Clasa ZERO 2012-2013 (3)
Raspunsuri - Pagina 17
inbox spune:
Mi-a placut raspunsul de la intrebarea 4...sa plece pe teren sa vada daca ii este refuzat acest drept!!! Vorbeste din stele de unde naiba vorbeste omul asta!
Lumea mea
madyrizi spune:
astia ne bulverseaza din ce in ce mai mult.
noi avem recenzati asa:
- 50 de copii la prescolar (2 clase de 50 de copii am si preconizat),
- 84 de copii la clasa I (am preconizat doar 3 clase cu 75 de locuri).
multi parinti din afara circumscriptiei vor sa vina la scoala noastra (cartierul este imbatranit, sunt copii putini in circumscriptia noastra desi este destul de mare), dar noi nu putem afisa ca avem locuri libere pentru ca, asa cum arata planul de scolarizare acum, nu avem locuri libere .
dupa cum raspunde nea ex-ministru, am putea sa inscriem cati copii vrem, dar conform legii nu avem voie .
deci ori nenea asta vorbeste aiurea, ori noi ne-am tampit .
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
dicirstea spune:
Eu l-am programat azi pe Matei la evaluare pentru clasa 0.
Vom merge luni la 12.30.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010
CE AM EU DE OFERIT
Nepotul meu ;
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ;
inbox spune:
Sa ne spui si noua cum a fost. Noi suntem programati marti intre 10-17...nu au dat o ora fiindca se vor stresa parintii si copii... te duci cand vrei intri cand poti!
Lumea mea
matahut spune:
Eu i-am rugat in e-mail sa ne programeze de marti incolo, cand au loc, de la 8:30, pentru a putea ajunge apoi copilul la gradi, dar ne-au scris ca suntem programati luni , la 9:30
Madyrizi, probabil ca voi o sa sariti peste etapa II de inscrieri si cei din afara circumscriptiei vor putea abia in etapa IV sa vina... Cred ca se va intampla asa la multe scoli care au recenzati mult mai multi copii decat se vor inscrie acolo, dar si decat nr de clase disponibile.
mamavlad spune:
Madyrizi, eu nu mai pricep nimic. Care plan de scolarizare arata ca n-aveti locuri??? Cum sa nu aveti locuri libere?? Mi se pare o tampenie. In lege scrie ca se calculeaza nu stiu cum aceste locuri libere disponibile.De ce nu mai faceti o clasa pt cei din afara circumscriptiei daca aveti cereri?? Cum se stabileste nr max de clase I?
matahut spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamavlad De ce nu mai faceti o clasa pt cei din afara circumscriptiei daca aveti cereri?? Cum se stabileste nr max de clase I? |
Nr max de clase se stabileste in urma recensamantului, tinandu-se seama si de spatiul de care dispune scoala (daca sunt recenzati mult mai multi copii decat poate primi scoala, atunci trebuie facuta o rearondare, adica trebuie cedate strazi scolilor din apropiere care au mai mult spatiu. Nu sunt in sistem, dar asa am inteles citind directivele lor.
madyrizi spune:
la o clasa trebuie sa fie maxim 25 de copii. daca se depaseste acest numar cu cativa copii (1-3) atunci se face suplimentare de locuri la clasele deja existente, nu se suplimenteaza numarul de clase.
deci noi avem 84 de copii recenzati, adica ar veni cam 9 copii in plus. asa ca vor da aprobare de suplimentare de locuri cu cate 3 locuri pe clasa.
deocamdata nu putem prognoza nimic. am dat nota de fundamentare ca avem spatiu, cu nr. de copii si justificarea (prin statistici) ca la noi se inscriu multi copii din afara circumscriptiei. asteptam sa ne dea ei solutia.
speram sa ne dea voie sa mai facem o clasa I, dar vom vedea...
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
catrinik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madyrizi la o clasa trebuie sa fie maxim 25 de copii. daca se depaseste acest numar cu cativa copii (1-3) atunci se face suplimentare de locuri la clasele deja existente, nu se suplimenteaza numarul de clase. deci noi avem 84 de copii recenzati, adica ar veni cam 9 copii in plus. asa ca vor da aprobare de suplimentare de locuri cu cate 3 locuri pe clasa. deocamdata nu putem prognoza nimic. am dat nota de fundamentare ca avem spatiu, cu nr. de copii si justificarea (prin statistici) ca la noi se inscriu multi copii din afara circumscriptiei. asteptam sa ne dea ei solutia. speram sa ne dea voie sa mai facem o clasa I, dar vom vedea... |
ai naibii. la faza asta ar tb sa aprobe macar o cls I in plus - deci sa ramina 16 locuri in plus.
nu mai vorbesc de inca o pregatitoare.
cite cls 4 aveti voi acum?
madyrizi spune:
acum avem cate 3 clase pe fiecare nivel, dar avem la clasele a VII-a si a VIII-a si cate 34 de copii in clase, deci asta cu suplimentarea locurilor o stim din experienta.
la clasele mici nu am avut cazuri de suplimentare de locuri pana acum, adica nu am depasit 25 de elevi pe clasa pentru ca nu am mai inscris peste 25. i-am inscris pe cei din circumscriptie si apoi nu mai inscriam daca ajungeam la limita aprobata. astea erau regulile.
si la clasele mari, daca vine un copil trebuie sa iei aprobare speciala sa-l primesti in clasa daca ai peste nr. maxim. si asta daca e din circumscriptie, ca daca e din afara ei nu poti sa-l primesti din lipsa de locuri.
ce vorbeste nenea ex-ministru pe la TV sunt minciuni.