FIV Europa(52)
Raspunsuri - Pagina 8
Ruxandrica spune:
Buna Sper ,
Eu nu le am cu germana deloc, dar am intrat in DM si m-am uitat la toate suplimentele alimentare - si slava D-lui ca era un perete intreg cu tot felul de buline pe alese (capsule, pilule, efervescente...prafuri you name it) si am luat o cutie pe care scrie asa Taxofit Folsaure + Metafolin 800 + b1, b6 si b12 - iar pe cutie scrie ceva de homocysteina, asa ca am intins mana si l-am pus in cos, mai ales ca am dat vreo 5 euro pe 40 de pastilutze deci "pomana" daca as putea spune.
Anyway, sper ca metafolinul asta sa fie mai ok, fata de ce am luat pana acum, am incercat sa obtin mai multe info de la farmacista, dar eu in engleza si ea in germana... nu ne-am prea inteles :)).
Ma uitam la semnatura ta si in afara de Euthyrox si aspenter... aceleasi buline le am si eu in meniu
sper spune:
Ruxandrica eu am dat 7 eur pe 60 pastile. E f f bun acest metafolin.
Produsul Neevo din SUA special pt gravidutele cu MTHFR are 800 mg metafolin (cantit dubla din Taxofit) si mai are B12 metylcobalamina 1mg. La urmatoarea sarcina vreau sa respect aceste cantitati.
Sper... sa devin mamica
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM
(2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= euthyrox 31.25mg+Taxofit folsaure metafolin+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
Un ultim FIV in apr/mai 2012 cu clexane 0.4x2/zi din zi 1 de stimulare (fara aspenter)
balanta_tm spune:
aadina, daca e sa imi dau si eu cu parerea despre faptul ca inca nu ai inceput FIVul, zic ca e mai bine asa fiindca endometrul tau are nevoie sa isi revina.
Eu sunt bine, multumesc. Pana acum, sarcina decurge ok; ma pregatesc psihic pt o ecografie importanta de care sper sa trec cu bine.
ruxandrica, sunt confuza: vei lua tratament cu Medyn sau cu Taxofit?
sper spune:
Balanta DOAMNE AJUTA sa treci cu bine peste ecografia asta.
Sper... sa devin mamica
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM
(2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= euthyrox 31.25mg+Taxofit folsaure metafolin+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
Un ultim FIV in apr/mai 2012 cu clexane 0.4x2/zi din zi 1 de stimulare (fara aspenter)
adijo spune:
Hey , fetelor! reintru si eu in hora! Adica urmatorul pas Fet; in curand . Ana si-a dat seama ca a sarit calul cu ideea ei de a -mi tine embrionii pana in ziua 5. Cred ca habar nu avea cati mai am. chiar nu-i inteleg cateadata pe astia de la Wunsch cum pot fi asa aerieni; sau mai degraba cum pot sa raspunda unui pacient fara sa se informeze putin inainte de caz... Legat de mutatia mea nu a scos un cuvant. dar am sa incerc sa-mi fac rost de Medyn forte pt ea. Ce ma ami enerveaza cel mai tare e ca trebuie sa iau din nou prednison. data trecuta mi-a scazut f. tare imunitatea , am bolit de numa'in perioada tratamentului si mai ales dupa. sper sa fie mai bine de data asta.
balanta_tm spune:
adijo, sa fie cu noroc!
Mda, dezorganizarea care exista uneori la Wunsch, nu am vazut-o la Kinderwunsch. De ex, am facut monitorizraile cu doi dr-i diferiti (Obruca si Kindermann) si punctia si ET cu Strohmer si cu toate astea, Strohmer stia deja la punctie sa vreau sa facem si acel cateter test (ii spusesm lui Kindermann la monitozrizare si el notase in PC); de multe ori, poate o informatie din asta, aparent "marunta", face diferenta. Iar pacineti au si ei o gramada, doar ca sunt organizati, ceea mi se pare f important.
sper, multumesc pt gandurile bune!
balanta_tm spune:
catheter test inseamna ca inainte de ET (fie la punctie fie la un consult, dar oricum inainte de embrio transfer) sa iti face o simulare de ET: prin colul uterin iti introduce acel cateter (in care la ET se pun embrionii pt a fi plasati in uter), pt a vedea daca, cateterul intra fara probleme prin col, in uter. Eu am cerut acest test fiindca inainte cu vreo 6 luni de FIV, am avut o sinechie cervicala partiala (o parte din colul uterin era lipita) care s-a rezolvat histeroscopic, dar mi-a fost teama sa nu se fi refacut intre timp si sa creeze probleme tocmai la transferul embrionilor in uter.
samira33 spune:
aha...si eu ma intrebam ce inseamna cateter testu' asta.
PK il face fara sa-l ceara pacienta...cel putin mie mi l-a facut mereu si-mi povesteape masura ce lucra:acum iti introduc un cateter gol si simulan transferul...facem asta ca sa ne asiguram ca nu intampinam vreo problema la transfer...apoi lua cateterul cu embrionashii si facea transferul "pe bune"...poza la embrioni,juma de ora in sala de recuperare si acasa.