Clasa ZERO 2012-2013 (3)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Hai ca ma mananca tastatura si nu ma pot abtine!

Ultima chestie cu recenzia, este tot o frectie la piciorul de lemn...pai ala care nu a stat intentionat sa fie recenzat, are locul deja aranjat la scoala la care vrea. Halal constrangere...

Lumea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

A facut cineva evaluarea pt inscrierea la clasa pregatitoare? Daca da, as dori sa stiu care sunt intrebarile, cam ce trebuie sa poata faca cel mic pt a trece cu brio evaluarea.
Oare avem sansa daca suntem nascuti in mai 2007?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

A facut cineva evaluarea pt inscrierea la clasa pregatitoare? Daca da, as dori sa stiu care sunt intrebarile, cam ce trebuie sa poata faca cel mic pt a trece cu brio evaluarea.
Oare avem sansa daca suntem nascuti in mai 2007?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Vezi paginile anterioare - sunt link-uri pe site-ul inspectoratului Ilfov unde e un tabel de evaluare, plus a mai pus cineva niste intrebari de la o evaluare.
Alex e nascut in aprilie 2007 si eu am mare incredere ca se va descurca cel putin bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Noi suntem programati la evaluare maine la ora 9. Imediat cum ajung la birou, intru si va spun ce si cum s-a intamplat. Desi, sunt sigura ca vor fi diferente de la o comisie la alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

Adriana de abia te astept cu vesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

si psiholoaga de la noi de la gradinita e in comisie. ce am aflat azi de la gradi:
-fiecare comisie este alcatuita din 2 psihologi si un secretar, care am inteles ca are de completat o groaza de formulare.
-psihologii au primit toti aceleasi intrebari (puncte) de evaluare, dar fiecare vine cu materialele din dotare; adica la plansele cu animale fiecare vine cu ce are la cabinet, vine cu cifrele lui si cu restul de planse, etc...
-cu siguranta ca vor fi diferente intre comisii si anume la modul de abordare, apoi fiecare om (deci si psiholog) are "pasarica" lui, adica pun accent diferit pe notiunile de evaluare.

DAR toti au aceleasi puncte de urmarit. am mai inteles ca ptr a trece evaluare tb sa cunosca 75% din notiuni (deci si daca se incurca la litere si restul stie nu e o pb). o evaluare tine cu tot cu cereri de completat 30 min (asa au facut programarile).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Ina, multumim inca o data pt detalii.

Rational vorbind, stiu ca nu ar trebui sa-mi fac probleme - copilul este dezinvolt si vorbaret in marea majoritate a cazurilor, iar nivelul de dezvoltare si cunostinte este conform cerintelor din programa oficiala. Insa ceva emotii tot am, sper sa nu le transmit copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraPG spune:

Bun gasit.
Azi am fost la evaluare si am luat si rezultatul, dupa 10 minute de asteptare.
In mare: se merge intii intr-o clasa in care se completeaza un formular, la care se ataseaza adeverinta medicala a copilului, care trebuie sa aiba codul medicului si nr. fisei medicale ale copilului.
Am mers ulterior in sala in care se face evaluarea, am dat fisa unor doamne care se ocupa cu inregistrarea copiilor, apoi am fost directionate catre doua doamne psiholog. Una dintre doamne discuta cu parintele, pentru completarea fisei de evaluare, cealalta doamna discuta cu copilul.
Carina a trebuit sa-si spuna numele si virsta, a fost intrebata daca merge la gradinita si in ce grupa este.
I s-a cerut sa numere niste creioane, sa spuna ce culoare are fiecare, sa spuna in ce zi si luna a anului se afla, care sint zilele saptaminii, care este anotimpul in care ne aflam si cum si-a dat seama ca este iarna.
I s-au aratat niste cartonase cu anotimpurile si a trebuit sa le recunoasca si sa le puna in ordine: ex: primavara, vara, etc.
I s-au mai aratat niste cartonase in care un copil este ranit la un brat iar ea a trebuit sa spuna ce trebuie sa faca copilul in situatia data, apoi i s-a aratat cartonasul cu raspunsul, ca sa vada daca a ghicit raspunsul.
A trebuit sa-si arate diferite parti ale corpului si sa le numeasca, sa-si atinga urechea dreapta cu mina stinga, sa-si atinga cu degetul mare celelalte degete de la o mina.
I-au cerut sa prinda o minge cu ambele miini, sa spuna ce face intr-o zi obisnuita de cind se trezeste si pina merge la culcare, sa recunoasca expresiile fetei ale unui copil dintr-un desen, sa-si scrie numele cu litere de tipar, sa dea exemple de cuvinte opuse, gen: mic-mare, lumina, intuneric, sa scoate dintr-un set de creioane 2 sau 3 creioane si sa spuna cite au mai ramas.
A mai fost intrebata ce ar face daca mama este suparata si daca are prieteni.
Noi am facut evaluarea la scoala nr.128 din sectorul 5 si am avut noroc de persoane extrem de amabile.
Copilul primeste cite 1 punct pentru fiecare raspuns corect, punctaj maxim-20 puncte.
Noi am primit punctajul maxim si ne putem inscrie la clasa pregatitoare.
Bafta celor care urmeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Noi am fost dimineata la evaluare pt clasa pregatitore, desi ne-am cam hotarat sa repetam grupa mare la toamna. Am vrut insa sa aiba evaluarea facuta ca, cine stie, poate apare vreo invatatoare minunata la scoala noastra care ne face sa ne razgandim

Cum a fost evaluarea? Stresanta, cel putin asa mi s-a parut mie. Unii copii erau foarte vorbareti - nu stiu daca ii evaluau pt cls I sau pt pregatitoare, unii erau intrebati despre litere, altii nu. Pe noi, de ex, nu ne-a intrebat nici despre litere, nici despre cifre. Au fost notiuni ca mare-mic, lung-scurt (cel mai lung-cel mai scurt), cald-rece etc. I s-a aruncat o minge ca sa vada daca stie sa o prinda sau ii vine in fata (evident, i-a venit in fata), cateva exercitii de motricitate fina - sa isi atinga degetele cu degetul mare de la aceeasi mana. Zilele saptamanii, anotimpurile (i s-au arata cartonase cu diferite activitati specifice fiecarui anotimp si ea a trebuit sa ghiceasca anotimpul). Au intrebat-o daca are prieteni, cum il cheama pe prietenul ei si de-a ce se joaca cu el. I-au aratat un cartonas cu o fetita ranita la mana si au intrebat-o ce ar face ea daca ar fi fetita aceea...aiurea, ceva foarte vag pentru un copil de 5 ani, mai cu seama daca e si emotiv. In fine, in sine nu erau intrebari foarte complicate, doar ca erau vag sau prost formulate asa incat copilului ii lua mai mult pana intelegea ce se vrea de la el, dupa care raspundea fara probleme. A, au mai fost intrebari cu fructe/legume (ce e aia? - o pruna, o para... ce sunt ele?....) asemanari intre catel si pisica dupa imaginile de pe planse. Era si o plansa cu figuri vesele, triste etc si ii intreba cum se simt respectivii (era si o mutra nedumerita... nu stiu cati copii de 5 ani au acest cuvant in vocabular? in fine)
Conteaza si cat de bine si de relaxat te fac sa te simti cei din comisie - unele comisii erau formate din fete tinere, agreabile, altele... nu La centrul nostru din sectorul 5 erau 4 comisii in aceeasi clasa, deci simultam erau 4 copilasi la "vorbitor". Ce sa zic, pentru copiii dezinvolti, nu e nicio problema. Pentru cei mai timizi...nu stiu. A mea a vorbit f incet si cu minimum de cuvinte (desi acasa nu-i tace gurita nici in somn), a mai si gresit, dar a luat examenul
Succes!

Edit: Am citit si mesajul de mai sus. Si noi tot la 128 am fost. N-am stiut ca exista un punctaj, n-am vazut care o fi fost al nostru, dar sigur nu maxim, fiindca oricum a mea a mai gresit la cateva - cea cu copilul ranit (nu a stiut ce sa raspunda), cea cu stanga si dreapta , la fata nedumerita n-a zis nimic, iar mingea nu a prins-o prima data corect. Si ei i s-au pus toate intrebarile de care se scrie in mesajul de sus, deci cred ca la 128 era acelasi tipic (sau paote am picat la aceeasi comisie - ultima pe dreapta, la fereastra).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Nu am rabdare sa citesc toate paginile, va rog daca stiti, sa-mi raspundeti la o intrebare.
Copilul meu este nascut in 26 noiembrie 2006. Eu nu doresc sa-l dau in clasa 0, deci daca de la toamna trece in grupa mare (adica pregatitoare), la anul intra in clasa 0 sau direct in clasa I? Am auzit variante diferite, deci....
Si evaluarea despre care scrieti, pentru ce este?
Multumesc.

Mergi la inceput