorez pentru ca am aflat ca o zi de spitalizare e 1500 de euro de fapt, acoperita 100% de asigurare. 300 de euro era intr-adevar partea ce trebuia sa o acopar eu ca asigurata (20% din suma), dar cum sunt trecuta de luna a sasea nu mai e nevoie de acesti 20% din partea mea.
Dar ma gandesc la reactia serviciului social din Portugalia cand vor primi pe "nepusa masa" o factura de cateva zeci de mii deja... Plus o cerere de nastere aici. Sper sa nu trebuiasca sa fac parnaie pentru suma asta, ca de platit oricum nu am de unde-o plati .
Maine am sa incerc sa vorbesc mai multe cu cardioloaga, dar merge tare greu treaba cu franceza mea. E si asta o bariera destul de importanta.
Diana 28+ cu
Mirciulica
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elena_gd/elena_gd.jpg)
elena_gd spune:
Neatza fetelor!
De aseara a inceput stresu lui "azi mergem la ecografie", m-a busit si plansul, desi nu e genul meu.
Azi dimineata m-am trezit tinta cu dorinta de a manca pate...am papat o feliutza...sper ca nu e asa grav, dar nu se mai putea fara sa gust.
Ma confrunt iar cu sangerarile nazale, sper sa treaca. toate burticile si cele de acasa si cele de prin spitale si va asteptam cat mai repede acasa!
Elena 23+ poate cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elena_gd/elena_gd.jpg)
elena_gd spune:
Diana...sunt solidara cu tine...trebuie si eu sa ma apuc de facut hartoage...eu sunt coasigurata sotului in USA, si pana acum nu le-am trimis nimic spre decontare. Tot asa am si eu cu 20% contributia mea, numai ca acolo se fac 2-3 eco toata sarcina si aici, am facut la 3-4 sapt. Cu nasterea e mai complicat, oare merge cardul european de asigurat pentru nastere?! ca am si din ala.
Elena 23+ poate cu
![](images/user_woman.png)
aever spune:
V-am citit de dimineata, nu mi-am facut timp sa scriu. Din ce am citit imi amintesc numai de Diana cu vestile bune despre inimos. Ma bucur ca mergeti spre bine si evident ca ma gandesc mereu la voi sa fiti bine de acum inainte 100 de ani.
Eu sunt in pregatirile cu nunta, joi avem cununia civila si sambata cea religioasa si restul. Fain timp ne-am gasit si noi. Mai am de pus la punct ultimele detalii, dar deja simt ca nu mai am nervii necesari si nici puterea sa ma mai ocup, ma inec ca "cineva" la mal. Din fericire astea sunt ultimele detalii care nu-s asa complicate si sigur se vor rezolva usor. Nici vremea nu ma ajuta ca nu prea e de iesit din casa, cu atat mai putin de alergat si rezolvat chestii. Am zis ca azi fac un pic curat. Am inceput din weekend cu al meu dar ca de obicei el se misca groaznic de repede si ma oboseste si in plus ori imi arunca chestii care i se par inutile, ori mi le baga cine stie pe unde de nu le gasesc. Si uite asa iar a scapat de curatenie si iar am zis ca fac eu asa incet in ritmul meu. Evident ca pana acum nu m-am apucat ca am tot povestit ba cu mama, ba cu nasii, ba cu vara-mea...
Saptamana asta cred ca nu prea o sa intru, mai ales de miercuri sigur nu mai intru ca o sa fim in focuri si cu nasii la noi, dar va scriu dupa nunta cum a fost.
Andreea, 22+ cu BebeLUnu
Anitta_O spune:
Diana, 1500 de euro pe zi? Enorm! La socrul meu, din cate imi amintesc, a fost maxim 1200 de zi, in conditiile in care a stat si la terapie intensiva, cu supraveghere permanenta. O sa-l intreb diseara, ca uite, nu-mi amintesc acum.
Aever, spor la pregatiri, iti doresc cat mai putin stres!
Elena, si eu mai mananc pate, nu se intampla nimic, fii pe pace. O feliuta acolo n-o fi foc. Sa fie bine la eco!
diana85 spune:
Elena, stai linistita pentru eco, ai sa vezi ca vii cu vesti minunate. Cum am mai spus, am avut eu grija de procentul "cu probleme" cardiace la noi in odisee . (Si, din pacate, m-au mai ajutat si alte burticute
).
Cu pateul nu m-as ingrijora, am mancat si eu de cateva ori pentru ca imi place tare mult cel facut de mama acasa. Stiu ca e chiar bun pentru ca e bogat in fier. Rau ar fi pentru ca are multa vitamina A iar suplimentul din corp nu se elimina ci se stocheaza in ficat si ar putea ca cel mic sa dezvolte un super-ficat . Dar mancat ocazional, sunt sigura ca e ok.
Cu cardul de sigurat... ei, e cu cantec. Poti sa il folosesti, teoretic, linistita, "Daca deplasarea in strainatate nu s-a facut in scopul obtinerii de ingrijiri medicale". Acum, tie banuiesc ca ti-e usor sa demonstrezi ca asa e. Mie la fel. Dar, aici, la externare o sa imi ceara pe langa card asa: ori o adeverinta cum ca am fost internata de urgenta (eliberata de medicul de aici), ori un formular E112 eliberat de tara unde sunt asigurata si care atesta ca eu am fost trimisa aici. Practic, cei de aici considera ca doar urgentele si trimiterile speciale sunt cazuri in afara "deplasarii in strainatate in scopul tratamentului". Sper sa reusesc cu adeverinta de urgenta, pentru ca altel... cred ca imi va lua luni de zile sa obtin formularul ala, daca o sa reusesc vreodata sa il obtin. Relativ la nastere aici...eu simt ca am doua posibilitati: fie sa raman internata pana nasc, fie sa obtin cumva intre timp formularul ala. Ambele mi se par aproape fantastice si ridica multe complicatii la randul lor.
Asa ca, eu simt ca am de trecut doua hopuri: o data, sa accepte cei de aici cardul. Si doi, sa accepte cei din Portugalia factura. In plus, ca lucrurile sa fie si mai dragute, cardul meu e pe numele de don'soara, la care am renuntat dupa casatorie . Duuuupa ce ii conving sa accepte toate cele de mai sus, mai trebuie si sa ii conving ca sunt una si aceeasi. Am certificatul de casatorie care atesta clar asta, insa... eu stiu cat de receptivi vor fi?
Este...cam cat de complicat se poate. Si sa nu incep cu gandurile: Cand ajung in Portugalia sa imi depun actele pentru concediul de boala ca sa intru si eu in "cu plata"? Cat ma mai tin cei din Portugalia aici, platindu-mi cheltuielile? Ar trebui sa renuntam la chiria din Portugalia ori nu? E...incredibil de complicat toul.
Dar, lasa ca incet o sa le rezolv pe toate, inimosul meu sa se faca bine doar.
Diana 28+ cu
Mirciulica
diana85 spune:
Anitta si mie mi se pare incredibil de mult! Daaar, au si cu 5000+ de euro pe zi unele sectii - http://www.chu-lyon.fr/web/2489. Nu pot sa imi imaginez CE iti fac acolo... Deci, la mine e (aproape) cea mai mare "iefteneala". A, si e spital de stat, nici vorba de privat.
Aever, iti spun asta din experienta proprie - un singur lucru conteaza: sa fii odihnita si sa emani toata bucura ce o simti, nu stresul. Eu cu mirele meu drag taiam noaptea la 2 prajiturile pentru a doua zi, pentru ca ai mei faceau aranjarea la mese si restul s-au dus sa se culce ca sa fie odihniti pe a doua zi .
Prea putini o sa vada daca florile sunt rozalii ori movulii, daca parul tau e ondulat ori intins, prins ori nu, daca lumanarile is mari ori mici, daca le servesti cartofi ori orez. Detaliile astea sunt o placere cand ai timp de ele, in rest nu le lasa sa te streseze. Important este sa te bucuri TU si cu EL de ziua asta, sa fiti zambitori, relaxati, fericiti. E ziua voastra. Lasa disperarile si frustrarile deoparte, ca se rezolva toate. Si nunta fara probleme nu s-a mai vazut. De-ncep sa ti le enumar pe toate de la a mea... In plus, eu am avut un an sa ma pregatesc, nu cateva saptamani. Asa ca bucura-te si nu te stresa, ca zilele astea nu se mai intorc.
Diana 28+ cu
Mirciulica
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mirina5/Mirina5.jpg)
Mirina5 spune:
buuna!
In primul rand, Diana, felicitari!!! Ma bucur nespus ca incepe sa dea roade tratamentul!! Eram sigura ca vei veni cat de curand cu vesti bune!!
Cat despre fratele tau, ei bine, cand nu va mai avea cine sa-l sustina, ii va fi f greu...Eu si sora mea ne-am descurcat singurele de cand ne stim, tatal nostru a murit cand eu aveam 5 ani, mama s-a recasatorit cu un barbat ce nu ne prea "inghitea", asa ca am stat la bunici. Dupa ce a murit bunica, ne-am intors la mama, dar nu pt mult timp, caci l-am cunoscut pe iubitul meu sot si m-am mutat la el. Inainte cu o luna de a ma muta eu, a plecat si sora mea la actualul sot.Deci, am cam fost pe cont propriu.Mergeam singura la gradinita (ce-i drept nu era departe de casa), veneam acasa si ne pregateam singure de mancare (cartofi prajiti sau oua), ne trezeam singure, ne faceam temele (mama nici nu stia pe cine am invatatoare sau diriginta). A venit o singura data la liceu (locuiam deja cu Valy), la sfarsitul clasei 12-a, la premiera si toti profesorii o felicitau pt reusitele mele scolare (aveam media 9,90), insa meritele nu erau ale ei....ci ale mele. Dar, eu nu o condamn, sunt bucuroasa ca ma descurc f bine si singura, sunt independenta si-mi place asta. Cu fratele meu, face cam la fel ca mama ta, daca il cearta sotul ei, ea ii spune sa-l lase in pace, sa nu-i certe copilul.Andrei e un scump, il ador, dar e mai nazdravan si nu prea asculta de nimeni (are 6 anisori).
Andra, felicitari pt patut, e f frumos!
Virgi, felicitari pt dormitor, si mie-mi place albul f mult, e o non-culoare, calmanta, relaxanta, pe mine ma linisteste
Anitta, felicitari pt floricica! Acum ai pereche
Shosho, ma bucur ca ti-a trecut raceala, sa ai grija sa nu te intoarca cu vremea asta!
Deea si Aever, felicitari pt prietenele voastre cu bebei!
Miha, maine ma duc dupa rezultate. Inca ma doare mana, mi s-a inrosit si e umflata, dar e normal, va trece Plus ca ma mananca rau acolo unde m-a vaccinat
Pe aici ninge, s-a depus zapada pe strada, ce bine ca azi nu trebuie sa ies afara! Sambata am fost la cumparaturi si am luat 2 baxuri de Pampers pt bebita si 2 pachete de servetele umede. Mi-am luat si o pijama pt spital, dar se pare ca n-am voie, ca trebuie camasa de noapte.
Ieri am avut o experienta mai urata, nepotelul mi-a dat un cap in burta de mi-au dat lacrimile...m-am speriat destul de tare...seara mi s-a parut ca am sangerat si de atunci stau crispata cu ochii pe hartia igienica...si bebe parca e foarte linistit, de dimineata cand a plecat tati la lucru a miscat putin si de atunci e cuminte, cred ca o iau razna....
Irina 28+ cu Kinder surprise