Asigurari de studii, la ce banca??

Asigurari de studii, la ce banca?? | Autor: oana_lex82

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor, de ceva vreme ma bate gandul sa ii fac puiului meu o asigurare pt studii..si uite-ma ca am tot amanat momentul si deja am inceput serviciul si am ff putin timp la dispozitie pt a umbla pe la banci sa caut cea mai buna oferta asa ca m-am gandit sa apelez la voi, prietenele mele virtuale..Asa ca va rog sa imi impartasiti si mie din experienta voastra legata de acest tip de asigurari, se merita sau nu sa fac, avantaje, dezavantaje, cam cat costa o astfel de asigurare...Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Eu am optat pentru o asigurare de viata cu acumulare de capital. La fel ca si cea de studii, iti da banii depusi (+ o dobanzica) la finele contractului insa, daca pe durata contractului copilul sufera un accident, este despagubita spitalizarea sau chiar operatii. Eu cu o astfel de asigurare pe numle meu am luat de 2 ori cand mi-am rupt piciorul cate o suma in functie de gravitatea fracturii si la final am incasat si suma completa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Este facuta la o firma de asigurari, nu la o banca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Noi avem la ING.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Ok fetelor, si cat costa o astfel de asigurare, pare tentanta cea de care zice Ioana, se plateste lunar, trimestrial??

Mergi la inceput

Oana, noi platim lunar. Acum rata e de aprox. 105 lei/luna. Suma creste anual cu un procent ce reprezinta inflatia. Polita are o componenta de asigurare de viata si invaliditate. Adica daca sotul meu, pt ca el este trecut pe polita, decedeaza sau sufera un accident care duce la invaliditate si incapacitate de munca pana implinesc copiii 18 ani, se primeste o suma de bani si plata ratelor este facuta apoi de ING. La final putem alege sa retragem toti banii odata sau sa fie dati in transe ( ca un fel de alocatie anuala)

Mergi la inceput

A, si mai e intrebarea daca la suma respectiva acumulezi si o dobanda sau la sfarsit primesti fix suma cotizata in toti acesti ani??

Mergi la inceput

Da, se acumuleaza dobanda, dar nu este una fixa. Depinde cum au mers plasamentele ING-ului in fiecare an. Se opteaza de la inceput daca se doreste un plan de investitii mai 'safe' (plasamente sigure, in certificate - sau cum le zice- de stat de ex.), unul mediu sau unul mai riscant (care permite acumularea de mai multi bani daca se investeste cu succes sau se poate pierde daca nu merge treaba). In ce investeste exact ING-ul banii tai nu stii si nu ai control exact. Dar este o suma miminima garantata a fi returnata la sfarsitul perioadei de cotizare.

Mergi la inceput

Merci mult Laura pt detalii. Astept si alte pareri in legatura cu acest subiect..oare daca depun intr-un cont in banca nu e mai rentabil, sau la CEC??

Mergi la inceput

Oana, stiu ca au fost persoane care au facut calcule ca e mai rentabil sa pui tu banii intr-un cont (sunt oferte de la banci de conturi pt copii, cu acumulare de capital, unde daca nu intri sa scoti din bani dobanda se aduna frumusel). Dobanda e ok, nu risti nimic, poti sa iei banii cand vrei fara sa fii penalizata(ceea ce nu se poate in cazul politelor, unde daca scoti banii inainte de termen nu iei nici cat ai pus). Ar fi problema ca asa nu ai asigurare de viata (dar poti sa iti faci una separat) si ca nu te obliga nimeni/nimic si e posibil sa ai perioade in care sa uiti/sa consideri mai important altceva si sa nu pui bani in cont.

Mergi la inceput

Da, si asta cu nefiind obligat e nasoala pt ca e posibil sa te cam lasi pe tanjeala..pt ca vrem nu vrem, noi romanii suntem cam predispusi la a cheltui mai mult decat la a economisi..o polita de asigurare insa te obliga..mai rau e ca noi romani nu avem certitudinea ca vom avea tot timpul locuri de munca sau ca nivelul de trai ne va permite ca timp de n ani sa economisim..sincer ma tem de asta..offf si anii trec...

Mergi la inceput