Clasa ZERO 2012-2013 (3)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns toby79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui deea772

Citat:

Exista blogul domnului funeriu, am sa-i dau un mesaj cu link catre acest subiect.

Diana,a primit pe mail link cu aceste subiecte si...nu contam.Pe blog nu a scris din 2009.Nu are interes sa o faca..inca.

Surprinzator,exista o gramada de sustinatori ai acestei schimbari-parinti de viitori "scolarei".

Nu stiu cat de multi parinti sunt de acord cu aceasta lege, eu unul nu sunt..Motivele au fost spuse de voi in postarile anterioare.Si cred cu certitudine, ca, daca s-ar face un sondaj de opinie printre parinti referitor la aceasta lege, nu cred ca numarul acelor parinti care sunt de acord cu legea ar putea ajunge la 15-20% din total.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

aveti dreptate, nimeni nu ar fi de acord... dar d-l actual ministru se mandreste tare mult cu legea asta, ba chiar considera ca a fost foarte bine acceptata in strainatate... mai putin la noi, unde se si aplica schimbarea . de parca ai nostri copii (si noi) suntem impresionati ca lui X din scotia i-a placut legea noastra ...

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deea772 spune:

Introducerea noului curriculum este garantata sa inceapa in 2012 la clasa pregatitoare si la clasa a V-a

http://www.campusnews.ro/stiri-stiri-11472644-daniel-funeriu-fost-ministru-educatiei-introducerea-noului-curriculum-este-garantata-inceapa-2012-clasa-pregatitoare-clasa.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Citat:
citat din mesajul lui madyrizi
dar d-l actual ministru [...]chiar considera ca a fost foarte bine acceptata in strainatate

Penibil, penibil, penibil...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toby79 spune:

Fraieri si noi ca acceptam asa , orice ineptie care ii debiteaza unui cretin si o pune in aplicare printr-o lege trecuta prin asumarea raspunderii.Nu stiu , sa vad cum vor arata acele minunate sali de clasa , cum le vor mobila si utila, cum vor fi toaletele, ce sistem de securitate si siguranta va exista pentru acesti copii, ca daca nu imi vor conveni aceste conditii sigur nu imi voi inscrie copilul la scoala !Sa imi trimita ei mie acasa 17 mii de amenzi ca tot nu imi dau copilul la scoala in orice conditii si oricum , ca asa i s-a nazarit unui tampit! Chit ca o tin acasa un an, sau mai bine repeta grupa mare in gradinita cu o scutire de la un medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

"Vreau sa fac o destainuire. Urma sa o fac in luna martie, dar pot sa o fac acum. Eu am luat decizia sa nu ne grabim cu un nou curriculum. Un nou curriculum intr-un sistem in care cadrele didactice nu au fost suficient de bine pregatite, un curriculum care sa aduca nevoia de modernizare, dar nici sa prezinte o ruptura in procesul educational al copiilor, trebuie introdus atunci cand lucrurile sunt pregatite.

E usor de scris un nou curriculum, e usor de pus pe masa, dar este foarte greu de aplicat. Ar fi fost o decizie gresita daca am fi inceput cu un nou curriculum intr-un sistem care nu era atat de bine organizat si cu cadre didactice care nu erau pregatite sa-l puna in practica.

Introducerea noului curriculum este garantata pentru 2012 la clasa pregatitoare si la clasa a V-a. La restul se va intampla gradual, pe masura ce tot angrenajul se pune in functiune ca sa putem sa ducem la bun sfarsit modificarea curriculara."

Asa ceva a spus ministrul educatiei?ASA CEVA?Cum sa te apuci sa vorbesti fara o argumentare, fara fundamentare pedagogica, motive, premise, asteptari, persoane cu greutate in domeniul educatiei implicate, care au sustinut si participat la elaborarea legii..

Nu,el a hotarat..Un fel de Dumnezeu al Educatiei...Doamne fereste!Doamne fereste!

Auzi, ne face o destainuire...Pai asta face un ministru?Destainuiri?Si ne-a spus acum ca na, ne cunoaste,ii e drag de noi si nu si-a mai putut amana abtinerea pana in martie...Si cadrele didactice de fapt nu sunt pregatite!Pregatite sa....acu e si consilier prezidential..

Sistemul nu e destul de bine organizat...Pai, cine,cu ce scop l-a (dez)organizat?

Eu citesc si nu imi vine sa cred ca am ajuns in halul asta de acceptare a unor...numiti-i voi, ca eu imi iau aversiment!

Nu se autosesizeaza nimeni din ministerul ala? Toti sunt, sa zic asa, detasati de problemele pentru care au fost adusi acolo ?????

Maine ,poimaine hotaraste ca e chirug si vine sa opereze copiii in scoli!!!Ca asa a hoatarat EL!!

Doamne fereste,doamne fereste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

bestutza, citisem si eu "destainuirile" d-lui fost....aberant , prostesc, nici nu mai gasesc cuvinte...nu va zic ca am fost la scoala si m-am uitat cum sunt toaletele... astia micii cad cu totul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deea772 spune:

Fraieri,Bestutza?
Putin spus!
Sunt parinti care habar nu au pe ce lume traiesc!Din pacate,nu toti parintii se agita cum o facem noi.De aia astora le merge sa prosteasca in halul asta!
Sunt parinti care merg dupa val...ca asa trebuie mers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Lucrurile merg prost la noi in tara din doua motive: avem conducatori prosti, iar noi ne pierdem in detalii. Caci inceperea scolii cu un an mai devreme, sau mutarea clasei pregatitoare de la gradinita la scoala sunt detalii in conditiile in care copiii tot acolo ajung cu un an mai devreme sau nu. Tot la niste scoli cu toalete insalubre, prea mari pentru ei, tot in niste clase care in mare majoritate a scolilor din tara sunt insuficient dotate cu mobila sau cu material didactic, dotari care acolo unde se mai poate sunt cumparate din banii parintilor, tot cu acelasi numar interminabil de manuale (citeam pe forum ca in clasa I numai la o materie sunt nu mai putin de 5 CINCI carti sau caiete de lucru! CINCI!!!), tot intr-un sistem care incurajeaza meditatiile, concurenta neacoperita de cunostinte reale si pilele si asa mai departe.
Altele sunt problemele, pe bune!
Fundul copilului meu nu va creste de la 6 la 7 ani! Tot in aceeasi toaleta jegoasa va trebui sa-si faca nevoile pana la 12.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Lucrurile merg prost la noi in tara din doua motive: avem conducatori prosti, iar noi ne pierdem in detalii. Caci inceperea scolii cu un an mai devreme, sau mutarea clasei pregatitoare de la gradinita la scoala sunt detalii in conditiile in care copiii tot acolo ajung cu un an mai devreme sau nu. Tot la niste scoli cu toalete insalubre, prea mari pentru ei, tot in niste clase care in mare majoritate a scolilor din tara sunt insuficient dotate cu mobila sau cu material didactic, dotari care acolo unde se mai poate sunt cumparate din banii parintilor, tot cu acelasi numar interminabil de manuale (citeam pe forum ca in clasa I numai la o materie sunt nu mai putin de 5 CINCI carti sau caiete de lucru! CINCI!!!), tot intr-un sistem care incurajeaza meditatiile, concurenta neacoperita de cunostinte reale si pilele si asa mai departe.
Altele sunt problemele, pe bune!
Fundul copilului meu nu va creste de la 6 la 7 ani! Tot in aceeasi toaleta jegoasa va trebui sa-si faca nevoile pana la 12.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

A inscrie copilul la clasa pregatitoare nu este deloc un detaliu. Parerea mea. Nu in conditiile actuale. Pana acum am avut parte de o gradinita (publica) dotata si de cadre didactice super. Nu m-am lovit inca de cele 5 caiete, nici de meditatiile obligatorii, etc. Asa ca eu am de gand sa le iau usor, pe rand si sa ma revolt si sa strig tare acolo unde stiu si unde ma impotmolesc. Si strig cat pot eu de tare, chiar daca multi imi arunca-n fata "pentru ce te agiti, tot nu rezolvi nimic". Asa-i, dar macar incerc.

Primul meu gand, dupa ce ti-am citit postul, a fost (fara suparare): "si acum ce sa facem, sa inchidem subiectul?".

Mergi la inceput