Scarlatina...
Buna seara
am un baietetel in clasa I, care a fost diagnosticat cu scarlatina.
Am fost pe rand la medicul de familie (care l-a declarat suspect), apoi la Victor Babes si i-am facut pe rand exudat faringian (a iesit pozitiv streptococul betahemolitic de grupa A), analiza de sange si urina. Urina a iesit ok, iar analiza de sange cu mici modificari (care confirma in principiu scarlatina, dar nu sunt grave). Eruptia a fost usoara.
De cand m-am prezentat la Victor Babes mi-a fost prescris Ospen 7,5 ml la 6 ore, deja au trecut 24 de ore si eruptia se imbunatateste. Analizele de sange si urina au fost gata astazi la ora 15 la spital.
Le-am luat, mi-au confirmat diagnosticul si mi-au spus sa continui tratamentul cu Ospen. Evident ca nu doream sa raman in spital pentru injectii cu penicilina, dar am si semnat pentru asta cu Refuz internarea. Este evident ca daca se poate trata acasa, nu-mi doream sa raman acolo.
Acum tot citesc despre aceasta boala si intrebarea pe care mi-o pun este daca am gresit cu ceva ca n-am ramas. In multe locuri scrie ca trebuie internat copilul pentru izolare (asta se intampla si acasa, ca nu are frati, nu-l scoatem din casa, noi vom face analize), dar si pentru administrarea tratamentului intravenos.
E oare o mare diferenta intre intravenos si oral? Se asimileaza mai bine intravenos? Evident ca o sa urmam tratamentul cu sfintenie, doar ma intreb acum.
Daca aveti experienta.. dupa cele 10 zile de stat acasa, daca exudatul iese negativ inseamna ca tratamentul cu Ospen si-a facut efectul?
Daca mai aveti alte sfaturi...
Raspunsuri
Theiuta spune:
Buna!
Si baietelul meu a facut scarlatina in urma cu 3 ani...avea 5 ani. Am fost internati la Matei Bals 5 zile, a luat Ospen (nu a facut injectii) si am continuat acasa.
Apoi i-ai iesit analizele ok.
Snatate multa!!!!
Theiuta
Mami si Nicolas[baietel in clasa a II-a]
"Te iubesc asa de mult...de parca s-ar atinge doua inimi" - Nicolas, 6 ani si 4 luni
Sanatosi sa fim!