Liceul Waldorf
Buna,
Fetita mea urmeaza sa intre in clasa I anul acesta si iau in calcul posibilitatea sa o inscriu la Liceul waldorf. avem si avantajul ca stam foarte aproape de el....practic vis a vis. ea nu a frecventat o gradi waldorf, ci una traditionala. Am citit tot ce am gasit pe internet despre sistemul waldorf, dar m-ar interesa si pareri din interior. prin urmare, sunt mamici pe aici care au copiii la scoala in sistemul waldorf?
din pacate, intreband in stanga si in dreapta despre acest sistem, m-am lovit de parerile preconcepute ale multora.....ba ca e pt copii cu probleme, ba ca sunt sectanti, ba ca nu se face deloc carte, copiii doar deseneaza, canta si danseaza, ba ca vor fi niste inadaptati toata viata etc etc.
La cum se prezinta sist traditional de invatamant acum si la ce presiuni sunt supusi niste copii de doar 6-7 ani, sunt aproape convinsa ca pt copil ar fi o alegere buna st waldorf. Dar inainte de a lua o decizie finala, mi-ar prinde bine parerile cuiva din interior
va multumesc
Raspunsuri
thea05 spune:
Buna,
Eu am copii la Liceul Waldorf in clasa 1.Din pacate anul acesta nu au locuri la clasa 1 si grupa pregatitoare,deoarece nu va fi decat o clasa 1 si vor avea prioritate copiii de la gradinitele waldorf(sunt 3 gradinite),copiii profesorilor(sunt multi profesori tineri)si fratii, iar locuri sunt numai 26 in clasa(banuiesc ca si anul asta tot atat vor fi in clasa 1).Referitor la celelalte intrebari, pot spune cu siguranta ca nu sunt secta(astea sunt rautati),ca nu au decat 2-3 copiii cu probleme (handicap) in scoala, ca tot ce invata, invata prin joaca,desen si muzica(dar au un rol foarte inportant in dezvoltarea lor).Copiii mei au devenit foarte siguri pe iei si muult mai sociabili(erau sociabili si inainte de scoala).Sunt foarte relaxati cand merg la scoala si incantati(au foarte multe serbari azi de exemplu am avut carnaval). Si cel mai important chiar se face scoala si raman in cap cu ce invata(chiar daca fac prin joaca tot).De exemplu au invatat tabla inmultiri si impartiri pana la 5 fara sa se streseza si sa socoteasca foarte repede(plus adunari si scaderi).
Daca mai doresti si alte detalii, poti sa ma intrebi.
Multa bafta cu inscrierea la scoala.
dandana spune:
noi am avut gargarita la o gradinita waldorf nu pentru ca am vrut special ci pentru ca e o gradinita ffffff buna. nu m-a deranjat, ba chiar am avut noroc!
daca era dupa mine as fi lasat-o inca un an la gradi si apoi pana in clasa a 4- a as fi mers pe acelasi sistem dar... e prea departe liceul de noi si nici nu sunt locuri (avem o mamica disperata sa-si duca fetita acolo). ma gandesc in schimb la stepbystep pentru ca noi intram in grupa pregatitoare.
nu stiu daca vor fi inadaptati sau vor incerca sa schimbe viata ca sa le placa, zau, iti modifica un pic felul de a vedea lumea. exclus sectanti dar e adevarat ca se canta, se povesteste mult. si eu nu vad nimic rau in mica binecuvantare a mesei, ba chiar ma gandesc sa o spunem si acasa, sa nu piarda obiceiul!
succes la inscriere!
thea noi avem carnavalul saptamana viitoare!