Preved. Cod Civil - infidelitatea se plateste
Prevederea din noul Cod Civil care iti scoate bani din buzunar pe viata si-i imbogateste pe detectivii particulari
Cine calca stramb dupa o casnicie de cel putin 20 de ani ii va plati despagubiri toata viata partenerului, daca acesta nu se recasatoreste. Noul Cod Civil, intrat in vigoare toamna trecuta, stabileste asemenea sanctiuni pentru infidelitate. Numai ca sotul sau sotia trebuie sa dovedeasca la procesul de divort, cu probe, aceasta acuzatie. Iar probele sunt obtinute cu ajutorul detectivilor particulari, care au incasari spectaculoase,de cand s-a schimbat legea.
Prevederea din noul Cod Civil care iti scoate bani din buzunar pe viata si-i imbogateste pe detectivii particulari
Dupa 21 de ani de casnicie si cu doi copii adolescenti, o femeie si-a vazut toata viata data peste cap. Banuia ca sotul o inseala si a vrut sa fie sigura.
"Am apelat la un detectiv care sa-mi aduca niste probe concrete care acum presupun ca se vor lua ca probe in instanta si vom merge mai departe sa vedem ce se va intampla. Acum n-are decat sa suporte ceea ce a facut pana la urma", spune femeia.
Alta femeie, pe care barbatul, dupa 24 de ani de casatorie, a parasit-o pentru alta mai tanara, vrea sa divorteze. Chiar daca e nefericita, noul Cod Civil o avantajeaza.
"Am incercat sa tin aceasta casnicie, am aflat, am dovezi. Sper ca va fi buna aceasta lege pentru persoanele inselate dupa ani de casnicie si o sa ma ajute sa-mi rezolv aceasta problema si cu partajul si cu toate cele", spune ea.
Practic, cei care au minimum 20 de ani de casatorie pot cere judecatorilor stabilirea unei rente viagere, a unei sume de bani, pe care partenerul infidel va fi obligat sa o achite lunar.
“Aceasta prestatie compensatorie se acorda pe toata durata vietii creditorului, respectiv persoanei care nu este vinovata de desfacerea casatoriei, in cazul in care aceasta nu se recasatoreste”, explica avocata Nicoleta Ageu.
Ca sa prezinte dovezi in instanta, sotii sau sotiile cer ajutorul detectivilor particulari.
"Noi ca detectivi particulari avem posibilitatea de a dovedi prin probe incontestabile culpa exclusiva a unuia dintre soti, ca de exemplu infidelitatea acestuia, actele de violenta morala sau fizica exercitata asupra celuilalt sot, consumul in exces de bauturi alcoolice sau parasirea nejustificata a domiciliului", spune un detectiv particular.
Inarmati cu probe concrete, inclusiv filmulete sau inregistrari audio, partenerii inselati pot capata in instanta despagubiri care depind de bunurile pe care le detin cei doi soti si de veniturile lunare care intrau in casa inainte de pronuntarea divortului.
www.incont.ro/utilitare/prevederea-din-noul-cod-civil-care-iti-scoate-bani-din-buzunar-pe-viata-si-i-imbogateste-pe-detectivii.html" target="_blank">Sursa
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Raspunsuri
natalia_nica spune:
Am si eu o curiozitate: si daca partenerul inselat nu se mai recasatoreste, dar traieste in... concubinaj (asta e termenul corect?), tocmai pentru a primi acea renta castigata in instanta, ce poate face "inselatorul" in acest caz? E doar o curiozitate :P
marius spune:
Plateste. Greseala se plateste de acum inainte.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
marius spune:
Asa e prevazut.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
ocebine spune:
Este valabil si in State...se numeste "alimony". Se presupune ca intr-o casnicie unde sotia sta acasa si creste copiii, sotul are timp sa isi dezvolte o cariera si deci are un venit stabil si substantial. Sotia a investit timp in casnicie si se presupune ca la divort este indreptatita (datorita fatului ca sotul a inselat) la o rata lunara care ii poate permite sa se sustina intr-o maniera corespunzatoare (nu egala) cu situatia precedenta.
Sint cazuri in care femeia a platit "palimony" (varianta masculina a "alimony") pentru ca a avut venituri mult mai mari ca sotul.
jenn spune:
Multumesc,intelesesem deja asta,ma interesa o parere personala.Ca mie una mi se pare discriminatorie .
ocebine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui jenn Multumesc,intelesesem deja asta,ma interesa o parere personala.Ca mie una mi se pare discriminatorie . |
In ce sens? De ce dupa 20 de ani si nu dupa 10 ani sau 1 an?
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ocebine Este valabil si in State...se numeste "alimony". Se presupune ca intr-o casnicie unde sotia sta acasa si creste copiii, sotul are timp sa isi dezvolte o cariera si deci are un venit stabil si substantial. Sotia a investit timp in casnicie si se presupune ca la divort este indreptatita (datorita fatului ca sotul a inselat) la o rata lunara care ii poate permite sa se sustina intr-o maniera corespunzatoare (nu egala) cu situatia precedenta. |
Esti sigura ca alimony se plateste in cazul adulterului ? Eu stiam ca alimony se plateste in cazul divortului, indiferent din ce motive ... si se plateste de catre cel cu venituri mai mari, celui cu venituri mai mici - sub explicatia ca cel cu venituri mai mici sa ramana cu acelasi stil de viata.
Daca ar fi asa cum spui tu - cum se trateaza alimony in cazul in care sotia casnica calca pe bec ... sau stie sigur legea ca ele NICIODATA nu calca, numai nemernicul ala de sot care isi vede secretara zilnic ?
Ah ! Si alimony nu este valabil in toate statele ...
ocebine spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Esti sigura ca alimony se plateste in cazul adulterului ? Eu stiam ca alimony se plateste in cazul divortului, indiferent din ce motive ... si se plateste de catre cel cu venituri mai mari, celui cu venituri mai mici - sub explicatia ca cel cu venituri mai mici sa ramana cu acelasi stil de viata. Daca ar fi asa cum spui tu - cum se trateaza alimony in cazul in care sotia casnica calca pe bec ... sau stie sigur legea ca ele NICIODATA nu calca, numai nemernicul ala de sot care isi vede secretara zilnic ? Ah ! Si alimony nu este valabil in toate statele ... |
Trebuie sa ma mai documentes...e posibil sa ai dreptate...stiam ca o femeie care a inselat nu prea mai primeste alimony. Dar ai perfect dreptate ca variaza de la stat la stat.
In general, spousal support (alimony) is not an absolute right for either spouse. If spousal support is granted by the court, the amount and duration of the agreement are specific to the facts of your case, and controlled by laws that vary from state to state. In general, the factors affecting spousal support awards include but are not limited to the duration of the marriage and the length of the pre-divorce separation; the age of the parties at the time of the divorce; the relative income and future financial prospects of each spouse; and “fault” in the marital breakdown.
If you live in a state that applies the “fault” standard, it is possible that a court could reduce any support awarded to your wife if it finds that her infidelity was the cause of the the irreconcilable breach of the marital relationship leading to the divorce. A qualified divorce and/or family law attorney can advise you regarding the spousal support laws of your state and their application to the facts of your case.
In South Carolina, sigur nu primeste:
A spouse’s adultery is generally an absolute bar to alimony. See S.C. Code Ann. § 20-3-130(A) (“No alimony may be awarded a spouse who commits adultery before the earliest of these two events: (1) the formal signing of a written property or marital settlement agreement or (2) entry of a permanent order of separate maintenance and support or of a permanent order approving a property or marital settlement agreement between the parties.”).
Insa am gasit un caz interesant:
http://articles.cnn.com/2005-05-05/justice/grossman.adultery.alimony_1_alimony-adultery-marriage?_s=PM:LAW