Clasa ZERO 2012-2013 (3)
Raspunsuri - Pagina 28
catrinik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina mie mi se pare foarte grea evaluarea. sunt singura? |
nu. si mie mi se pare la fel.
si ce ma scoate din pepeni e ca "rezultatul" nu poate fi contestat.
catrinik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madyrizi - se pare ca vom avea locuri libere si pentru cei din afara circumascriptiei. tocmai am aflat ca joi vom primi oficial o adresa prin care se suplimenteaza clasele la scoala noastra si circumscriptia scolara cu alte strazi. deci lucrurile se mai pot schimba...inca... |
cite si cite se vor face?
ca voi parca aveati 2+3 (sau 4).
inbox spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina al meu e mic, are 4 ani jumate, poate de asta mi se pare grea. sunt constienta ca intr0un an se schimba multe, si la copil si dpdv legi :)) , dar : va fi evaluare si pt clasa pregatitoare de la anu? el fiind pe 6 sept tre sa fac cerere speciala Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Sper sa se scoata tampenia asta, fiindca nu are nici o logica, mai ales pentru un copil care frecventeaza gradinita. Si eu am baiatul nascut pe 25 septembrie ( dar are doar un an si 5 luni), din cate il vad eu, daca se merge pe sistemul asta el va incepe grupa 0 la aproape 7 ani , ca are ritmul lui asa mai "melcu tusti", am doi copii la poli opusi.
Lumea mea
Cornelia spune:
Pai tocmai pentru ca sunt testati copii de 5 ani mi se pare grea evaluarea . Si copiii mei sunt diferiti. Nu mi-as fi facut probleme pentru Maria la 5 ani, dar la aceeasi varsta, Stefan nu stiu daca ar fi luat "examenul".
Mady, deci pana la urma se pot aproba mai multe clase. Asta e o veste foarte buna!
Adriana mica spune:
Sabina, intrebarile de la evaluare fac parte din programa corespunzatoare grupei mari. De acord cu tine, in ultimii ani s-a ridicat mult stacheta in ceea ce priveste notiunile invatate la varste mici. Pe de alta parte am vazut ca in general copiii s-au adaptat cu destul de multa usurinta la chestia asta, daca este sa mai apara dificultati, acestea ar fi mai degraba pe partea de dezvoltare motrica.
In acest context, evaluarea poate fi considerata dificila doar daca interactiunea psihologului cu copilul nu se face astfel incat sa se evite factorii care ar putea genera stres suplimentar (evaluarea in paralel a mai multor copii, intrebari exprimate greoi sau continand notiuni prea abstracte, atitudine distanta fata de copil, rigiditate in aprecierea raspunsurilor, etc). Uite, de exemplu, psihologul care a stat de vorba cu Dudu nu i-a spus nici macar o data ca a gresit, sau ca astepta un alt raspuns de la el. Ba dimpotriva, l-a incurajat dupa fiecare raspuns. Dudu nu este un copil emotiv, insa nu am reusit sa evit sa-i transmit din temerile mele. A contat foarte mult ca psihologul a stiut sa-l faca sa se simta in largul lui. Cu atat mai mult, in cazul unui copil timid, ar trebui sa se puna accentul pe lucruri de genul asta, mai mult decat s-a facut pana acum.
anya spune:
Copilul meu va incepe clasa 1. E nascut in oct 2005, dar pt ca acum e la pregatitoare in gradinita nu am nevoie de evaluare. Totusi, aseara m-am gandit sa-l evaluez eu, acasa . A stiut marea majoritate a intrebarilor. La ce nu ar fi luat punctaj:
1. in de data suntem - mi-a zis ca parca in a doua sau a treia luna
2. ce faci daca e soare puternic - raspuns: inseamna ca e vara si atunci te duci in gradina si te uzi cu furtunul. Dupa ce i-am zis sa fie serios mi-a zis ca ia o palarie de soare sau o umbrela, se da cu crema de soare....si apoi se duce si se uda cu furtunul Ochelari de soare noi nu am luat copiilor asa ca nu avea cum sa zica de asa ceva.
Asa ca s-ar fi distrat comisia.
Fiind un tip analitic la unele intrebari a pus intrebari ajutatoare.
exemplu: Ai vre-un prieten? - Am, trebuie sa fie baiat sau fata?
sau: Povesteste-mi o zi din viata ta. - De gradinita sau weekend? - Zic, de gradinita. Incepe el si ba manaca, ba face lectii iar dupa ce mananca de pranz ma intreaba: Zi plina sau libera? (adica cu cursuri de engleza/inot sau fara activitate).
Copilul ranit il ducea la doctor.
Madyrizi, la ce scoala esti? Ce bine ar fi sa se suplimenteze clasele si la scoala la care vreau sa-l dau. Noi nu apartinem de ea dar are fratele mai mare acolo si sper sa mai ramana locuri pt etapa a doua. La voi cum e cu cei care au frati mai mari in scoala, ii primiti?
diana_jors spune:
He he Alex ar putea si sa treaca foarte bine, dar si sa pice cu brio, ca uneori nu vrea sa fie serios sau n-are chef sa gandesca si spune din start "nu stiu", nici macar nu asteapta sa termini intrebarea
L-am intrebat si eu de curiozitate unele intrebari, dar am constatat ca depinde foarte mult de modul in care intrebi de exemplu:
- Ce ar trebui sa faca un copil ranit la mana? R1: Sa planga! R2: Sa isi puna un bandaj.
- Daca e o zi de vara cu soare puternic, ce iti iei cu tine cand plecam de acasa? R1: Hm, masinutele! (are o colectie de masinute pe care le mai ia cu el sa nu se plictiseasca in masina). Apoi l-am mai intrebat: Dar ca sa te protejezi de soare, daca e un soare foarte puternic, ce iei cu tine? R2: ... placa aia galbena! (o bucata de PAL ramasa de la mobla de bucatarie!) Intreb eu: pai de ce placa aia? Nu iei mai bine ochelarii de soare? (are o pereche). R3: Nu, ca nu sunt prea buni... daca soarele e foarte puternic, imi trebuie o placa groasa, ca sa nu imi ajunga soarele in ochi.
Asa ca... probabil si la noi se va distra comisia
usorlili spune:
Fetelor, mie comisia de la evaluare mi-a lasat impresia ca nu asteapta de la copil raspunsuri standard (am ramas un pic socata la unul din posturile de mai sus, cel cu madama care ar fi asteptat raspuns unic pentru "soarele de afara": ochelarii).
Lui T i-a luat in considerare toate raspunsurile (a luat cu 100%), cele serioase, cele partial adevarate, cele haioase. L-au incurajat sa raspunda ce-i vine lui in minte. Cand a raspuns mai ciuntit, i-au pus intrebari ajutatoare. La raspunsurile lui "cavaleresti" (cum o ajuta el pe mama lui in bucatarie), s-au entuziasmat.
Pentru noi a fost o experienta placuta. Concluzia mea este ca depinde foarte mult de echipa care-l evalueaza, cat de mult stiu ele sa lucreze cu copii si cat de mult iau evaluarea in serios (seriosul copilului, nu al adultului).
anya spune:
Mi-am mai amintit. La intrebarea: Ce faci daca mama e suparata? Mi-a zis: o pup si-i trece!
inbox spune:
Asa mi- a spus si mie sotul, ca nu se asteapta la raspunsuri standard si ca au stiut sa puna problema, au incurajat-o permanent. Ziceam ca la planse nu i-a placut, probabil ca obosise ca au fost ultimele intrebari si la un moment dat a plecat de la planse si s-a asezat din nou la masuta si a zis ca ea vrea doar sa desenze, au lasat-o in pace pe moment, au discutat despre cu altceva ( tot legat de emtoii, cum se simte ea, daca ea este in general fericita etc) si apoi au revenit cu intrebarile despre palnse.
Lumea mea