FIV Europa(52)
Raspunsuri - Pagina 15
sper spune:
Am o prietena care e si mosica nepoteilor mei, cand am ramas insarcinata cu prima sarcina ramasese si ea, era o diferenta de 1 saptamana intre sarcinile noastre. Venea foarte des la birou si vedeam cum ii creste burtica, iar a mea nu mai era si sufeream foarte mult de cate ori o vedeam pt ca faceam comparatie cu sarcina mea. Apoi a nascut, a venit cu bebe la birou si pt ca avea nevoie la toaleta tzop mi-l pune in brate. Am avut un soc , a trebuit sa-mi ascund suferinta pt ca nu voiam sa-si dea seama, poate ca dc ii spuneam nu ma intelegea.
Sunt fete care raman la primul fiv si nu-si dau seama cat le afecteaza pe celelalte care nu reusesc sau care au pierdut sarcini si incearca din nou.
aadina spune:
Cred ca nu din rautate posteaza acele fete toate astea, ci cred, ca pur si simplu nu-si dau seama ca pot rani pe celelate, care s-ar putea ca niciodata sa fie insarcinate. Cred ca bucuria lor e atat de mare incat le e greu sa se gandeasca si la altii
balanta_tm spune:
Da, asa e, sunt fete care reusesc la primul FIV si care duc sarcina fara probleme. Insa totusi...un pic daca ar sta si s-ar gandi, si-a da seama ca ele sunt niste exceptii pt sectiunea FIV si ar fi bine daca ar fi mai zgarcite cu detalii despre ce nazbatii fac fetusii la eco si cum se simt ele ca si gravide. Imi amintesc ca in trecut am vazut postari similare cu ce am vazut azi si de la o fete care nu au reusit din prima.
Aici este totusi sectiunea FIV, unde fetele se chinuie sa ramana insarcinate si unde toata viata lor se invarte in jurul acestui vis, inca neimplinit. Repet: exista Odiseea, unde gravidele se pot exprima in voie.
balanta_tm spune:
aadina, nici eu nu cred ca-i rautate. Pur si simplu, au uitat prin ce au trecut si da, nu isi dau seama ca nu toate au norocul lor.
Lara27 spune:
hello girls,
n-am citit (inca) postarea respectiva, dar nu consider ca mai e nevoie..sunt topicuri intregi de fiv, transformate ad-hoc, in odisee (i.e. fiv Cluj)..
balanta, respect, postarea ta, made my day!
Intelegerea mea pentru proaspete gravi', care-si descriu cu lux de amanunte fiecare senzatie, traire, eco, stare de voma etc. la un topic de fiv (!!) adresandu-se parca cu predilectie celor care le-au indrumat pasii de-a lungul procedurii, au fost insa mai putin norocoase, s-a epuizat de mult..am renuntat sa gasesc circumstante atenuante si explicatii pentru astfel de pictoriale, pentru simplul fapt ca, nu asta ar trebui sa fie preocuparea mea..n-am incercat sa explic lipsa de delicatete , insensibilitatea, am luat-o doar ca atare..
am observat de-a lungul timpului, ca noi, femeile, suntem campioane in a ne pune semenele in pozitii delicate, umilitoare, jenante si arareori aceste situatii sunt intamplatoare..
de la varste 'fragede', cele care se afla intr-o relatie, le sfideaza pe cele single, intotdeauna tinerele mirese gasesc fericirea suprema in a-si pune domnisoarele de onoare in dificultate, cele casatorite le 'marginalizeaza' pe cele solitare..acum ma intreb, de ce ar fi altfel in cazul proaspetelor mamici? satisfactia suprema pare a fi, prezentarea trairilor in detaliu, celor mai putin norocoase (inca)..
poate ca asta e legea firii, poate ca spiritul competitiv, inoculat inca de la o varsta frageda, de catre generatii, e atat de bine inradacinat, incat a devenit o trasatura a speciei..e un fel de lupta pentru supravietuire, o lege a junglei..
eu ma bucur sa constat, ca desi obisnuit, acest lucru e departe de a fi general valabil, ca exista femei minunate, al caror spirit a ramas nealterat si neafectat de astfel de exemple, care dau dovada de finete, demnitate, delicatete, sensibilitate... ceea ce, intr-un cuvant, defineste stilul..femei classy, care-mi trezesc mereu si neincetat.. admiratia..
parerea mea..o zi buna tuturor!
to be continued..
samira33 spune:
mda....stiti ca ma regasesc in fiecare cuvintel postat de voi aici.
delicatetea,intelepciunea si mai ales compasiunea fata de semeni sunt calitati pe care nu e oblogatoriu sa le aibe toata lumea.
din experienta mea pe forum am observat o chestie: o mare parte a aspirantelor care devin gravidute...incep cu descrierile binecunoscute...cu foarte mare usurinta din "victime" devin "calai" si nu inteleg nici sa ma omori cum poate face un om trecerea de la un registru la altul atat de repede.
samira33 spune:
aaaa...si "incurajarile" gen -am venit sa va spun ca fetita/baietelul meu are x ani si e minunat si ne bucura viata si ne simtim cei mai fericiti si mai impliniti...deci se poate asa ca aveti incredere...bla,bla,bla....mi se par din ciclul -N-am nimic de spus la subiect da' am venit sa ma laud.
ca atunci cand eram noi,mici si necopti si cruzi si ne duceam afara cu jucaria noua sa le facem sac!!! celorlalti copii care n-o aveau.
deh...atunci aveam scuza copilariei...la maturitate nu mai stiu care e scuza.
vreau_bebel spune:
Marturiile acestor fete, care dupa cum vad , sunt considerate rautacioase, ne sunt dovada suprema ca FIV reuseste.
Eu nu stiu nici macar daca Dumnezeu ne va da sansa sa ajungem la FIV(nu stim deocamdata daca se produc gigei) insa am impresia ca dorinta prea mare de a avea un bebe(a fetelor care se simt lezate de fericirea altora), s-a transformat din nefericire intr-o invidie autodistructiva.
In concluzie, ceva de genul "sa moara si capra vecinului".
Pacat!
-------------------------------------------
Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue (Carl Sandburg)
DOAMNE AJUTA-NE!