aveti aspirator robot?
Ma bate gindul sa iau un aspirator robot,dar as prefera niste referinte reale.Are cineva?Merita investitia?Care model trebuie preferat?
Cumparat de altundeva ar fi mai ieftin?SUA de ex?Am vazut modele si de 26 mil.Nu prea am inteles exact in cit timp termina un apartament ,daca rateaza vreun loc,cit timp are autonomie ,unde stringe praful ,etc.
Orice experienta directa e binevenita!
Raspunsuri
adita spune:
eu am avut unul cu spalare,dar nu l-am folosit, nu aveam spatiu destul de mare si de gol pt asa ceva. parca dura vreo 45 de minute curatarea unei singure camere, ca trecea de 5 ori intr-un loc, pt a nu lasa zone necuratate. in prima faza aduna firimiturile si gunoaielea mici, pe urma spala, apoi limpezea si in cele din urma stergea sa nu ramana ud.mi se pare cam un moft.
mamica de sase copilasi :Sofian (19 sept. 2011),Nicolae (15 oct. 2009), Stefan (18 ian. 2007), Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
dulcetica spune:
Asta inseamna consum mare ,pt ca daca il lasi si pleci,banui ca nu te poate enerva.Sper ca nu trebuie sa fii prin preajma cind termina,nu?
Deci il ai si nu-l folosesti?
Poate fi folosit si fara apa,nu?E o optiune pt gresie?Curata cumva si covorul,cu apa?!
Adita ,6 copii?Bravo,cred ca mi-ar fi placut si mie!
adita spune:
eu l-am vandut pe al meu. nu curata covoare, doar suprafete tari, si nu mergea decat cu spalare.
mamica de sase copilasi :Sofian (19 sept. 2011),Nicolae (15 oct. 2009), Stefan (18 ian. 2007), Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
buflea spune:
Si eu am ... din ala de aspira singur ... e bun, aspira bine, aspira toata camera, dar e nefunctional. Aspira in 2 ore o camera care se aspira in mod normal in 10 min. Prea mult, doar asa, daca vrei sa-l lasi sus sa spire in timp ce jos gatesti si in basement spala masina rufe.
Mai are o problema, firele electrice - se incurca in ele si nu se mai descurca - asa ca trebuie sa te duci sa-i dai un branci. Pai daca la cele 2 ore, mai trebuie sa mai stai si cu ochii pe el si sa-l scoti din ghearele firelor - mai bine pui mana pe un aspirator normal si termini tu treaba in 10 min.
Opinia mea - nu merita.
dulcetica spune:
Da,aceeasi impresie mi-a creat masina de spalat vas,in sensul ca daca trebuie sa treci farfuria intii pe sub un jet de apa si s-o cureti grosier ,mai bine o speli.Plus ca ma enerva ca merge o ora pt o treaba de 5 minute.Eu mu prea produc multe farfurii de spalat.
Asta il consideram util!Sigur le mai modernizeaza.
cristoiu spune:
Eu am amindoua, si aspirator robot roomba, si masina de spalat vase.
Cel putin aia de spalat vase n-as mai renunta la ea in veci, doar cind plec in camping sau pe barca mai spal de mina. Nu e nevoie sa le speli inainte, doar sa iei mincarea din faRfurie, mai ales oase de peste, chestii care o pot face kaput. Si nu e musai sa mearga o ora, au si program scurt, de 30 de minute. Si nu o pui sa spele 3 farFurii, astepti pina se umple ochi si atunci ii dai drumul.
Despre aspirator, eu am roomba. Samsung are o varianta mai buna, cu Gps, dar e mult mai scump. Nici roomba nu e prea ieftin. La mine merge in fiecare zi, e programat, pleaca singur cind eu sunt la servici. Nu este inlocuitorul perfect al aspiratorului pentru ca nu reuseste sa intre in unghere mai strimte ca el si Trebuie sa ii iei lucrurile din fata ca nu o face singur. La fel si cu cablurile, dar in general cablurile oricum nu sunt insirate prin casa ci pe linga pereti, in spatele mobilei. E foarte eficient in ridicarea prafulUi si a fIrimiturilor de pe jos. Curata covorul mai bine decit o fac eu cu aspIratorul mare. Si in fiecare zi cind vin acasa tavita aia e plina, ma si mir unde gaseste Tita, ca mie mi se pare curat. E un moft intr-adevar, e un lux, dar pentru cine si-l poate permite eu zic ca merita.
Ah, cel de spalat pe jos, zoomba parca il cheama, nu aspira, el doar spala, nu e bun daca ai covoare, parchet ... Ala chiar nu cred ca merita, eu nu l-am luat ca nu l-as fi putut folosi.
michelle-usa spune:
si eu am vrut sa cumpar dar mi-a spus vecina ca l-a dus inapoi dupa ce i-a incurcat firele de la electronice si alte chestii care le-a uitat pe jos si i le-a stricat.
am uitat sa intreb cat curent consuma. ca mai e si asta o problema daca merge 1-2 ore pt o camera.
michelle