Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (25)
Raspunsuri - Pagina 20
G_I_O spune:
Neatza!
Cosmi mersi de cafea!
Eu am tot vorbit de ieri cu o groaza de mamaici, psihologi, cadre didactice....deja am un mare ghiveci in cap....
cine are copil intr-a 1 sau trecut de clasa asta...zice ca putea sa-l mai lase un an acasa....dar multe zic ca sunt obositi din cauza afterschool-ului, ca stau in banca 8 ore, cu pauzele de rigoare.
la noi nu s epune problema asta, Marco vine acasa, mananca, se odihneste si pe urma la teme.
Directoarea gradinitei mi-a zis ca Marco e un copil adaptabil si functioneaza bine in rutina...daca are acelasi program zilnic, nu am probleme cu el.
este mai timid si nu are incredere in fortele proprii...mi-a zis ca aici suntem si noi de vina (mai ales eu), ca sunt tot cu gura pe el, are dreptate ca-l cicalesc tot timpul.
Trebuie incurajat mai mult decat cicalit.
azi vorbeam cu educ. si mi-a zis de clasa 1, ca nu are rost sa mearga la pregatitoare ca s-ar plictisi copilulu, ar repeta ce ei dehja fac. pe urma in cls. 1 ar face acelasi lucru...pt a 3-a oara!!!
e drept ca cinitd programa m-a cam descurajat...pai ei fac adunari cu 2 unitati deja.
Mi-a zis si educ. ca are momente cand se blocheaza efectiv, desi stie...din cauza emotiilor. dar cu ajutor si incurajare trece peste acest moment.
Miha eu zic ca ai luat decizia buna tinand cont de starea de sanatate a lui Tudor, caci la cate stie....s-ar plafona in cls. pregatitoare.
Cosmi cum zic astia ca vor sa amenajeze cls pregatitoare si ce ar vrea sa faca...suna tare bine...dar m-am izbit de niste chestii in programa de m-am crucit.
au comasat cunoasterea mediului cu matematica...ok ca au introdus informatica....dar cu apparatele foto la aceasta clasa mi se pare penal...nu mai zic de folosirea Ipad-urilor si a Iphonurilor....pai de-ai merge la scoala?
Dia super ca ati avut martisoare. a fost incantata Adri?
Am primit asa martisoare frumoase de la baieti...Marc a facut el vreo 4 modele, superbe. la Edi le-a facut educ si ne-a pus sa alegem un martisor si o felicitare.
Azi dim. la 7:30 s-a trezit Edi si a venit la noi in pat. Mi-a cantat: Vine, vine primavara!, In floresc gradinile si e ziua ta mamico.
mi-a zis educ. miercuri ca le stie, sa-l pun sa-mi cante. stie si zilele saptamanii....inca ma crucesc cata informatie absoarbe acest copil. si mi-a zis educ. ca asa-i plac act. e numai ochi si urechi la ea.
asa ca nu l-am mai laudat de mult.
o zi frumoasa sa aveti!
cosmi1975 spune:
GIO si Stefan e tot cam asa ca Marco asa ca sigur se vor descurca la scoala
restul fetelor unde sunnteti??pe mine m a palit astenia de primavara...de fapt asta sper sa fie
G_I_O spune:
ce faceti fetele?
primiti o dupa masa de pranz?
Edi mi-a facut febra, nu stiu de la ce...cred ca e gatul ca tot tuseste ca si cum il deranjeaza ceva acolo...om vedea ce va fii in continuare.
pacat ca e vreme frumoasa si am mai fi iesit pe-afara.
Cosmi asta cu timidetea cam asa e...daca e timid acum, nici peste un an sau 2 nu va fi altfel.
Lasa astenia, ca nu e loc de ea...eu vorbesc care in 1 martie m-a luat o depresie...sau o stare de panica...nu mai stiam nici in ce clasa sa-l dau pe Marco...stateam si plangeam...of...iar s-au adunat mai multe si nu mai pot....mor cand vad ce greu merge si nu se vede nimic roz in viitor. si de aici pana la depresie a fost doar un pas....
Noi ramanem tot pt. cls.1.Marti merg sa-l inscriu.
Inca nu e clar daca asa va fi cu cls. pregatitoare, programa aia m-a cam enervat putin, asa ca in urma discutiilor cu diverse persoane, psihologi si cadre didactice, copilul meu va merge tot in cls.1.
sa speram ca inv. va fii una normala si nu ii va bombarda cu teme multe si alte chestii. De copilarit o va face in continuare, dar in alt mod.
Maraki pe unde esti? ce mai faceti?
un weekend frumos sa aveti!
cosmi1975 spune:
salutare ...eu am fost la cursuri si acum mai fac cate ceva treaba prin casa
GIO eu n-am vb cu nimeni avizat..consider ca este varsta potrivita pentru papan si atata tot.Sunt constienta ca nu va fi usor dar si sa l duc la grupa 0 de la 9 la 11si dupa ce sa faca??sa stea non stop cu psp-ul in mana sau cu ochii in tv??Am sa merg sa-l inscriu la sc asta de engleza unde a facut si Bianca ca sa.si ocupe timpul.Este o scoala super cautata iar noi suntem norocosi ca este in spatele blocului nostru.
m am uitat pe site.ul inspectoratului si m am crucit aici la sc unde vrem sa l ducem pe papan se fac 5 clase de 1 si 4 de 0...adica 225 de copii intre 6 si 7 ani??pai cand ies astia in pauza sa te tii..
restul fetelor??
MIHA78 spune:
Eu luni merg sa-l inscriu, ramane asa grupa 0, asta e, al meu a si inceput gradi mai tarziu, sigur lui nu-i pare rau ca mai copilareste, sincera sa fiu nici mie. Sunt sigura ca fiecare in parte am luat ptr. copii decizia cea mai buna, Gio clar daca la gradi a parcurs deja multe din ce fac la grupa 0, s-ar plictisii Marco, Stefan la fel.
Gio, incearca sa gandesti pozitiv, eu cred cu tarie ca in viata asta cel mai imp. e sa fim sanatosi, sa ne putem bucura de copilasii nostri, de familie, prieteni, etc. Sigur e imp. si confortul, bunastarea, si cele care tin de partea materiala, dar sa fim sinceri am putea trai fericiti fara multe haine, obiecte, case...Daca tu esti asa suparata, toate le vezi mai negre decat sunt in realitate.
Eu vreau sa-l duc neaparat la un sport pe Tudor, orice, cum la innot nu putem in sezonul rece caut ceva club unde se fac karate. La palatul copiilor n-am reusit din pacate.
cosmi1975 spune:
salutare gagici...e o reme asa frumoasaam fos la cumparaturi si acum ne uitam la un film pe care i l-am cumparat lui Stefam ...Mambo Feet..tare dragut
Miha si noi vrem la un sport,...dar sa vedem ce si cum.Sanatatea si linistea sufleteasca sunt cele mai importante ai dreptate
GIOlasa ce se vor rezolva si ce ti.ai propus nu mai te supara.
miercuri pe 7 mergem la petrecerea de 8 mmartie la cel mai cel club Bamboo...este cadou din partea primarului de secor , iar joi pe 8 mergem 12 fete ..la carciuma
revin
MIHA78 spune:
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul, doamne dupa ce au innebunit parintii cu toate modificarile astea, inchipuiti-va ca in Cluj nu functioneaza softul ptr. inscrieri...Eu care lucrez la stat si ar tb. sa fiu mai intelegatoare sincer nu pot intelege asa ceva. Asta e ce sa zic, eu mi-am luat liber sa merg azi, la scoala unde vreau sa-l inscriu pe Tudor de la 14 la 17 se fac inscrieri, inca mai sper sa remedieze pb. cu toate ca de la inspectorat parintii sunt indrumati sa mearga in alta zi..
Gio, cum e Edi? Bine ai facut ca ai ales sa mergi marti, eu nu puteam ca maine sunt programata la analizele obligatorii anuale.
G_I_O spune:
Neatza!!
Baietii la gradi, eu nu stiu de ce sa ma apuc prin casa.
ieri am mers cu Edi la urgenta, i s-au imflamat ganglionii si ma gandeam sa nu fi facut oreion. Acolo ne-a zis ca nu, in gat nu era rosu, asa ca am mers acasa. febra nu a mai facut, doar sambata...ieri a si mancat cate ceva...astept sa treaca 10 zile de la terminarea antibioticului si le repet exudatul...frica mi-e ca nu am scapat de balaurul din gat.
Miha dar cine se gandeste la casa si la altele? eu ma ingrijorez ca o luna are sotul bani de salarii, alta nu....si e tare greu doar cu un salariu sa traim 2 luni, de aceea sunt dispe ca nu-mi gasesc de munca...ca nu se vede nimic roz in viitor. asa ca ce pace si intelegere sa fie cand suntem amandoi agitati, nervosi cu gandul in alta parte? sanatosi sa fim, sa nu mai avem si problema asta pe cap.....
Nasol ca nu functioneaza programul. cu ce acte trebuie sa mergi? sunt curioasa daca sunt aceleasi ca la noi...ca am auzit la variante de mi-e rau.
Marco merge la un sport, si vrem sa ne tinem de el si dupa ce incepe scoala, vom vedea in ce format...
Cosmi Bamboo? mai voi tot pe acolo va elegantati de 8 martie. aveti primar de gasca.
voi veti merge in etapa a 2-a de inscrieri pt scoala?
Marco nu se omoara dupa Mambo feet, l-au tot dat pe HBO, dar nu e impresionat de el.
o sapt. buna sa aveti!
G_I_O spune:
Miha au anuntat si la tv ca are softul o probl. si remedierea se face in cateva ore. daca nu mai apuci azi, o faci miercuri...nu e graba, pana in 16 parca se pot face inscrieri in prima etapa.